Cuprins

Calmarea pielii după expunerea la soare

av_solaires_proteger_femme_enfant_plage_1x1 577x577

Pasul 1 Protejează-ți pielea de soare.

Nu are niciun rost să te dai peste cap cu rutina după plajă dacă ai uitat cel mai important lucru în timpul expunerii: protecția, deviza noastră. Trebuie să avem mereu în minte următorul aspect: expunerea la soare nu este niciodată lipsită de riscuri, motiv pentru care este esențial să ne protejăm pielea cu îmbrăcăminte și cu o cremă de protecție solară cu un SPF ridicat.  Aceasta este singura modalitate pentru a limita riscurile daunelor provocate de soare și de îmbătrânire a pielii: arsuri solare, pete solare și chiar cancer de piele.

Pasul 2 Clătește-ți bine pielea.

Sarea și clorul au tendința de a deshidrata pielea, așa că este important să te clătești după ce pleci de la plajă sau de la piscină pentru a scăpa de reziduurile de clor, nisip, sare și filtrele de cremă solară de pe piele. Hidratarea începe la duș: pentru a rehidrata și hrăni pielea în profunzime, e preferabil să folosești un săpun supergras cu pH neutru, mai degrabă decât un săpun cu efect degresant. Nu uita să îți clătești bine părul pentru a evita erupțiile cutanate și să-ți usuci parul și scalpul.

 

av_solaires_rincer_douche_femme_plage_1x1 473x473

PROTECȚIA SOLARĂ

Cum alegem produsele de îngrijire după plajă

Textura

La fel cum alegem produsele de protecție solară, este important să ne alegem și produsele după plajă în funcție de tipul de piele și de preferințele noastre. Ce au în comun crema de protecție solară și loțiunea după plajă? Ambele au proprietăți antioxidante și antiinflamatoare pentru a calma efectele soarelui asupra pielii.

Tipul de piele

Produsul după plajă trebuie ales în funcție de tipul de piele: sensibilă, reactivă sau grasă. Fie că este vorba de ulei, lapte sau cremă, de tine depinde să decizi ce concentrație este cea mai bună pentru tine, în funcție de preferințele și de nevoile pielii tale. Dacă ai pielea deteriorată și descuamată, alege o cremă cu textură bogată pentru o hrănire profundă. Dacă pielea este deja bine hidratată, un lapte sau un ulei poate fi suficient.
 

 

SFATURI PRIETENOASE DE LA EXPERȚI

Ne hidratăm (și) din interior

Nu uitați să consumi lichide pentru a-ți menține prospețimea și hidratarea după expunerea la soare. Optează pentru apă, supe reci și gazpacho în detrimentul băuturilor îndulcite și a sucurilor, care au mai puține șanse să-ți potolească setea. Este indicat să consumăm în medie 1,5 litri de apă pe zi.

Nu ar trebui să subestimăm nici rolul pe care îl joacă alimentele în procesul de reparare a pielii după încheierea verii. Alegând o dietă echilibrată, bogată în fructe și legume, îi oferim organismului antioxidanții de care are nevoie pielea pentru a se regenera.

Sus