Balsamurile

Balsamurile

Cu textura lor cremoasă, balsamurile de corp îi conferă pielii suplețe și confort. Indiferent că e vorba de un balsam fondant, hidratant sau hrănitor, găsește-l pe cel care ți se potrivește cel mai bine ție și familiei tale.

Filtru produse
Filtru produse

2 rezultate "Balsamurile"

PIELEA TA
PIELEA TA

Produsele de curățare care conțin surfactanți (săpunuri) prea agresivi pot fi cauza pielii uscate.

AFLĂ MAI MULTE
AFLĂ MAI MULTE

Care este scopul unui balsam de corp?

Balsamurile de corp refac și hrănesc pielea slăbită de agresorii externi. Poluarea, variațiile hormonale, frecarea cauzată de îmbrăcăminte, schimbările de temperatură, în special iarna, perturbă funcția de barieră a pielii și afectează filmul hidrolipidic al pielii. Acesta din urmă este esențial pentru menținerea nivelului de hidratare a pielii și pentru a preveni uscarea acesteia. Dacă nu este refăcut zilnic, acesta poate duce la disconfort, senzație de strângere, iritații sau imperfecțiuni și îmbătrânirea pielii, în special în zonele cele mai expuse ale corpului, cum ar fi mâinile, brațele și pieptul.

Sănătatea pielii tale este pusă în pericol în special iarna, din cauza frigului și a vântului. Balsamul hidratant pentru corp hidratează și hrănește pielea cu substanțele grase care îi lipsesc filmului hidrolipidic cu rol de protecție. Hidratarea pielii ajută, de asemenea, la menținerea echilibrului florei sau microbiotei pielii. Unele balsamuri de corp au, de asemenea, efecte antiiritante sau antipruriginoase.

Balsam sau cremă: care este diferența?

Un balsam de corp are o textură mai bogată și mai fină decât o cremă de corp sau o loțiune de corp. Laboratoarele noastre le formulează cu ingrediente active foarte hrănitoare, cum ar fi uleiurile naturale. Și alte ingrediente active completează formula, cum ar fi apa termală sau I-Modulia®, pentru a le asigura proprietățile calmante, emoliente, antiiritante și antipruriginoase.

Astfel, un balsam este mai hrănitor având o textură mai densă. Pentru o absorbție rapidă, este suficient să îl încălzești mai întâi în mâini.

Puterea sa de îngrijire hrănitoare intensă îl face deosebit de potrivit pentru

  • pielea uscată sau zonele mai aspre ale corpului cum ar fi coatele, genunchii și picioarele.
  • Piele foarte uscată și cu scuame
  • Piele atopică predispusă la eczeme și mâncărimi
  • Piele iritată de frig

Ce balsam de corp ar trebui să aleg?

Atunci când alegi un balsam de corp, este important să evaluezi starea barierei cutanate sau, pur și simplu, gradul de uscăciune a pielii tale.

Iată câteva sfaturi suplimentare pentru a te orienta:

  • Balsamul hrănitor Trixera Nutrition Nutri-Fluid este potrivit pentru pielea foarte uscată a întregii familii. Acesta se întinde cu ușurință pe tot corpul și se absoarbe rapid datorită texturii sale nutri-fluide. În plus, conține trei ingrediente active lipidice pentru a combate uscăciunea și deshidratarea. Pielea își recapătă elasticitatea și confortul.
  • Crema sau balsamul de refacere a lipidelor XeraCalm A.D.  a fost formulat pentru pielea sensibilă predispusă la eczeme și mâncărimi. Acest produs emolient de îngrijire corporală este conceput pentru a restabili funcția de barieră a pielii și pentru a calma mâncărimile cauzate de pielea uscată. Formula sa fără parfum și fără conservanți minimizează riscul de alergii. Și nu în ultimul rând, catifelează pielea datorită apei termale Avène.
  • Balsamul hidratant Melt-In pentru corp îi conferă o hidratare intensă pielii uscate și sensibile. Formula sa, îmbogățită cu unt de shea, lasă pielea catifelată și fină timp de până la 24 de ore. Textura sa cremoasă și parfumul calmant te invită la relaxare și răsfăț.

Cum se folosește un balsam de corp?

Folosește balsamul ca parte a rutinei zilnice de îngrijire corporală . Aceasta ar trebui să înceapă prin curățarea pielii cu un gel de duș  compatibil cu problemele și tipul tău de piele.

În plus, orice produs hidratant trebuie aplicat dimineața și/sau seara pe pielea curată și uscată.

Pentru a potența efectele balsamului, ia în considerare utilizarea unui exfoliant pentru corp o dată pe săptămână. Prin îndepărtarea pielii moarte, acesta pregătește pielea pentru produsele de hidratare și hrănire.

Apoi, îți poți completa ritualul de îngrijire pulverizând un strat fin de apă termală Avène.

La final, aplică balsamul pe tot corpul, masând cu mișcări circulare și acordând o atenție deosebită zonelor aspre sau uscate.

Sus