Erupția polimorfă la lumină
Erupția polimorfă la lumină este cea mai frecventă formă de alergie solară. Afectează mai ales femeile tinere, în special la nivelul decolteului, dar poate afecta orice altă zonă care a fost expusă, cu excepția notabilă a feței. Reacția apare după prima sau a doua expunere la soare în timpul verii. Îți poate da viața peste cap timp de o săptămână, dar are avantajul (dacă se poate spune așa!) de a nu se mai repeta după o nouă expunere la soare în același anotimp, ca și cum pielea s-ar fi obișnuit cu soarele. Acestea fiind spuse, polimorfă la lumină va reveni probabil în fiecare an.
Lucita polimorfă
Lucita polimorfă este mai puțin frecventă, dar mai deranjantă, în sensul că afectează orice zonă expusă, inclusiv fața, și apare după fiecare expunere, fie că este la începutul, mijlocul sau sfârșitul verii. Acest tip de alergie la soare va reveni probabil și în anii următori.
Fotodermatoza juvenilă de primăvară
Alergia la soare afectează și copiii. Fotodermatoza juvenilă de primăvară, în special. este o formă de alergie solară care afectează urechile copiilor și adolescenților, apărând mai frecvent la băieții decât la fete, și adesea în timpul unei excursii la munte.
Urticaria solară
Și nu în ultimul rând, urticaria solară se declanșează în câteva minute de la expunere și dispare spontan la umbră după câteva minute sau ore, în funcție de individ. Aceasta se manifestă prin apariția unor pete groase, roșii, cu mâncărimi, asemănătoare cu înțepăturile de urzică.