av_votre-peau_cicatrisation_irritations_enfant_coude_16x9
Cuprins

Vindecarea cicatricilor și erupțiile cutanate: magia procesului de regenerare a pielii

title

Tot ce trebuie să știi

3

vindecarea cicatricilor are loc în trei etape principale.

100

milioane de oameni dezvoltă cicatrici noi în fiecare an.*

21 de zile

este durata medie de timp necesară pentru ca pielea să se regenereze.

*B.C. Brown a,b, S.P. McKenna v, K. Siddhi v, D.A. McGrouther a,b, A. Bayat a,b,*The hidden cost of skin scars: quality of life after skin scarring (Costul ascuns al cicatricilor cutanate: calitatea vieții după cicatrizarea pielii).

Să trecem prin viață înseamnă să lăsăm învelișul fragil și totuși rezistent al pielii noastre să se confrunte cu pericolele vieții de zi cu zi: un cuțit care alunecă în timp ce gătești, o căzătură pe terenul de joacă, o activitate de bricolaj care se termină prost... Atunci când se confruntă cu răni mici, dar și cu răni mai mari, pielea declanșează un mecanism extrem de precis și una dintre cele mai impresionante proprietăți ale țesutului uman: vindecarea cicatricilor.

Vindecarea cicatricilor este procesul de reparare a țesutului cutanat în trei etape:
• O fază inflamatorie care durează între 2 și 7 zile, în timpul căreia pielea, care apare roșie și încinsă, se va apăra singură. Dacă inflamația este prea intensă, vor fi necesare intervenții medicale.
• Etapa de cicatrizare profundă pe parcursul căreia țesuturile dermice se regenerează, formându-se protuberanțe reprezentate de proliferări celulare și vasculare.
• În cele din urmă, după aproximativ două săptămâni, începe o fază superficială numită „remodelare epidermică", în care epiderma se închide în jurul marginilor rănii. Această fază poate dura până la doi ani din momentul în care se formează rana.

Pe lângă rănile care declanșează acest mecanism de protecție, există și alte forme recurente de agresiune cu care se confruntă pielea ta: erupțiile cutanate, ale căror cauze, recurențe, localizări și forme sunt multiple și pot varia de la un individ la altul. Când vine vorba de vindecarea cicatricilor și de erupțiile cutanate, există o mulțime de modalități pentru a-ți ajuta pielea să se repare singură. Dacă îi acorzi pielii tale atenție, îngrijire și, mai ales, timp, ea va face restul. 

title

Informații detaliate

Ajută-ți pielea și te ajuți pe tine

av_votre-peau_cicatrisation_genou_enfant_fille_4x5 473x473

Regenerarea

Îngrijirea cicatricei: Când pielea este rănită, procesul natural de vindecare începe automat. În cazul în care „rana" inițială a fost profundă, închiderea are ca rezultat repararea rapidă a epidermei, dar aspectul nu este exact cel al pielii normale: rămâne o cicatrice. Cicatricea se va ameliora, se va remodela în timp și poate chiar va dispărea complet într-o zi, la mai multe luni de la formare. În unele cazuri rare, pot exista probleme reale de vindecare. Adoptând de la început obiceiurile corecte pentru a te îngriji cicatricile, poți începe acest proces delicat de „vindecare corectă a cicatricilor", oferindu-ți cele mai bune șanse de regenerare rapidă și de calitate a pielii. Mantra ta pentru a realiza acest lucru se aplică și în cazul cicatricilor post-acneice, al tatuajelor și al cicatricilor post-chirurgicale: este mai bine să previi decât să vindeci.

Descoperă
av_votre-peau_cicatrisation_irritations-cutanees_4x5 473x473

Calmarea

iritației: Pielea iritată este o piele care strigă după ajutor. Iritația este prima alarmă care semnalează pătrunderea unui corp străin: o particulă, un aliment, frecarea... Deși inofensivă, iritația este o sursă de disconfort și jenă care se poate infiltra în viața cotidiană. Unele forme de iritație îi afectează doar pe copiii foarte mici. Apoi, există diverse tipuri de iritații pe care le întâlnim în viața de zi cu zi. Indiferent de forma de iritație pe care o ai, trebuie să o iei în serios dacă vrei să ai grijă de pielea ta și să mergi mai departe.

Descoperă
AV_Cicalfate-_Facebook_Post_Quarter2-2019_Repairing Protective Cream_3282770204667_2_High-resolution

Cremă protectoare reparatoare Cicalfate+

Am descoperit acest produs atunci când fiica mea era foarte mică și avea câteva zgârieturi mari pe față în urma unei căzături. De atunci, nu a mai lipsit niciodată din trusa mea de prim-ajutor atunci când plecăm la drum, pentru că vindecă orice! Este magic!!!

NANCY, 51 DE ANI

Descoperă produsul
Sus