Cuprins

Respectarea oceanelor

În fiecare an, aruncăm aproximativ 25.000 de tone de cremă de soare în oceane, adică 1 litru pe secundă*. Se estimează că aproximativ 10% din coralii din lume sunt afectați direct de filtrele UV**. Cum ne putem proteja pielea de razele soarelui fără a pune în pericol ecosistemul marin? Laboratoarele Eau Thermale Avène încearcă să găsească o soluție la această problemă prin intermediul codului său de responsabilitate ecologică Skin Protect / Ocean Respect. 

Surse:
* Crucea Verde
**studiu realizat de Facultatea de Științe a Universității Politehnice din regiunea Marche, Italia

av_solaires_oceans_1x1 1620x1620
av_solaires_ingredients-toxiques_plastique_ocean_1x1  1620x1620

Conștientizarea impactului filtrelor solare

Peste tot în lume, habitatele marine sunt amenințate de poluarea industrială și de poluarea cauzată de activitățile de pe uscat, care reprezintă o mare parte din poluarea marină (poluare agricolă, deșeuri de îngrășăminte, pesticide, deșeuri netratate și plastic etc.). Și industria cosmetică devine din ce în ce mai conștientă de impactul pe care îl au filtrele solare asupra ecosistemului marin și caută modalități de a remedia această problemă.

Angajamentul Zero Impact

Eau Thermale Avène își dezvoltă produsele de îngrijire solară cu scopul de a minimiza impactul acestora asupra mediului Pentru Eau Thermale Avène, acest lucru presupune atât angajamente puternice, cât și decizii concrete. În acest scop, Laboratoarele Eau Thermale Avène a testat formulele produselor sale de îngrijire solară pe două ecosisteme reprezentative pentru biodiversitatea marină: corali, fitoplancton și zooplancton. 
 

av_solaires_coraux_1x1
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_phytoplancton_4x5_v2  2025x2880</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_ecosystème-marin-menace_4x5  2025x2880</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_zooplancton_4x5 2025x2880</span>

Skin Protect, Ocean Respect: O abordare responsabilă față de mediu din partea Eau Thermale Avène

Cele 12 angajamente privind protecția solară ale Laboratoarelor Eau Thermale Avène

Filtre minime de protecție solară fără siliconi pentru o biodegradabilitate optimă*. Sursa: *Test OCDE 0301B

* Studiu realizat de Observatoire Océanologique de Banyuls-sur-Mer (Observatorul Oceanologic de la Banyuls-sur-Mer), membru al Centrului European de Resurse Biologice Marine. Sursa: *Test OCDE 0301B

Impact zero asupra coralilor, fitoplanctonului și zooplanctonului. În baza unor studii științifice efectuate pe 3 modele marine reprezentative pentru biodiversitatea marină.

Nu pot fi asimilate de organismele marine vii.

Nu există riscul de a pierde un capac de plastic în natură.

Respect, siguranță și efect de calmare pentru pielea sensibilă.

Toate produsele noastre sunt testate în mod sistematic sub control dermatologic pentru a garanta eficacitatea și toleranța pielii.

Protecție UVA-UVB fotostabilă și cu spectru foarte larg, putere antioxidantă puternică.

Evaluarea cantitativă in vivo a efectului protector asupra ADN-ului.

Împreună cu Pur Projet, Eau Thermale Avène participă la refacerea recifelor de corali și a pădurilor de mangrove, precum și la reciclarea deșeurilor de plastic.

Sensibilizarea publicului cu privire la efectele nocive ale expunerii la soare și educarea acestuia în materie de fotoprotecție.

av_suncare_brand-website_spray-50-very-high-protection_50ml_skin-protect-ocean-respect_packshot

Eau-thermale-avene - Îngrijire solară - Piele sensibilă - Spray SPF 50+

„Folosesc acest produs în fiecare vară și pielea mea sensibilă este mulțumită. Spray-ul este practic, iar textura și mirosul sunt plăcute. O cremă de protecție solară care respectă pielea și mediul înconjurător - o recomand!"

Justine 29 de ani
Sus