TESTARE

TESTARE

Nu facem compromisuri în ceea ce privește siguranța produselor noastre și colaborăm cu echipe de toxicologi calificați pentru a le evalua cu atenție.

Ne testăm produsele sub control dermatologic, oftalmologic și/sau pediatric, pentru a ne asigura că sunt eficiente și nu cauzează alergii sau reacții de intoleranță. Fiecare produs trece printr-o serie de teste riguroase (bacteriologice, de compatibilitate a ambalajului, de toleranță, de utilizare etc.) pe parcursul dezvoltării. Pentru a-i verifica autenticitatea, orice afirmație de pe ambalaj este supusă unor studii clinice.

Pe sugari și copii au fost testate doar Pédiatril, TriXera NUTRITION, Cicalfate, XeraCalm A.D și loțiunea cu protecție solară SPF50+ pentru copii, de 100 ml.

Ne comercializăm produsele în China, unde testele sunt impuse de reglementările locale. Unele dintre aceste teste, care au loc în laboratoarele acreditate de autoritățile chineze, sunt efectuate pe animale, metode pe care noi nu le aprobăm. Cosmetics Europe, o organizație din care facem parte, împreună cu alte asociații profesionale internaționale din industria cosmetică interacționează cu autoritățile chineze pentru a pune capăt testării obligatorii pe animale și a le încuraja să utilizeze metode alternative, așa cum se întâmplă deja în Europa. Iar noi credem că vom putea face lucrurile să avanseze doar lucrând împreună cu guvernul chinez.

Niciun produs de îngrijire a pielii care nu este special conceput pentru femeile însărcinate nu este testat pe acestea. Utilizarea produselor noastre în timpul sarcinii și alăptării depinde de formulele acestora. Te rugăm să ne contactezi pentru orice solicitări.

Pentru a evalua siguranța produselor noastre cosmetice fără a implica animale, am creat un program alternativ: - dezvoltarea testelor de substituție pe culturi celulare în propriul laborator de cultură a pielii, creat în urmă cu peste 20 de ani, - metode de implementare disponibile pe piață, - participare activă la programele de testare implementate de organizațiile oficiale franceze și europene. De asemenea, susținem dezvoltarea metodelor alternative de experimentare, prin finanțarea programelor de cercetare conduse în comun de Comisia Europeană și Cosmetics Europe, o organizație europeană de profesioniști în domeniul cosmeticelor, din care facem parte și noi.

Conform reglementărilor europene în domeniul produselor cosmetice (Regulamentul CE 1223/2009), producătorii trebuie să utilizeze metode alternative la testarea pe animale, disponibile în vederea testării de noi materii prime și produse finite. Fiind printre primii cu această abordare, de câțiva ani am implementat un program alternativ și am oprit orice testare pe animale.

Indiferent dacă sunt sănătoși sau reprezintă publicul-țintă al produsului, la testare participă 8.000 de voluntari în fiecare an. Recrutăm între 300 și 1000 de voluntari pentru lansarea fiecărui produs dermato-cosmetic Pierre Fabre. Unele dintre aceste teste sunt efectuate în centre de evaluare situate în apropiere de Toulouse.

Tratamentele noastre dermato-cosmetice nu fac excepție de la regulile fundamentale ale prudenței medicale și farmaceutice, ceea ce face imposibilă afirmarea unui lucru fără a-l fi dovedit întâi. Pentru a garanta siguranța și lipsa de nocivitate a tuturor formulelor noastre, efectuăm teste deosebit de stricte, care depășesc cerințele europene: teste preclinice in vitro; teste in vivo, de toleranță clinică: (teste de sensibilizare și teste de toleranță cutanată și/sau oculară sub control dermatologic, oftalmologic și/sau pediatric).

DEZVOLTAREA PRODUSELOR

DEZVOLTAREA PRODUSELOR

Încrederea consumatorilor noștri este esențială. Ca atare, evaluarea siguranței produselor noastre se bazează pe trei tipuri de analize efectuate cu cea mai mare atenție.

Cercetarea noastră durează în medie trei ani, de la găsirea unui ingredient activ până la introducerea pe piață a produsului finit. Însă acest proces poate dura până la 10 ani! Cei 72 de experți ai noștri întocmesc și efectuează studii clinice interne sau în parteneriat cu experți din întreaga lume.

