av_solaires_ville_femme_1x1 470x470

Riscurile soarelui în oraș

De îndată ce apar primele raze de soare în oraș, terasele cafenelelor și locurile de relaxare în aer liber se umplu de oameni. Cu toate acestea, nu ne gândim întotdeauna să ne protejăm pielea, deoarece avem tendința de a asocia crema de soare cu plaja. Dar în aceste prime momente de soare, când pielea abia iese din iarnă și nu este pregătită pentru soare, riscul de arsuri solare este cel mai mare.

Ferește-te de razele UV în oraș

Razele UV sunt peste tot și în oraș. Atunci când ieși pe stradă, razele UV pot ajunge cu ușurință pe față, decolteu și mâini. După cum știi, expunerea la soare nu este lipsită de riscuri. Arsurile solare, petele solare, îmbătrânirea pielii sau, mai rău, melanomul, sunt unele dintre cele mai grave consecințe ale razelor UV asupra pielii.

Pericole agravate de poluare 

Fenomenul de poluare urbană (monoxid de carbon, gazele de eșapament ale vehiculelor și metale grele) agravează efectele nocive ale soarelui. Mai ales că fațadele din sticlă ale clădirilor din oraș reflectă puternic razele soarelui. Mai rău, razele UVA (care pătrund mai adânc în piele decât cele UVB) pot trece chiar și prin geamuri, așa că ajung la tine chiar și atunci când ești în mașină sau la birou. Cu cât vremea este mai caldă, cu atât porii pielii se deschid și se dilată mai mult, ceea ce face ca pielea să fie mai predispusă la absorbția particulelor de poluare. Aceeași poluare este în mare parte responsabilă, ca și razele soarelui, de îmbătrânirea prematură a pielii.

Stresul ca factor agravant

Stresul vieții de la oraș poate avea un impact dur asupra pielii. La fel ca soarele și poluarea, stresul este un factor de îmbătrânire a pielii. Combinat cu ceilalți doi factori, stresul are un efect dăunător asupra pielii. Pentru a evita riscurile pe care le reprezintă pentru piele transportul în comun, munca și lipsa somnului, este important să adoptăm un stil de viață sănătos și să ne protejăm pielea.

PROTEJEAZĂ-TE PENTRU UN BRONZ MAI REUȘIT

Dacă folosești cremă de soare nu înseamnă că nu te vei bronza - dimpotrivă! Acesta previne arsurile solare și alte leziuni ale pielii cauzate de expunerea la soare și te ajută să arăți bine pentru mai mult timp.

Obiceiuri sănătoase pentru a ne proteja pielea în oraș

Obiceiuri sănătoase pentru a ne proteja pielea în oraș

Multe creme de zi includ acum un filtru SPF în formula lor. Dacă acest lucru nu este valabil și pentru crema ta hidratantă, ar trebui să-ți adaugi la rutina de dimineață o protecție solară de minimum SPF 20 pentru a te proteja de razele UV, alegând protecția potrivită pentru tipul tău de piele. În plus, proprietățile antioxidante ale anumitor creme solare au un efect calmant împotriva stresului provocat de razele UV și de poluare și pot contribui la stabilizarea formulelor cremelor solare, sporindu-le în același timp eficiența.

 

Descoperă și alte produse

PRODUSELE NOASTRE PENTRU A NE PROTEJA VIITORUL

Produse de îngrijire a pielii Eau Thermale Avène concepute pentru a proteja pielea și a respecta oceanele

B-Protect SPF 50+

B-Protect SPF 50+

Înfrumusețează - Protejează - Unifică

Sus