De ce prezintă sportul riscuri?

Când facem sport în aer liber, suntem expuși la fenomenul de reflexie a luminii solare. Suprafețele, cum ar fi solul, reflectă o parte din razele soarelui. Cu cât este mai strălucitoare o suprafață, cu atât va reflecta mai multă lumină. Atunci când ne aflăm sub impulsul momentului, este foarte probabil să uităm să aplicăm cremă de protecție solară la fiecare 2 ore și este posibil chiar să pierdem protecția pe care o avem deja din cauza transpirației și a mișcării.

Zăpada reflectă 85% din razele soarelui, nisipul 17%, apa 5% și iarba 3%.

Sporturile nautice

Windsurfing, surfing, înot, schi nautic, caiac-canoe... Vara, plaja ne oferă o mulțime de ocazii de a ne relaxa, și pe bună dreptate că trebuie să profităm de ele! Atenție însă la nisipul și apa care reflectă razele soarelui și ne fac (și mai) vulnerabili la razele UV, mai ales când soarele este la apogeu între orele 11:00 și 16:00. 

 

av_solaires_sport-aquatique_1x1 473x473
av_solaires_sport_hiver_1x1 473x473

Sporturile montane

La munte, riscurile cauzate de soare sunt exacerbate de un nivel foarte ridicat de radiații. Acest lucru este cauzat de altitudine, de prezența zăpezii care reflectă lumina solară, ceea ce amplifică cantitatea de radiații primite, precum și de climă și de mediul înconjurător: vântul, temperaturile scăzute și norii albi la mare altitudine ne pot face să credem că soarele nu ajunge la noi și că pielea noastră este în siguranță. Cu toate acestea, lucrurile stau chiar invers!

SFATURI PRIETENOASE DE LA EXPERȚI

Protejează-te pentru și mai multă distracție

Pentru a te bucura de sport în condiții de siguranță, este important să te protejezi cu un produs de protecție solară bun, care are un SPF ridicat și să îl reaplici foarte regulat. În plus, este important să urmezi cu și mai mare atenție regulile de expunere la soare. Folosește o soluție de protecție solară adaptată sportului practicat - rezistentă la apă pentru sporturile acvatice; cu SPF foarte ridicat pentru sporturile montane - și, bineînțeles, adaptată tipului tău de piele. 

De ce să folosim un produs de protecție solară „special pentru activitățile sportive" în timpul efortului fizic?

De ce să folosim un produs de protecție solară „special pentru activitățile sportive" în timpul efortului fizic?

  • Textura sa este special concepută pentru a oferi un rezultat final non-gras și pentru a lăsa pielea proaspătă și capabilă să respire.
  • Formula fluidă îl face ușor de aplicat, chiar și pe zonele cu păr.
  • Formula este foarte rezistentă la apă, iar iubitorii de sport sunt mulțumiți de rezistența sa la transpirație (93%* din eșantionul intervievat consideră că produsul este rezistent la apă și transpirație).
  • Formatul transportabil al produsului Fluid Sport 50+ îți permite să ai mereu la tine protecție solară.

Sfat: Deoarece formula sa este foarte rezistentă la apă, poți folosi fără probleme spray-ul cu apă termală Avène pentru a te răcori în timpul activităților sportive.

Sus