Cuprins

Pregătirea pielii pentru soare

De ce este important să ne pregătim pielea pentru soare.

Pregătirea pielii pentru soare înainte de o expunere prelungită este un pas important pentru sănătatea acesteia, pe care îl uităm mult prea des. Acesta este util în special pentru persoanele cu pielea deschisă la culoare, care suferă de alergii sau intoleranțe la soare, sau care doresc pur și simplu să evite arsurile solare încă de la prima ieșire. Pielea care nu a fost expusă la soare pentru o perioadă lungă de timp este și mai vulnerabilă la primele raze UV la care este expusă. 

 

av_solaires_accessoires_vacances_1x1 577x596

 

Trei pași pentru a-ți pregăti pielea pentru soare

av_solaires_exfolier_1x1 1620x1620

 

 

Pasul 1 Exfoliază

Exfolierea cu câteva zile înainte de expunerea la soare este cel mai bun mod de a obține un bronz bun: scapi de celulele moarte, iar epiderma are tot spațiul de care are nevoie pentru a produce multă melanină și a face ca bronzul să dureze mai mult. Un alt avantaj este acela că exfolierea eliberează porii înfundați și netezește textura pielii, oferindu-i o strălucire radiantă.

 

Pasul 2 Protejează

După ce ți-ai exfoliat pielea și ești gata de plajă, nu uita de cel mai important pas: să te protejezi de razele soarelui atunci când ești afară. Nu o spunem niciodată destul de des: expunerea la soare nu este niciodată lipsită de riscuri, de aceea este esențial să ne protejăm pielea purtând haine, folosind o cremă cu factor de protecție solară ridicat și respectând cu strictețe regulile de expunere la soare pe care le avem de acum la îndemână (fără soare între orele 11:00 și 16:00). Aceasta este singura modalitate de a limita efectele nocive ale soarelui și ale îmbătrânirii pielii: arsurile solare, petele solare și chiar și cancerul de piele. Protejarea pielii este cel mai bun mod de a obține un bronz natural, gradual și de lungă durată.

av_solaires_hydrater_1x1 577x566
av_solaires_proteger_1x1 577x588

Pasul 3 Hidratează-te

Pentru a-ți calma pielea după expunerea la soare și pentru a prelungi efectul bronzului, nu uita să-ți hidratezi pielea cu un produs de îngrijire după plajă. Soarele usucă pielea și o îngroașă. Acest lucru înseamnă că pielea expusă la soare este o piele însetată. Are nevoie de hidratare și de hrănire în profunzime. O cremă va furniza substanțele nutritive pentru refacerea barierei cutanate și va calma orice fenomen de supraîncălzire care poate apărea după expunerea la soare.

Alimentația joacă, de asemenea, un rol important. O dietă diversificată, cu alimente echilibrate și bogate în antioxidanți, îi asigură pielii toate substanțele nutritive de care are nevoie - vitaminele jucând un rol esențial - pentru a menține producția de melanină pe timpul verii.

SFATURI PRIETENOASE DE LA EXPERȚI

Solarul: atenție la pericole

Dacă te gândești să faci o vizită la solar pentru a-ți pregăti pielea pentru vară, amintește-ți că razele UV artificiale nu te vor pregăti deloc pentru soare. Tot ceea ce vor face este să utilizeze capacitatea pielii de a se proteja singură împotriva daunelor provocate de soare, fără a te proteja împotriva efectelor nocive ale soarelui, cum ar fi arsurile solare. Tot ceea ce vei obține este un risc suplimentar de cancer de piele și o îmbătrânire accelerată a pielii din cauza folosirii razelor UVA dăunătoare. Dacă vrei să te bronzezi înainte de a te expune la soare și nu vrei să-ți afișezi pielea albă în primele zile de plajă, optează în schimb pentru autobronzant.

 

Sus