OBSERVAȚIILE EXPERTULUI

Imperfecțiunile pielii

IMPERFECȚIUNILE PIELII ÎN CENTRUL ATENȚIEI

Cicatricile, coșurile, semnele din naștere și tenul tern sunt toate imperfecțiuni ale pielii care pot fi corectate sau mascate cu o îngrijire corectivă adecvată.

Diferitele imperfecțiuni ale pielii

Există multe imperfecțiuni diferite ale pielii și diferite aspecte ale imperfecțiunilor pielii. Unele sunt congenitale, cum ar fi semnele din naștere. Acestea pot fi lejere, depigmentate, pigmentate sau roșii (angioame).
Altele sunt afecțiuni cutanate dobândite:

 • petele albe de vitiligo (depigmentare localizată) sunt inofensive, dar inestetice și sunt vizibile mai ales pe pielea închisă la culoare.
 • Petele pigmentare sunt rezultatul unei expuneri excesive la soare. Acestea sunt mai frecvente în timpul sarcinii, de unde și denumirea de „mască de sarcină", dar apar și în afara sarcinii la femei și, uneori, chiar și la bărbați.
 • Unele afecțiuni ale pielii feței (cuperoză, rozacee etc.) pot fi ameliorate prin soluții specifice pentru piele, dar nu dispar niciodată complet.
 • Pielea grasă, cu tendință acneică comună, merită o mențiune specială. Unele coșuri apărute pe pielea grasă, cu tendință acneică, pot lăsa semne de lungă durată, mai ales dacă sunt mari, adânci sau dacă au fost „deranjate" prea mult.

Orice intervenție chirurgicală estetică sau plastică la nivelul feței poate fi urmată de o perioadă „dificilă", în care vindecarea nu este încă completă. Aceste imperfecțiuni temporare necesită, de asemenea, o atenție deosebită.

Nu în ultimul rând, unele afecțiuni cutanate mai grave (ihtioză, arsuri grave etc.) pot necesita un machiaj corectiv.

av_carnets-experts_imperfections-teint_dermatologue_1x1

Elementele-cheie ale prevenției

Dermatologii sunt foarte atenți să se asigure că, în toate aceste situații, poți beneficia de cea mai bună îngrijire, atât preventivă, cât și curativă. Pentru că principiul „este mai bine să previi decât să vindeci" este valabil mai ales pentru imperfecțiunile de pe față.
Elementele-cheie ale prevenției sunt:

 • În primul rând, tratamentul timpuriu și eficient al dermatitei inflamatorii;
 • apoi, o bună protecție solară. Majoritatea petelor pigmentare sunt cauzate sau agravate de soare. O fotoprotecție atentă reprezintă o garanție bună împotriva petelor pigmentare. Alege produse cu un SPF ridicat și cu spectru larg, precum și formule galenice care să permită o bună aderență la piele, astfel încât să fie de lungă durată.
 • Evită traumatismele.

Nu este întotdeauna ușor, dar ar trebui cel puțin să nu înrăutățește situația prin agresarea accidentală a pielii.
Fie că ne scărpinăm sau ne atingem din obișnuință, de îndată ce unghiile noastre se apropie de piele, există un risc mare de a provoca semne de durată.

 

Atenție la cicatrici!

În cazul în care o rană trebuie cusută sau o leziune trebuie îndepărtată, reconstrucția trebuie făcută în conformitate cu regulile chirurgiei dermatologice, astfel încât cicatricea, care este adesea inevitabilă, să fie cât mai puțin vizibilă posibil. În ciuda tuturor acestor măsuri de precauție, este posibil să nu putem preveni unele imperfecțiuni și să nu putem să le rezolvăm în mod eficace folosind oricare dintre mijloacele pe care le avem la dispoziție.
În aceste cazuri, în special, tehnicile de machiaj corectiv reprezintă o soluție alternativă excelentă.

av_carnets-experts_imperfections-teint_cicatrice-visage_1x1 473*473

Îngrijire dermato-cosmetică

Produsele cu toleranță ridicată: utilizarea produselor de îngrijire a pielii cu toleranță ridicată îți permite să reduci la minimum iritațiile care pot apărea în caz de intoleranță sau alergie la un anumit ingredient.