Pe ambalajul produsului cosmetic se află două detalii care îți permit să verifici dacă este încă valabil. În primul rând, poți citi data de expirare. Până atunci garantăm nivelul de eficiență și stabilitate a produselor noastre. În Europa, această mențiune este obligatorie pentru produsele de igienă și îngrijire a căror perioadă de valabilitate este mai mică de 30 de luni. Apoi poți consulta PDD (perioada după deschidere), indicată printr-un borcan deschis pe care se află un număr împreună cu litera M (luna). Numărul corespunde cu numărul de luni pe perioada cărora produsul poate fi utilizat în siguranță după deschidere. Tratamentele ambalate în vid (dozatoare fără aer sau produsele Sterile Cosmetics) nu au PDD, deoarece pot fi utilizate atât timp cât se dorește, în limita recomandată de 3 ani.

Dacă crezi că există o problemă cu produsul tău, poți contacta departamentul nostru de reclamații privind calitatea, care îți va solicita să le trimiți produsul în vederea testării. Dacă produsul se dovedește a fi defect, ți se va trimite unul nou. Contactează serviciul pentru clienți.

Conform reglementărilor europene actuale, pentru evaluarea fiecărui ingredient din produsele noastre ținem cont de proprietățile sale fizico-chimice, profilul toxicologic, gradul de expunere (față, corp), timpul de contact, grupul-țintă (piele sensibilă, bebeluși, copii, femei însărcinate, starea pielii), precum și de modul de ambalare și metoda de aplicare. Pentru fiecare materie primă utilizată, evaluarea siguranței constă într-un studiu și o sinteză bazate pe datele disponibile, eventual completate cu o serie de teste și analize. În funcție de produs, acest lucru ne conduce apoi la o concluzie pozitivă sau negativă în ceea ce privește utilizarea ingredientului. Evaluăm riguros riscul potențial al substanțelor cancerigene, mutagene sau reprotoxice (CMR). De fapt, substanțele clasificate CMR sunt acoperite de reglementări extrem de stricte în domeniul produselor cosmetice.

Fiecare produs conține un număr de lot într-un format specific, care identifică originea acestuia. Acest lucru ne permite să identificăm data de fabricație, materiile prime etc. Aceste detalii ne permit să efectuăm rechemări de lot, dacă este necesar.

Grupul din care facem parte, Pierre Fabre Dermo-Cosmetics, efectuează anual între 750 și 1050 de studii clinice microbiologice, fizico-chimice, de compatibilitate și de stabilitate pentru toate produsele. Înainte de a aproba formulele, efectuăm 4 până la 5 teste clinice de toleranță și eficacitate pentru fiecare dintre ele. Controlăm sistematic ingredientele, ambalajele și produsele pentru fiecare lot fabricat. După comercializarea produselor, le monitorizăm și pe termen lung, prin studii clinice trimise comitetelor de etică. Nu în ultimul rând, revizuim produsele periodic, în conformitate cu feedback-ul și calitatea cosmetovigilenței, precum și cu progresele științifice și de reglementare.

Pentru fiecare produs, evaluăm atât siguranța ingredientelor brute, cât și a produsului finit. Analizăm în primul rând compoziția formulei și calculăm limitele de siguranță pentru concentrația fiecărui ingredient. Apoi punem la punct teste preclinice (in vitro), teste clinice de toleranță (in vivo, asupra pielii sănătoase, apoi asupra celei vizate), teste de sensibilizare și, în final, teste de toleranță cutanată și/sau oculară. Dacă în momentul dezvoltării formulelor noastre întâmpinăm vreo problemă în timpul acestor teste, produsul nu va fi comercializat, iar procesul de producție va fi reluat de la primul pas. La Eau Thermale Avène, siguranța este pe primul loc. Prin urmare, fiecare produs este adăugat pe piață cu garanția absolută că este sigur de utilizat în condiții normale.

