Cuprins

Angajamentul nostru pentru prevenirea cancerului

av_solaires_cancer-peau_engagement_european skin-cancer-foundation_1x1 473x473

Cancerul de piele: o reală problemă de sănătate publică

Expunerea excesivă la soare începând din copilărie este acum o cauză bine cunoscută pentru creșterea prevalenței cancerelor de piele, fie că este vorba de melanom sau de carcinom. Prin urmare, educația în materie de fotoprotecție de la o vârstă fragedă este extrem de importantă. Laboratoarele Eau Thermale Avène au anticipat aceste cerințe datorită implicării lor îndelungate în acest domeniu și expertizei lor în domeniul îngrijirii solare. S-a demonstrat că gama de produse de îngrijire solară Avene oferă o protecție sigură împotriva soarelui și ajută la prevenirea daunelor provocate de soare.

 

Protejarea pielii împotriva soarelui

Parteneriatul nostru cu Fundația pentru Combaterea Cancerului de Piele

Fundația Europeană pentru Combaterea Cancerului de Piele este o asociație creată în 2008 de profesorul Stockfleth și are ca scop formarea și educarea dermatologilor cu privire la cancerul de piele non-melanom și creșterea gradului de conștientizare, informare și prevenire prin programe pentru profesori, părinți și elevi. Din 2013, Laboratoarele Eau Thermale Avène sunt implicate într-un parteneriat exclusiv și de lungă durată cu Fundația Europeană pentru Combaterea Cancerului de Piele și susțin acțiunile acesteia în lupta împotriva cancerului de piele, pornind de la două direcții principale:

Prevenție Prin intermediul misiunilor educaționale în școli și grădinițe, instrumentele educaționale SunPass și broșurile informative avertizează publicul cu privire la efectele nocive ale soarelui și la bunele obiceiuri care trebuie adoptate de la o vârstă fragedă.

Formare Prin formarea medicilor și a dermatologilor în domeniul screeningului, diagnosticării și tratamentului cancerului de piele, cu sprijinul fiecărei filiale europene Eau Thermale Avène.

Parteneriatul Eau Thermale Avène cu Euromelanoma

Eau Thermale Avène sponsorizează, de asemenea, Euromelanoma, o asociație care are ca scop promovarea și schimbul de informații privind prevenirea, diagnosticarea precoce și tratamentul cancerului de piele. De la înființarea sa în 1999 în Belgia, Euromelanoma a crescut până la punctul în care operează în prezent în nu mai puțin de 39 de țări. Această asociație este condusă de o rețea de dermatologi europeni prezidată de Véronique Del Marmol. Toate inițiativele sale se adresează următoarelor trei categorii de public cheie: publicul larg, comunitatea științifică și factorii de decizie politică la nivel european și național.

  • În ceea ce privește publicul larg, prin intermediul site-ului Euromelanoma și al unei campanii anuale de sensibilizare a publicului, Euromelanoma promovează înțelegerea cancerului de piele, precum și prevenirea, depistarea precoce și tratamentul acestuia. Această activitate culminează cu screeninguri publice în cadrul unei zile anuale de screening pentru melanom. Până în prezent, peste 600.000 de persoane au beneficiat de teste de piele gratuite.
  • În ceea ce privește dermatologii și comunitatea medicală în general, Euromelanoma împărtășește în mod regulat cunoștințe și cele mai bune practici prin intermediul publicațiilor științifice pentru a îmbunătăți asistența acordată pacienților cu cancer de piele.
  • În ceea ce privește guvernele, Euromelanoma organizează evenimente speciale pentru a se asigura că tratamentul cancerului de piele este pe deplin recunoscut și sprijinit în cadrul sistemelor și politicilor de sănătate. 

Eau Thermale Avène participă la conceperea campaniilor anuale Euromelanoma și încurajează filialele să participe pentru a crea o concurență sănătoasă între țări și pentru a împărtăși inițiativele locale. În Bulgaria, în 2019, de exemplu, filiala ETA și Euromelanoma au desfășurat o campanie de conștientizare a cancerului de piele cu studenții la farmacie pe străzile din Varna. Inițiativa a fost relatată pe larg în presa locală. 

 

Sus