av_solaires_acne_1x1 470x470

Efectele soarelui asupra pielii cu tendință acneică

Ameliorarea pe care persoanele cu ten acneic o simt la începutul verii este adesea de scurtă durată. Expunerea la soare are, de fapt, mai multe efecte negative asupra pielii cu tendință acneică. Aceste mecanisme funcționează în așa fel încât agravează acneea într-un mod întârziat.

Keratinizarea

Inițial, razele UV ajută la uscarea stratului superficial al epidermei și, odată cu acesta, a bacteriei P. acnes, responsabilă de apariția acneei. Acest lucru este cunoscut sub numele de keratinizare a pielii, care este însoțită de o întărire a celulelor pielii. Textura pielii pare mai netedă și mai regulată, iar coșurile sunt reduse. Dar câteva săptămâni mai târziu, pielea își ia revanșa și revin puseurile. Acest lucru se numește efectul de recul al acneei. Cum funcționează?   Deoarece pielea este mai groasă, este mai dificil pentru ea să-și elimine celulele moarte. Sebumul și impuritățile pielii sunt mai greu de eliminat și încep să obstrucționeze porii, ceea ce duce la apariția mai multor puncte negre și microchisturi care prezintă risc de infecție (este un pic ca atunci când se blochează canalizarea și nu-și mai poate îndeplini funcția de evacuare a deșeurilor). Căldura verii și transpirația nu ajută: transpirația creează un mediu favorabil pentru proliferarea bacteriilor asociate acneei.

 

av_votre-peau_cicatrisation_acne_1x1 473x473

Rolul glandelor sebacee

Deși pielea ta arăta odihnită și acneea părea „dezactivată” în timpul lunilor de vară, de fapt, pielea se afla în continuare sub asediu. La întoarcerea acasă, pielea duce lipsă de lipide și începe să producă sebum în exces pentru a compensa această lipsă. Glandele sebacee hiperactive pot duce la apariția coșurilor, a punctelor negre și a microchisturilor, motiv pentru care acneea tinde să recidiveze după trecerea verii. În concluzie, să nu uităm că, la soare, celulele nu încetează să mai producă sebum: pur și simplu, acesta rămâne blocat în epiderma mai groasă. Atunci când pielea întrerupe acest proces de protecție, ea lasă să iasă tot sebumul care a fost stocat în exces.

SFATURI PRIETENOASE DE LA EXPERȚI

Adoptând câteva obiceiuri bune, vei putea să te bucuri de beneficiile soarelui și, în același timp, să ai grijă de pielea predispusă la acnee.

Limitează expunerea la soare

Primul lucru pe care trebuie să-l eviți este expunerea prea mare la soare, pentru a nu-ți agrava acneea. Expunerea excesivă la soare și/sau o protecție solară necorespunzătoare pot cauza, de asemenea, probleme de pigmentare, iar persoanele cu acnee sau cicatrici post-acneice sunt deosebit de predispuse la hiperpigmentare. În orice caz, evită orele cele mai periculoase de expunere, de la 11:00 la 16:00, și respectă toate regulile de expunere la soare. Solarele ar trebui evitate cu totul, deoarece favorizează îngroșarea pielii.

Folosește o protecție solară adecvată

Pentru a limita riscurile de hiperpigmentare, este important să folosești o protecție solară eficientă, adaptată tenului cu tendință acneică, cu o formulă non-grasă și non-comedogenă. O textură ușoară, cum ar fi un gel sau un fluid, este foarte potrivită pentru pielea cu tendință acneică. Și, ca în cazul oricărei expuneri la soare, nu uita să reaplici crema de protecție solară cel puțin o dată la 2 ore și după ce faci baie, te usuci cu prosopul sau transpiri.

Nu uita să te speli pe față dimineața și seara cu o apă micelară sau cu un gel de curățare cu pH neutru pentru a elimina impuritățile și excesul de sebum de la suprafață. De asemenea, o dată sau de două ori pe săptămână poți aplica pe piele un scrub sau o mască pentru a îndepărta celulele moarte și pentru a preveni înfundarea porilor mai târziu. O dietă echilibrată și hidratarea regulată pot contribui, de asemenea, la eliminarea toxinelor.

 

  • <span class="ezstring-field">av_solaires_acne_application_produits_4x5_368x460</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_acne_soleil_4x5_v1_368x460</span>
  • <span class="ezstring-field">av_votre-peau_cicatrisation_acne_4x5_368x460</span>

PROTECȚIE SOLARĂ

PROTECȚIE SOLARĂ

Cleanance Solaire SPF 50+

  • 91%: textură ultra-lejeră
  • 91%: efect matifiant de lungă durată¹
  • 96%: pielea nu rămâne lipicioasă¹

Protecție solară foarte ridicată pentru tenul sensibil, gras și predispus la imperfecțiuni.

¹% dintre cei care sunt de acord. Test de consum pe 64 de subiecți cu vârste cuprinse între 12 și 58 de ani (vârsta medie de 30 de ani), aplicare timp de 22 de zile, cel puțin 2 aplicări pe zi.

Descoperă mai multe
PROTECȚIE SOLARĂ
Sus