De 25 de ani și datorită statutului nostru de companie în domeniul sănătății, am ales să adoptăm propriul sistem de cosmetovigilență în laboratoarele noastre, pentru a asigura siguranța consumatorilor în momentul utilizării produselor după introducerea lor pe piață, în toate țările în care sunt comercializate. Această organizație internațională se bazează și pe expertiză externă, independentă. Rețeaua de experți monitorizează și reevaluează constant siguranța produselor Eau Thermale Avène: prin respectarea metodologiilor stricte și recunoscute, se colectează, validează și analizează potențialele efecte nedorite legate de utilizarea produselor noastre și se propune orice element care le-ar putea îmbunătăți. Echipa noastră de farmaciști poate răspunde la întrebările referitoare la toleranța produsului, prin telefon la +33(0) 800 811 001 (serviciu gratuit). Dacă este necesar, se va efectua o investigație împreună cu medicul sau dermatologul pacientului, pentru a detecta posibile asocieri cu alte produse.

Ideea unui produs nou poate veni de la managerul de produs, în urma solicitării consumatorilor sau chiar în urma studiilor care demonstrează necesitatea acestuia. Urmăm apoi un proces strict, de la redactarea specificațiilor pentru studiile clinice asupra produsului finit, până la aprobarea formulei și testele de stabilitate ale produsului în ambalaj. După ce toți pașii au fost validați, lansăm pe piață noul produs.

Susținută de un laborator farmaceutic, fundamentul eticii noastre științifice, prioritatea noastră absolută este de a-ți garanta siguranța. Pentru asta, colaborăm cu echipe de toxicologi calificați, pentru a testa riguros toate produsele noastre, conform reglementărilor europene actuale, considerate unele dintre cele mai stricte din lume.

DATE PERSONALE

DATE PERSONALE

Colectăm datele personale în anumite scopuri (de exemplu concurență, loialitate, informații etc.) De regulă, odată ce acest obiectiv este atins, nu le mai păstrăm. Îți vom păstra datele timp de trei ani în scopuri de marketing, dacă nu te opui acestui lucru. Pentru a ne conforma obligațiilor legale (de exemplu, elemente de cosmetovigilență, calitatea serviciilor etc.), uneori trebuie să arhivăm datele tale pentru o perioadă mai lungă de timp. În orice caz, odată ce nu mai avem nevoie de ele, ne asigurăm că sunt complet distruse sau anonimizate. Află mai multe despre Politica noastră de confidențialitate.

DEZVOLTARE DURABILĂ

DEZVOLTARE DURABILĂ

Laboratoires Dermatologiques Avène se implică în acțiuni menite să asigure calitatea produselor noastre, protejând în același timp resursele.

Am încheiat un parteneriat cu Pur Projet, o organizație caritabilă care își propune să refacă subsolul marin. Lucrăm la reconstrucția recifelor de corali din Indonezia, implicând și populația locală. Participarea la acest proiect umanitar și ecologic ne face să fim mândri!

Am optat pentru tehnologia cu sistem DESCHIS/ÎNCHIS pentru spray-urile noastre cu protecție solară. Ai pierdut vreodată capacul de la sticla de cremă cu protecție solară? Acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată cu spray-ul Eau Thermale Avène, iar planeta îți va mulțumi!

Ne adaptăm formulele și ambalajele la un design ecologic de ultimă generație, păstrând în același timp standardele privind calitatea, siguranța și etica. Am dezvoltat o politică de achiziții responsabile, în vederea controlării amprentei asupra mediului, prin semnarea codului „10 principii pentru achiziții responsabile”. În ceea ce privește unitatea noastră de producție, urmărim un program de eficiență energetică ce reduce semnificativ emisiile de CO2; consumăm și energie 100% hidroelectrică, regenerabilă. Peste 90% din deșeurile obținute din producție sunt recuperate prin sortare și reciclare voluntară, constantă. Nu în ultimul rând, reducem impactul produselor noastre pe termen lung: spray-urile, aerosolii, tuburile din aluminiu, sticlele de plastic, borcanele din sticlă, cutiile și instrucțiunile noastre sunt reciclabile.

Pierre Fabre, grupul nostru, a obținut certificarea AFAQ 26000 în 2012 cu nivelul confirmat. Dezvoltat de sistemul de certificare AFNOR pe baza standardului ISO 26000, acest proces de evaluare voluntară permite organizațiilor să își măsoare nivelul de maturitate și performanță în domeniul responsabilității sociale. Această certificare a reprezentat o premieră pentru un laborator farmaceutic și pentru o companie cu peste 10.000 de angajați.

