av_acne_adolescent_sourir_16x9
Cuprins

Pielea grasă, predispusă la imperfecțiuni și acnee

TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII

6 milioane

de francezi sunt afectați de acnee¹

3

adolescenți din 4 sunt afectați²

Dintre cei cu vârsta de peste 25 de ani,

12% dintre femei și 3% dintre bărbați sunt afectați²

1.Societatea Franceză de Dermatologie - https://dermato-info.fr/

2.
Haute Autorité de santé - https://www.has-sante.fr/jcms/c_2574402/fr/acne-quand-et-comment-la-traiter

Piele grasă, puncte negre, coșuri... Acneea este o afecțiune complexă a pielii. Este foarte frecventă și afectează în principal adolescenții. Dar nu numai pe ei...

Acneea este o boală a foliculului pilos, care reprezintă rădăcina părului. La baza acesteia se află glandele sebacee care secretă sebum, un fluid uleios a cărui funcție normală este de a proteja pielea și care curge în mod constant. Dar, în cazul acneei, acest mecanism bine uns se strică. Secreția excesivă împiedică canalul capilar să evacueze sebumul. Astfel este favorizată dezvoltarea bacteriilor. 

Oricât de frecventă ar fi, acneea nu trebuie să ne facă să-i subestimăm impactul asupra calității vieții noastre și stimei de sine. De ce? Pentru că modifică imaginea corporală în momente cheie ale vieții și pentru că afectează fața. 

Este, de asemenea, motivul numărul unu pentru vizitele la dermatolog în Franța. Și pe bună dreptate: pentru că, chiar și în cazul simptomelor ușoare, un profesionist îți va prescrie cel mai potrivit tratament pentru situația ta, fie că pur și simplu ai pielea grasă, fie că ești afectat de o formă severă de acnee.

 

title

SĂ ÎNȚELEGEM MAI BINE

Cum să înțelegi mai bine această afecțiune, pentru a te putea îngriji corespunzător

av_acne_peau-grasse_jeune-femme_4x5 500x500

La peau grasse

Un aspect luisant, des pores dilatés et visibles, un grain de peau irrégulier… Les signes cliniques de la peau grasse sont faciles à repérer. Ce qui rend la peau grasse, c’est un excès de sébum dont les causes sont le plus souvent hormonales. Cette hypersécrétion de sébum a lieu dans les zones où se trouvent le plus grand nombre de glandes sébacées (visage, thorax, dos…). La principale complication de la peau grasse : l’apparition de points noirs, de microkystes ou de boutons. Elle mérite donc toute votre attention et nécessite des soins adaptés.

Descoperă
av_acne_legere_femme_5x4 500x500

La peau acnéique

L’acné est la complication la plus fréquente d’un excès de sébum. Une peau acnéique est une peau qui présente de fortes propensions à développer des comédons et des boutons. Mais les choses ne sont pas si simples :

  • Car il n’existe pas « une », mais « des » formes d’acné ;
  • Car elle peut concerner tout le monde et pas seulement les adolescents ;
  • Car il existe plusieurs degrés de sévérité.

Des causes, aux rituels de soins à adopter pour en venir à bout, voici tout ce qu’il y a à savoir selon la forme de votre acné.

Descoperă
av_acne_adolescents-groupe_5x4 500x500

Vivre avec l’acné

Bien vivre votre acné commence par consulter votre médecin traitant ou votre dermatologue. Il saura vous guider et un poser un diagnostic personnalisé. Ensuite, adoptez les bons gestes, tant en termes d’hygiène que d’alimentation, de maquillage que de protection solaire. Ils vous aideront à vous sentir mieux dans votre peau et à vous débarrasser petit à petit de votre acné.

Descoperă
av_cleanance_comedomed-cleansing-gel-400ml_1_post_3282770202854_3282770207774_hd

Cleanance

Cleanance și-a îmbogățit tipurile de produse, pentru a deveni o gamă dermato-cosmetică pentru pielea grasă predispusă la imperfecțiuni, oferind o soluție specifică și completă pentru fiecare etapă a acneei. Misiunea noastră este să-ți oferim o ameliorare de durată și să-ți redăm încrederea în sine. Cleanance
Ce rutină de îngrijire a pielii ar trebui să adopți?

Ce rutină de îngrijire a pielii ar trebui să adopți?

Pielea ta este dinamică și unică: află exact ce are nevoie, cu ajutorul experților noștri și descoperă cea mai potrivită rutină de îngrijire a pielii potrivită pentru tine. 

Analiza pielii mele
Sus