av_solaires_enfants_vulnerable_1x1

Pielea copiilor este mai fragilă

Dar de ce reacționează copiii diferit la soare?
• La copii, stratul superior al epidermei este mai subțire decât la adulți, ceea ce îl face mai vulnerabil la deteriorarea celulară provocată de soare 
• Copiii sunt încă în creștere. Corpul lor nu a dezvoltat încă o rezistență la soare, iar pielea lor este imatură, cu un sistem de pigmentare care încă în dezvoltare
• Pielea lor este foarte reactivă la produsele pe care le folosesc. Au nevoie de o protecție solară adaptată vârstei și sensibilității pielii lor

Copiii: ținte vulnerabile la soare

Copiii sunt ținte vulnerabile atunci când se expun la soare. În primul rând, prin stilul lor de viață, sunt mai expuși la soare, iar pielea lor este, de asemenea, mai fragilă. 

Stil de viață ce presupune expunerea la soare

La școală, la locul de joacă, în weekend în parc, la plajă în vacanță... Copiii noștri sunt expuși la soare foarte des, petrecând în medie 10 ore pe săptămână afară când sunt la școală.

Pielea lor, încă fragilă, are mai multe șanse să fie afectată de soare dacă nu este protejată corespunzător, ceea ce îi face mai sensibili. 

av_solaires_schema_difference_peaux_bebe_adulte_1x1 1. Hipodermă 2. Dermă 3. Epidermă

Încă de la naștere, 50-80% din capacitatea noastră de a rezista la daunele provocate de soare, din totalul expunerii la soare pe care o vom avea de-a lungul vieții, se consumă înainte de vârsta de 18 ani. Atenție la efectul fluture când vine vorba de soare: o arsură solară în copilărie poate duce la cancer de piele ani mai târziu, la vârsta adultă.

Mare atenție: bebelușii nu trebuie să fie expuși la soare

Perioada de nou-născut este cea în care arsurile solare sunt cele mai periculoase. Există mai multe motive pentru acest lucru:

• pielea este încă fragilă,
• sugarul nu știe încă să își regleze temperatura corpului
• arsurile solare îi pot afecta întreaga fiziologie
• există riscul de deshidratare sau de hipertermie (creșterea temperaturii corpului).
Bebelușii cu vârsta mai mică de un an nu trebuie lăsați niciodată la soare, nici măcar pentru o perioadă scurtă de timp. Cincisprezece minute la umbră, sub un parasolar, sunt suficiente pentru a-i oferi bebelușului tău vitamina D de care are nevoie pentru a crește și a-și dezvolta oase puternice.

 

Pașii corecți pentru a te proteja de efectele nocive ale soarelui

Niciodată nu este prea devreme să ne învățăm copiii practicile corecte privind expunerea la soare. Cunoașterea (și respectarea) regulilor de expunere la soare este singura modalitate de a ne bucura de soare în siguranță.

Atenție la momentul din zi în care te expui la soare

„Când pot să mă duc să mă joc la soare cu prietenii mei?" Chiar și atunci când copilul își pierde nerăbdarea, este foarte important să eviți orele de intensitate maximă a soarelui între 11:00 și 16:00, când soarele este la apogeu pe cer și razele UV sunt cele mai periculoase - mai ales pe plajă, unde nisipul reflectă soarele. Fie că îi distragi atenția cu o sesiune de colorat sau cu un pui de somn, depinde de tine să găsești activități alternative!
 

Protejează-ți copilul prin intermediul hainelor

Hainele sunt una dintre cele mai bune modalități de a proteja copiii de soare în timpul deplasărilor. Alege haine cu mânecă lungă, bluze care acoperă umerii, pantaloni lungi și pălării cu boruri largi. 
 

Protejează ochii copilului 

La fel ca și pielea, ochii copiilor nu s-au dezvoltat complet și sunt deosebit de sensibili la radiații. De aceea, se recomandă sa-i procuri copilului tău ochelari cu protecție UVA certificată și adaptată la forma feței sale. Cu cât îl obișnuiești mai devreme să poarte ochelari, cu atât mai ușor îi va fi să îi suporte!
 

 Aplică un produs eficient de protecție solară

Este important să aplici cu regularitate și din abundență o cremă cu factor de protecție solară de cel puțin SPF 50 pe pielea copiilor și să o reaplici cel puțin o dată la două ore - mai ales că există o mulțime de ocazii în care aceștia își pot îndepărta crema de protecție: prin înot, joacă, transpirație, printre altele. Copiii de astăzi sunt adulții de mâine, așa că este important să îi învățăm practicile corecte privind protecția solară de la o vârstă foarte fragedă.
 

Asigură-te că cel mic se hidratează corespunzător

Copiii nu se gândesc întotdeauna să se hidrateze atunci când aleargă și se joacă de-a v-ați ascunselea în aer liber. Este foarte important să bea multă apă atunci când se expun la soare pentru a evita deshidratarea. 
 

Fără expunere directă la soare

Dacă este posibil, alegeți activități la umbră și evitați expunerea directă la soare. Așadar, vă puteți bucura de plajă, bineînțeles, dar luați cu voi un parasolar! Dar ai grijă: umbra nu înseamnă că nu trebuie să folosiți deloc protecție! Fiți atenți la radiațiile UV indirecte.
 

av_solaires_enfant_application_protection_1x1_v1 473X473

Să recunoaștem, copiii nu sunt mari fani ai cremelor de protecție solară.

Iată câteva sfaturi pentru a te ajuta:

  • Aplică crema solară mai întâi pe corp și încheie cu fața. Fă din aplicarea cremei de soare o activitate distractivă!
  • Pune cantitatea necesară (de exemplu, 2 picături pentru braț*) în palmă.

  • Roagă-ți copilul să ia o cantitate mică cu vârful degetelor și să o aplice în puncte mici pe față și pe corp, astfel încât să arate ca o gărgăriță sau ca un leopard.
  • Apoi, întinde crema uniform pe tot corpul.
Sus