Solidaritatea este o valoare pe care o prețuim și suntem parteneri cu diverse organizații. Le oferim contribuția noastră în știință, susținerea noastră operațională și financiară și chiar instrumente de educație terapeutică. Printre aceste parteneriate se numără cel pe care îl dezvoltăm de mai mulți ani cu Fundația Europeană pentru Cancerul de Piele. De data aceasta, scopul este de a contribui la conștientizarea, educarea și prevenirea cancerului de piele la copii.

Prin parteneriatele cu companii specializate în protecția mediului, unitatea noastră de producție își modernizează 90% dintre deșeuri. De asemenea, contribuim la dezvoltarea locală deoarece Centrul de Hidroterapie, unitatea de producție și Centrul de Cercetare a Apei sunt grupate într-un singur loc.

FARMACIE

FARMACIE

Întrucât produsele noastre sunt destinate tenului sensibil, selectăm ingredientele cu rigurozitate și efectuăm numeroase studii clinice. Accentul pus pe calitatea produselor poate avea un impact asupra prețurilor lor. În plus, prețul produselor este stabilit de distribuitorii noștri și poate varia de la un punct de vânzare la altul.

Din păcate, din cauza numeroaselor solicitări, nu putem trimite mostre. Te invităm să vizitezi o farmacie pentru a descoperi produsele noastre de îngrijire a pielii.

Din păcate, nu avem programe de fidelitate.

COMPOZIȚIA PRODUSELOR

COMPOZIȚIA PRODUSELOR

Îți oferim informații reale, științifice despre ingredientele noastre, astfel încât să le poți înțelege mai bine.

Îngrijorările asociate cu ingredientele controversate se află la baza preocupărilor noastre. Ingredientele cosmetice contribuie la eficiența, conservarea, textura, culoarea și parfumul produselor. Natura și procentul lor în formule nu sunt alese la întâmplare, fiecare ingredient joacă propriul rol în formulă.

Uleiurile minerale sunt materii prime formate doar din molecule de carbon și hidrogen. Sunt utilizate în cosmetică și în industria farmaceutică și cea alimentară, ca agenți de acoperire și de ambalare ermetică. Principalul lor rol este de a rămâne pe suprafața pielii și de a crea o peliculă protectoare, fără a pătrunde în straturile pielii. Sunt emoliente și hidratante, înmoaie pielea uscată și o protejează împotriva iritațiilor cauzate de factorii de mediu. Rămân eficiente în timp, fiind perfect stabile. Toate formulele noastre care conțin uleiuri minerale îndeplinesc standardele riguroase ale reglementărilor cosmetice și, conform standardelor farmaceutice, asigură un nivel ridicat de puritate. Solicităm furnizorilor noștri să ne ofere materii prime care au fost fabricate conform standardelor stabilite de Farmacopeea Europeană. La final, monitorizăm intern calitatea și dozajul. Caracterul lipsit de risc al acestor uleiuri a fost confirmat recent de Institutul Federal German pentru Evaluarea Riscurilor (BFR). Sunt complet sigure pentru sănătatea consumatorilor, fiind cunoscuți și pentru nivelul excelent de toleranță și proprietățile lor protectoare și hidratante.

Propuse la 4 iulie 2017 de statele membre ale Uniunii Europene, criteriile de definire a perturbatorilor endocrini au fost respinse de Parlamentul European, la 4 octombrie 2017. În prezent, nu există încă o listă oficială furnizată de Europa cu privire la perturbatorii endocrini. Rămânem vigilenți în ceea ce privește schimbările în cunoștințele științifice și reglementările europene privind produsele cosmetice, astfel încât să putem oferi formule care garantează un nivel ridicat de siguranță.

În exfoliantele noastre utilizăm microfibre din celuloză. Microfibrele din plastic sunt interzise de legea mediului, cunoscută sub denumirea de Legea biodiversității, adoptată în urma COP 21.

Ingredientele noastre respectă cu strictețe standardele europene de reglementare în domeniul produselor cosmetice în vigoare. Acestea sunt actualizate cu regularitate, de cinci-șase ori pe an, ținând cont de progresele în știință. Toate ingredientele utilizate sunt enumerate pe ambalajul fiecărui produs. Această descriere a formulelor respectă standardul internațional INCI (Nomenclatura Internațională a Ingredientelor Cosmetice).

