Angajament pentru conservarea mediului și a resurselor din Avène-les-Bains
Pentru natură

Pentru natură

Angajament pentru conservarea mediului și a resurselor din Avène-les-Bains

În inima Parcului Natural Regional Haut-Languedoc, în sudul Franței, într-un mediu natural nealterat, se află acest dar al naturii, apa termală Avène. Suntem datori față de noi înșine să înțelegem această apă excepțională. De asemenea, trebuie să îi asigurăm permanența și puritatea, astfel încât să continue să fie sigură pentru pielea sensibilă și să respecte mediul înconjurător.

av_instit-biodiversity-hdrvb 1202x460

 

Nașterea și viața apei termale Avène

Apa termală Avène apare la răscrucea dintre climatul mediteraneean, montan și continental, în Occitania, în Parcul Natural Regional Haut-Languedoc. Bogăția biodiversității și nivelul scăzut de activitate umană creează un mediu protector. Din impluviu, o zonă naturală de colectare a apei de ploaie, începe un proces spontan și virtuos: călătorind de aici de peste 50 de ani, adânc în inima dolomitelor, apa termală Avène izvorăște, bogată în beneficii, la o temperatură, compoziție și debit constante, la sursa Sainte-Odile. 

AV_instit-biodiversity-impluvium-hd 1202x460

 

Conservarea impluviului de la Avène-les-Bains

Impluviul Avène-les-Bains se întinde pe o suprafață de 27 km². De aici își începe lunga călătorie a apei de ploaie care alimentează rezervorul de apă termală Avène. Impluviul Avène-les-Bains are o biodiversitate bogată, iar 76% din acesta este format din păduri. Dincolo de acțiunile pe care le-am pus în aplicare în parcul termal pentru a-l conserva, lucrăm cu actorii locali pentru a defini în mod colectiv un plan de management durabil pentru acest teritoriu excepțional.

Descoperă impluviul Avène

Descoperă impluviul Avène

--

Locul de naștere al apei termale, impluviul Avène, se află în inima unui mediu și a unei biodiversități protejate

Află mai multe
Cunoașterea și utilizarea apei termale Avène

Cunoașterea și utilizarea apei termale Avène

--

Cu cât o înțelegem mai bine, cu atât mai bine o putem păstra și folosi cu înțelepciune.

Află mai multe
av_instit-water-research-center-hdrvb

Centrul de Cercetare a Apei 

Centrul de cercetare a apei asigură controlul și monitorizarea apei termale Avène, dezvoltă cunoștințele despre originile sale și asigură protecția impluviului său. Centrul de hidroterapie Avène este singurul din Franța care beneficiază de expertiza unui centru de cercetare a apei. Centrul efectuează în medie 40.000 de controale pe an pentru a garanta calitatea apei termale. Acesta este acreditat de Cofrac în conformitate cu standardul ISO/CEI 17025 pentru activitățile sale de prelevare și analiză fizico-chimică și microbiologică. De asemenea, Laboratorul de Apă colaborează cu actorii locali pentru a realiza studii și cercetări pe și pentru teritoriu și desfășoară activități în sprijinul gestionării durabile a resurselor. De asemenea, Centrul de cercetare a apei răspândește cunoștințe despre apă și despre apa termală Avène prin activități de sensibilizare.

 

 

În inima orașului Avène-les-Bains

av_instit-hydrotherapy-center-avene2-hdrvb-square 473x473

De mai bine de 30 de ani, la situl termal, aducem o contribuție pozitivă la provocările dezvoltării durabile pentru a conserva mediul și resursele din Avène-les-Bains. Avem o unitate de producție certificată ISO 14001, un parc termal cu statut de refugiu din partea LPO (Liga pentru Protecția Păsărilor), irigare durabilă și gestionare durabilă a pădurilor. Punem în aplicare acțiuni pentru a ne reduce la minimum amprenta asupra mediului, pentru a participa la viața economică și socială a regiunii și pentru a pune în valoare patrimoniul și biodiversitatea siturilor noastre. 
 

Descoperă activitatea noastră din cadrul sitului termal

Acțiuni durabile pentru conservarea apei termale Avène 

Aceștia cunosc importanța respectării ecosistemelor, a biodiversității, a solurilor și a subsolurilor pentru menținerea echilibrului apei termale Avène. Aceștia au grijă să se implice în problemele sociale și de mediu și să acționeze zilnic în mod sustenabil. Descoperă interviul cu experții și ceea ce fac aceștia pentru a conserva mediul și resursele din Avène-les-Bains.

Asigurarea respectării mediului înconjurător din Avène

Asigurarea respectării mediului înconjurător din Avène

--

Experții noștri în CSR, Sévérine Roullet-Furnemont și Sandrine Bessou Touya, ne-au pus acțiunile în perspectivă.

Află mai multe
Apa, omul și copacii

Apa, omul și copacii

--

Nicolas Kremer, inginer agronom la ONF, explică importanța pădurilor pentru ecosistemele din Avène-les-Bains și ce se face pentru a le îngriji.

Află mai multe
Sus