Îngrijirea corpului

Îngrijirea corpului

A avea grijă de corpul tău înseamnă și a avea grijă de pielea ta! Produsele noastre dermato-cosmetice de îngrijire corporală îți hidratează și îți hrănesc pielea asigurându-ți un moment de relaxare. Oferă-i pielii tale un moment care să conteze, un moment de plăcere.

Filtru produse
Filtru produse

20 rezultate "Îngrijirea corpului"

PIELEA TA
PIELEA TA

Epiderma conține apă într-o proporție cuprinsă între 20 și 30%. Este esențial să se mențină acest nivel de hidratare prin limitarea pierderilor imperceptibile de apă.

AFLĂ MAI MULTE
AFLĂ MAI MULTE

De ce este important să ai grijă de corpul și de pielea ta?

Pielea constituie o barieră de protecție importantă pentru organism împotriva agresorilor externi (vânt, temperaturi extreme, poluare etc.). Orice perturbare a echilibrului său îți poate afecta sănătatea organismului.

Unele zone pot avea nevoi speciale, deoarece structura pielii variază în funcție de părțile corpului. Textura pielii mâinilor diferă de cea a picioarelor și a stomacului, de exemplu.

Spălarea zilnică asigură:

 • Eliminarea prafului și a murdăriei de pe piele, pentru a preveni apariția unor probleme cutanate.
 • Îndepărtarea transpirației și eliminarea mirosului neplăcut al corpului.
 • Limitarea riscului de răspândire a microbilor și de contaminare, inclusiv printr-o bună igienă a mâinilor.
 • Împrospătare, reenergizare și relaxare.

În al doilea rând, produsele de îngrijire corporală ajută la:

 • Păstrarea unei pieli sănătoase, de exemplu, evitând disconfortul, cum ar fi pielea „solzosă", petele rugoase sau pierderea fermității;
 • Întârzierea îmbătrânirii pielii;
 • Bunăstarea fizică și psihică.

Cum pot avea grijă de pielea mea?

Pentru o piele fină și suplă pe termen lung, îți recomandăm această rutină de îngrijire corporală.

Îngrijirea pielii la duș

Doar apa nu este suficientă pentru a-ți spăla corpul. Impuritățile trebuie îndepărtate cu un produs pentru duș, cum ar fi un baton dermatologic, sau orice alt gel de duș care este blând cu pielea sensibilă. Acest lucru previne riscul de uscăciune și senzația de strângere cauzate de săpunurile convenționale.

În plus, pentru a evita aceste riscuri, trebuie să ai grijă să nu te clătești cu apă prea fierbinte. Aceasta deteriorează filmul hidrolipidic, un strat uleios care protejează pielea de mediul înconjurător.

În plus, îți recomandăm să optezi pentru duș în locul băii, pentru a limita timpul în care intri în contact cu apa de la robinet, cu un conținut de calcar care usucă pielea și de clor care irită epiderma.

La final, usucă pielea cu delicatețe tamponând-o cu prosopul în loc să o freci energic.

Exfoliere săptămânală

Folosește un exfoliant pentru corp o dată sau de două ori pe săptămână, pentru a îndepărta pielea moartă și impuritățile. Astfel, pielea va beneficia și mai mult de proprietățile cremei hidratante pentru corp.

Îngrijire hidratantă pentru corp

Hidratarea zilnică a pielii corpului și, în special, după exfoliere, ajută la menținerea filmului hidrolipidic al epidermei, format din apă și grăsime. Avène a formulat creme hidratante pentru corp special pentru tine, precum și o gamă dedicată mâinilor, o zonă a corpului care este supraexpusă.

Aceste produse de îngrijire te vor ajuta să păstrezi luminozitatea pielii, să o protejezi, să previi uscăciunea și să-i încetinești îmbătrânirea.

Protecție solară

Protecția împotriva soarelui este esențială pentru a-ți menține pielea tânără și sănătoasă. Descoperă produsele noastre de protecție solară adaptate la diferite tonuri și sensibilități ale pielii. Aplicarea mai frecventă pe zonele deosebit de expuse ale corpului, cum ar fi pieptul, mâinile și brațele, poate preveni și limita apariția petelor pigmentare.

În plus, ar trebui să te ferești de soare în timpul orelor de maximă expunere, de obicei între orele 12.00 și 15.00.

Protecția pe timpul iernii

Iarna, ai grijă să te acoperi cu haine călduroase pentru a-ți proteja corpul de roșeață, de senzația de strângere și de mâncărimile asociate cu variațiile intense de temperatură.

Aerul uscat din locuințe cauzat de instalațiile de încălzire este, de asemenea, principala cauză a uscăciunii pielii pe timp de iarnă. Prin urmare, se impune folosirea unor produse de îngrijire corporală mai bogate, care să conțină Cold Cream, pentru a hidrata și proteja pielea împotriva intemperiilor.

Care este produsul potrivit pentru fiecare tip de piele?

Textura produselor de îngrijire corporală variază în funcție de tipul de piele și de problemele întâmpinate.

 • Pielea uscată și foarte uscată, care ține, și pielea care se descuamează în diferite grade, necesită o hidratare intensă, combinată cu o doză de îngrijire hrănitoare. Crema de duș, laptele și balsamurile hrănitoare din gama TriXera Nutrition le vor asigura acestor tipuri de piele toate lipidele de care au nevoie.
 • Pielea sensibilă va regăsi blândețe și confort în produsele de îngrijire corporală din gama Body.
 • Produsele Cicalfate, sub formă de spray-uri, geluri și creme, repară straturile de la suprafața pielii iritate.
 • Suferi de eczeme pe corp și te confrunți cu mâncărimi? Gama XeraCalm A.D. îi asigură pielii alinare și îngrijire hrănitoare cu ajutorul uleiului de curățare, al batonului de curățare ultra-bogat, al cremei și al balsamului de refacere a lipidelor, precum și al concentratului calmant.

Temperatura poate influența, de asemenea, alegerea produsului pentru corp. Alege produse de îngrijire corporală cu textură bogată, cum ar fi balsamurile, atunci când este frig; și texturi mai lejere vara, cum ar fi loțiunile sau cremele care sunt absorbite mai repede în piele.

Sus