Fiecare produs cosmetic este supus unui dosar de siguranță. În calitate de producător, suntem responsabili pentru introducerea lui pe piață și suntem obligați să îi garantăm siguranța. Conform cerințelor farmaceutice ale Grupului Pierre Fabre, din care facem parte, produsele noastre sunt fabricate și inspectate în conformitate cu cele mai stricte standarde. Toate formulele noastre sunt dezvoltate cu cea mai mare atenție față de reglementările actuale. Produsele noastre au obținut rezultate excelente de eficacitate și toleranță pe toate tipurile de piele, inclusiv cea hipersensibilă sau atopică pentru unele dintre ele.

Cea mai mare prioritate a noastră este siguranța consumatorilor. Conform legislației europene, un expert toxicolog evaluează fiecare dintre produsele noastre înainte de a fi introduse pe piață. Evaluarea siguranței produselor noastre se bazează pe trei teste: evaluarea siguranței materiilor prime, evaluarea siguranței produselor finite și cosmetovigilența, care constă în monitorizarea toleranței produselor aflate pe piață și colectarea oricăror informații care le pot îmbunătăți.

Dioxidul de titan este un colorant cosmetic pe care îl utilizăm pentru albirea unor tratamente. În formulă nano, este și un filtru solar. Filtrele solare contribuie la protejarea eficientă a pielii împotriva soarelui și, mai ales, ajută la prevenirea cancerului de piele. Până în prezent, nu există dovezi științifice dovedite ale riscurilor acestora pentru sănătate. Controversele din mass-media au pus la îndoială importanța protecției împotriva razelor UV: potrivit OMS în 2017, unul din trei tipuri de cancer era cancer de piele în urma expunerii la soare. Studiile noastre arată că dioxidul de titan nu pătrunde semnificativ în piele și nu prezintă risc de inhalare. Așadar este sigur, chiar și când este utilizat sub formă de spray. Alegem să utilizăm doar patru filtre solare cu concentrație redusă, pentru a asigura un nivel optim de protecție solară, limitând în același timp impactul asupra mediului marin. De asemenea, am îmbunătățit gradul de biodegradabilitate a formulelor noastre, prin îndepărtarea siliconilor și filtrelor solare care devin solubile în apă.

BHT (butilhidroxitoluenul) este un antioxidant care împiedică oxidarea compușilor grași dintr-o formulă. Pe baza studiilor disponibile, grupul de experți CIR (Evaluarea Ingredientelor Cosmetice) a hotărât că BHT nu provoacă iritații, sensibilizare sau fotosensibilizare semnificativă. În plus, întrucât concentrația acestui ingredient în formulele cosmetice este foarte slabă (de la 0,0002% la 0,5%), utilizarea lui nu prezintă niciun risc.

Produsele tale trebuie să fie eficiente și sigure pe perioada în care le folosești. De aceea, de obicei trebuie să adăugăm conservanți în formule, prevenind astfel contaminarea și deteriorarea produselor. Datorită acestor conservanți putem garanta durabilitatea și data de expirare a produselor noastre. De exemplu, utilizarea de conservanți, precum parabenii, reprezintă un risc mult mai mic pentru sănătate decât orice posibilă contaminare bacteriană.

Pentru persoanele cu piele hipersensibilă sau intolerantă, care doresc să evite pe deplin conservanții, produsele Cosmetică Sterilă inventate de Grupul Pierre Fabre reprezintă o alternativă unică în lume. Datorită sistemului specific de închidere, perfect ermetic, procesul de fabricație a produselor care conțin aceste formule elimină nevoia de conservanți.

Parabenii sunt conservanți derivați natural, care se găsesc în fructe și legume (căpșuni, morcovi, ceapă). Există diferite tipuri de parabeni, utilizați de mulți ani în produsele cosmetice pentru a preveni dezvoltarea de bacterii și ciuperci dăunătoare. În domeniul cosmetic sunt utilizate doar patru: METILPARABEN, ETILPARABEN, PROPILPILPARABEN și BUTILPARABEN. Într-o formulă, un tip de paraben nu poate depăși 0,4% până la 0,8% conform reglementărilor UE. Deținem date toxicologice cuprinzătoare, care sunt actualizate odată cu progresele științifice în domeniul evaluărilor chimice. Expertiza noastră în aceste substanțe ne permite să le utilizăm în siguranță. Sunt foarte eficace și foarte puțin alergene. Totuși, ca răspuns la preocupările consumatorilor noștri, le eliminăm pe măsură ce formulele noastre sunt elaborate din nou.

