Cuprins

Angajament pentru impact zero

 

Angajamentul pentru impact zero al Eau Thermale Avène*

A alege produse de protecție solară Eau Thermale Avène înseamnă să-ți protejezi pielea, respectând în același timp natura. Cu o experiență de treizeci de ani de inovație și know-how, Laboratoarele Eau Thermale Avène creează produse prietenoase cu pielea, care sunt formulate pentru a fi tolerate de cele mai sensibile tipuri de piele și care nu poluează oceanele. Începând cu 2013, ne dezvoltăm produsele de îngrijire solară cu scopul de a minimiza impactul acestora asupra mediului. Produsele noastre sunt formulate cu un număr minim de filtre solare și fără siliconi pentru o biodegradabilitate optimă* și un impact redus, respectând întotdeauna cele trei criterii care definesc Codul de formulare „Skin Protect” al Laboratoarelor Eau Thermale Avène: siguranță [...] pentru oceane, eficacitate și toleranță.

*impact zero asupra coralilor, fitoplanctonului și zooplanctonului 

av_solaires_engagement_corail_1x1_v1 473X473

Un prim studiu pe corali

În 2019, Eau Thermale Avène a solicitat evaluarea nivelului de toxicitate al cremelor sale de protecție solară (Tinosorb S, Tinosorb M, Parsol 1789, Uvasorb HEB) de către Observatoire Océanologique de Banyuls-sur-Mer. Acest prim studiu a demonstrat siguranța sistemului de filtre folosite de Laboratoarele Eau Thermale Avène asupra coralului Pocillopora Damicornis. Această specie este deosebit de răspândită și face parte din Marea Barieră de Corali*.   Se știe că recifele de corali sunt puternic amenințate de cremele de protecție solară și de efectul lor de albire. Dar coralii nu sunt decât o verigă în lanț; nu sunt reprezentativi pentru biodiversitatea marină în ansamblul ei. 

*Studiul a fost efectuat cu concentrații reprezentative pentru cele găsite în mediu.

 

Un al doilea studiu privind fitoplanctonul și zooplanctonul

Pentru a înțelege impactul cremelor sale asupra întregului ecosistem marin, Eau Thermale Avène a decis să continue investigațiile și să evalueze impactul filtrelor sale asupra planctonului, care se află la baza lanțului trofic și care joacă un rol esențial în menținerea echilibrului vieții marine și a ciclului elementelor care permit viața pe Pământ.  

Acest studiu revoluționar* a arătat că nici cremele noastre de protecție solară nu au niciun impact asupra fitoplanctonului sau zooplanctonului. 

*Studiu efectuat pe două modele reprezentative de plancton cu concentrații reprezentative pentru cele întâlnite în mediul înconjurător. 

 

av_solaires_engagement_phytoplancton-zooplancton_1x1 473X473

 

Parteneriatul dintre Eau Thermale Avène și Pur Projet

Din 2016, Eau Thermale Avène se implică în asociația Pur Projet, o întreprindere socială care sprijină companiile să integreze problemele climatice în centrul lanțului lor de valori, ca parte a unui parteneriat durabil pentru regenerarea și protejarea ecosistemelor marine din Indonezia.

Acest proiect comunitar are ca scop refacerea recifelor de corali afectate, conservarea pădurilor de mangrove și îmbunătățirea practicilor de mediu ale comunităților locale, inclusiv reciclarea deșeurilor de plastic. Între 2016 și 2018, parteneriatul nostru a instalat 42 de structuri și a replantat 6120 de corali din 16 specii diferite și a plantat 2000 de arbori de mangrove. Obiectivul pentru 2021 al acestui parteneriatul este acela de a replanta 10.000 de corali și 6.000 de arbori de mangrove și de a colecta și recicla 81 de tone de deșeuri. 

  • <span class="ezstring-field">av_solaires_oceans_engagement_actions-1_4x5_v1_473_590</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_oceans_engagement_actions-2_4x5_v1_473_590</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_oceans_engagement_actions-3_4x5_v1</span>

Acțiunile locale ale Eau Thermale Avène pentru conservarea oceanelor

Pretutindeni în lume, din Turcia și Grecia până în Brazilia, Chile și Argentina, marca Eau Thermale Avène își susține cu tărie valorile privind protecția mediului și își intensifică numărul de inițiative, cu ajutorul asociațiilor locale, pentru a sensibiliza publicul cu privire la această problemă majoră: curățarea plajelor, educarea populației și promovarea biodiversității.   Din 2020, în Mo'orea, în inima Oceanului Pacific, Eau Thermale Avène și-a unit forțele cu echipele Coral Gardeners pentru a-și extinde acțiunea de restaurare a coralilor la nivel internațional și a contribui la conservarea acestui ecosistem. Din 2017, peste 14.000 de fragmente au fost replantate de organizație în diferite părți ale lagunei Mo'orea. Acolo, recifurile nu sunt doar un adăpost pentru fauna și flora locală, ci și pentru populația locală. 

 

 

av_solaires_pur-projet_logo_1x1 473x473
Sus