Machiaj pentru ochi

Machiaj pentru ochi

Evidențiază-ți ochii cu machiajul pentru ochi. Mascara, creion de sprâncene..., o gamă de produse pentru ochi și sprâncene toleranță ridicată, pentru a pune în valoare chiar și cei mai sensibili ochi.

1 rezultat "Machiaj pentru ochi"

AFLĂ MAI MULTE
AFLĂ MAI MULTE

Ce machiaj ar trebui să aleg pentru ochii sensibili?

Îți lăcrimează și ți se înroșesc ochii cu ușurință la cel mai mic contact cu produsele de machiaj? Pleoapele tale prezintă reacții alergice, cum ar fi roșeață, senzație de strângere, furnicături sau chiar mâncărimi atunci când intri în contact cu produsele cosmetice? Acest lucru se datorează cel mai probabil faptului că ai pielea și/sau ochii sensibili.  

Această sensibilitate crescută în jurul ochilor și/sau a membranelor mucoase poate fi legată de tipul de piele, de purtarea lentilelor de contact sau de uscăciunea ochilor (atunci când ochii nu produc suficiente lacrimi).

Cu toate acestea, realizarea unui machiaj frumos al ochilor este totuși posibilă pentru cei cu ochi sensibili. Trebuie doar să folosești un machiaj pentru ochi care să țină cont de sensibilitatea ta. Acest lucru înseamnă că va trebui să cauți produse de machiaj pentru pielea sensibilă care nu conțin parfum și parabeni.

De aceea, Eau Thermale Avène a conceput două produse de machiaj pentru ochi cu toleranță ridicată:

  • Creionul de sprâncene Couvrance, în variantele Blond sau Brown, pentru a estompa imperfecțiunile sprâncenelor și pentru a-ți accentua privirea.
  • Mascara cu toleranță ridicată Couvrance pe care o poți folosi fără probleme pentru a-ți pune în valoare privirea și pentru a-ți accentua culoarea albastră, verde sau căprui a ochilor.. Este ideală în special pentru purtătorii de lentile de contact.

Un alt sfat: dacă ai ochii sensibili, evită mascara rezistentă la apă, care te obligă să-ți freci excesiv ochii sensibili atunci când te demachiezi. Folosește spray-ul cu apă termală pentru a fixa machiajul ochilor.

Și nu uita, pentru rutina de îngrijire de seară, alege un demachiant delicat, potrivit tipului tău de ten.

Machiaj pas cu pas pentru ochii sensibili

Înainte de a aplica machiajul ochilor, rutina ta de înfrumusețare ar trebui să înceapă prin aplicarea unui produs de îngrijire pentru ochi potrivit pentru pielea sensibilă. Aplicat dimineața și seara, acesta te va ajuta la calmarea, relaxarea și/sau hidratarea zonei ochilor și a pleoapelor.

Ascunde cearcănele de culoare albastru-violet cu batonul corector galben. Folosind vârful degetelor sau o pensulă cu peri fini, aplică culoarea prin mișcări scurte, apoi estompează și presează ușor culoarea în piele. Dacă este necesar, poți aplica apoi un fond de ten compact sau un fond de ten corector fluid, tapotând ușor pentru a evita îndepărtarea batonului corector.

Apoi, trasează câteva linii cu Couvrance urmând forma sprâncenelor și alungindu-le ușor pentru a accentua arcadele. Pentru un rezultat subtil, alege o nuanță care să se potrivească cu culoarea sprâncenelor și a părului tău.

Încheie prin aplicarea mascarei pentru ochi sensibili, numită uneori și mascara dermatologică pentru a adăuga volum genelor superioare și celor inferioare. Pentru a-ți accentua privirea, poți aplica până la trei straturi de mascara. Cel mai bun mod de a crește volumul genelor este să aștepți câteva secunde între primele două straturi - timpul necesar pentru a aplica un balsam de buze, de exemplu.

Cum să faci ca machiajul ochilor să reziste?

Pentru ca machiajul ochilor să reziste toată ziua, nu sări peste primul pas de aplicare a cremei de ochi. Aceasta constituie o bază excelentă pentru machiajul de zi. Aceasta trebuie să fie aplicată pe pleoapele curate, fără machiaj. Hidratând zona ochilor, aceasta netezește pielea din jurul ochilor și facilitează aplicarea machiajului.

Un alt sfat: aplică un puf de spray cu apă termală la aproximativ 20 cm de față și lăsă-l să se usuce natural pentru a prelungi rezistența machiajului pentru ochi.

Sus