Machiajul dermatologic: machiajul corector este o armă importantă în arsenalul dermatologului. Fie că este vorba de o situație temporară (în urma unei intervenții chirurgicale dermatologice) sau că este vorba de imperfecțiuni de lungă durată, atunci când este bine folosit, machiajul medical permite obținerea unor rezultate cu adevărat uimitoare.

Măsurile de „camuflare" sunt potrivite pentru

 • afecțiunile dermatologice, cum ar fi: angioame, vitiligo, eczeme, psoriazis, cuperoză, rozacee, acnee și cicatrici post-acneice, dermatită seboreică, melasmă;
 • sau în urma unor proceduri dermatologice, cum ar fi laserul, dermabraziunea, injecțiile de umplere, peelingurile;
 • sau în urma unor intervenții chirurgicale, cum ar fi liftingurile, blefaroplastia, rinoplastia etc.

Pentru a corecta imperfecțiunile pielii, principiile de bază sunt:

Folosirea a două culori complementare în roata cromatică neutralizează imperfecțiunile pielii.

 • Verdele neutralizează roșul (cuperoză, cicatrici, angioame etc.).
 • Galbenul neutralizează violetul (cearcăne, varice etc.).
 • Maroul „ascunde" albul.

Nuanțele deschise conferă un efect de lifting, în timp ce nuanțele închise conturează.

Jucându-ne cu aceste contraste, putem corecta forma feței, putem reduce cicatricile sau zonele adâncite și putem ascunde discromia.
Tonul alb uniformizează subtil și captează lumina.

Expertul nostru îți răspunde la întrebări

Cum să trăiești mai bine cu pielea predispusă la imperfecțiuni

Există o mare varietate de semne din naștere. Pentru a reduce semnele din naștere, te rugăm să consulți un specialist pentru a obține informațiile relevante, pentru a efectua examinări medicale, dacă este necesar, și pentru a determina dacă există tratamente disponibile. Pentru a ascunde semnele din naștere, folosirea machiajului corector este o soluție excelentă.

Depinde de cicatrice: - Dacă cicatricea este adâncită (scobită), uniformizeaz-o cu fondul nostru de ten compact, apoi folosești un baton corector. - Dacă cicatricea este în relief, după ce ai uniformizat tenul, mai aplicați puțin fond de ten compact într-o nuanță ușor mai închisă decât cea anterioară (culorile închise fac ca cicatricea să pară mai puțin proeminentă).

Mâinile sunt adesea de o culoare similară cu cea a feței, așa că folosiți zona de la baza degetului mare (între palmă și dosul mâinii) pentru a testa culoarea. Aplică fondul de ten pe zona mai deschisă. Nuanța cea mai apropiată de zona întunecată este cea care trebuie reținută. Dacă preferi un ton mai deschis sau mai închis, alege un ton inferior sau superior.

Curăță bine pielea. Aplică o bază de machiaj adaptată la nivelul de sensibilitate a pielii tale. Neutralizează imperfecțiunile cu un baton corector. Uniformizează tenul cu un fond de ten lichid sau cu o cremă compactă. Corectează imperfecțiunile localizate cu ajutorul unei pensule pentru corector. Fixează machiajul cu pudra noastră mozaic. Pune în valoare tenul cu pudra mozaic pentru pleoape, cu creionul corector pentru sprâncene care le conferă luminozitate ochilor și cu duo-ul pentru buze și contur care îți pune în valoare zâmbetul.

Produsele noastre de îngrijire a pielii adaptate la imperfecțiunile pielii

Produsele noastre de îngrijire a pielii adaptate la imperfecțiunile pielii

Descoperă

COUVRANCE

Machiaj

Uniformizează-ți nuanța tenului

 • Șase nuanțe
 • O nouă textură lejeră, ușor de construit și ușor de aplicat datorită burețelului cu microgranulații și toleranță ridicată, pentru un aspect final lejer și natural.

Corectează imperfecțiunile severe ale pielii și uniformizează nuanța pielii în cazul tenului deschis la culoare. Fără parfum, fără conservanți, fără parabeni.

Machiaj
Sus