În produsele cosmetice, siliconii (CICLOPENTASILOXAN, DIMETHICON, CICLOMETHICON etc.) au proprietăți senzoriale excelente: îmbunătățesc senzația (alunecos, neted) și aspectul (pudrat, uscat, matifiant). În special, acest lucru încurajează utilizarea pe termen lung a tratamentului. Siliconii sunt considerați ingrediente sigure de către autoritățile internaționale de reglementare, inclusiv de Comitetul științific pentru siguranța consumatorilor (SCCS). Sunt materiale inerte din punct de vedere chimic, bine tolerate de piele, non-comedogene, non-iritante și non-alergenice.

Proprietățile emoliente ale polietilenglicolului conferă tratamentelor un efect hidratant. Este un ingredient emulsionant, care conferă cremelor textură și durabilitate remarcabilă.

În domeniul cosmetic, rolul antioxidanților este de a proteja formula produsului împotriva oxidării și, în special, de a preveni oxidarea grăsimilor vegetale.

Fenoxietanolul este un conservant care ajută la asigurarea perioadei de utilizare și a datei de expirare a produselor noastre. Expertiza obținută asupra acestei substanțe ne permite să o folosim în condiții de siguranță. Conform comitetului de experți ai CIR (Evaluarea Ingredientelor Cosmetice), acest ingredient este sigur pentru utilizare în produsele cosmetice aplicate pe piele, pentru toate grupele de vârstă, inclusiv pentru bebeluși, cu excepția aplicărilor în zona șezutului acestora. Nu este iritant, sensibilizant, fototoxic sau mutagen. Este prezent în stare naturală, în ceaiul verde și în cicoare.

Dacă un ingredient este încorporat într-o formulă în formă nanometrică, în lista de ingrediente de pe ambalaj se va specifica termenul [NANO] după denumirea sa. Nanoparticulele sunt utilizate pe scară largă în industria alimentară și cosmetică. De exemplu, au fost incluse în produsele de îngrijire solară de aproape 20 de ani. De fapt, forma nanometrică a unui ingredient asigură că ingredientul activ fotoprotector este bine distribuit, îmbunătățind eficiența produsului finit. Siguranța nanoparticulelor a fost confirmată de autoritățile sanitare europene și internaționale, care au stabilit programe riguroase de testare înainte ca acestea să poată fi utilizate. Studiile arată că particulele incluse într-o formulă interacționează între ele pentru a forma grupuri cu o dimensiune de 100 nm, care nu trec de bariera pielii. De asemenea, ne-am testat produsele pentru a demonstra că nanoparticulele nu pătrund în piele.

Parafina lichidă aparține familiei de uleiuri minerale, fiind utilizată de zeci de ani în produsele cosmetice. Potrivit Institutului Federal German pentru Evaluarea Riscurilor (BFR), utilizarea continuă a produselor cosmetice care conțin uleiuri minerale nu prezintă riscuri pentru sănătate. Parafina lichidă este un compus inert, non-comedogen, cu o toleranță foarte bună pentru piele. Este un agent hidratant care înmoaie pielea și o protejează împotriva iritațiilor cauzate de factorii de mediu.

Petrolul este un material natural, a cărui purificare ne permite să obținem uleiuri minerale de grad cosmetic și farmaceutic. Evaluările garantează faptul că ingredientele petrochimice pe care le cumpărăm au un nivel ridicat de siguranță și proprietăți benefice pentru piele (grosime, textură, protecție). De asemenea, laboratorul nostru asigură calitatea acestor materii prime atât pe plan intern, cât și în interacțiunea cu furnizorii noștri. Avem o bună experiență toxicologică și un nivel aprofundat de cosmetovigilență cu privire la acest tip de ingredient. Aceste substanțe grase neutre, inerte au un grad excelent de toleranță și nu sunt iritante. Așadar, utilizarea lor este perfect adecvată pentru pielea sensibilă.