Cuprins

Alegerea protecției solare potrivite

Trebuie să știi totuși cum să alegi între toate cremele de protecție solară diferite care sunt disponibile pe piață. Există mulți factori pe care trebuie să-i iei în considerare atunci când iei o decizie: 

  • Condițiile legate de soare (anotimp, latitudine, altitudine, prezența sau absența zăpezii)
  • Durata expunerii (croazieră, drumeții, plajă)
  • Zona de protejat (zonele care sunt de obicei neacoperite, spre deosebire de cele acoperite)
  • Fototipul, tipul de piele (uscată, reactivă, alergică sau grasă) și istoricul tău alergic sau fotoalergic
  • Indicele de protecție UVB și UVA pentru a ne proteja împotriva îmbătrânirii pielii și a riscului de cancere solare.
  • Stil de viață: sportiv, urban, stresant etc. 

CERINȚE PENTRU O BUNĂ PROTECȚIE SOLARĂ

Un produs de protecție solară ar trebui:

  • Să aibă un SPF (factor de protecție solară) de minimum 6.
  • Să ofere o protecție minimă împotriva razelor UVA echivalentă cu 1/3 din SPF-ul indicat pe etichetă.
  • Să acopere cele mai lungi raze UVA: lungime de undă critică minimă de 370 nm.

ALEGEREA PROTECȚIEI SOLARE POTRIVITE

Factorul de protecție solară (SPF) al unui produs indică nivelul său de protecție împotriva razelor UVB. Razele UVB sunt cele mai periculoase, deoarece ard epiderma și provoacă arsuri solare pe o piele insuficient protejată de pigmenții de melanină (razele UVB sunt cauza a 90% din cancerele de piele). Dar nici razele UVA nu sunt inofensive. Nici pe departe: acestea pătrund mai adânc în dermă și distrug fibrele de colagen și elastină care mențin pielea tonifiată. Aceste raze sunt, prin urmare, cauza principală a îmbătrânirii pielii. 

av_solaires_shema_protection_uva_uvb_filtres-chimique-mineral_16x9 1202x670 1. Epidermă - 2. Dermă - 3. Hipodermă - 4. Absorbție - 5. Reflecție - distribuție

Diferitele tipuri de SPF

Există 4 categorii de produse de protecție solară în funcție de SPF:

  • Protecție redusă: SPF 6 sau 10
  • Protecție medie: SPF 15, 20 sau 25
  • Protecție ridicată: SPF 30 sau 50
  • Protecție foarte ridicată: SPF 50+

Cu toate acestea, în categoria de protecție ridicată, diferența dintre cele mai ridicate două forme de protecție devine minimă, deoarece un produs cu SPF 30 filtrează 96,7% din razele UVB, față de 98% pentru un produs cu SPF 50.

SFATURI PRIETENOASE DE LA EXPERȚI 

Respectă instrucțiunile de utilizare!

Indiferent de SPF-ul ales, cel mai important lucru este să aplici protecție solară cu generozitate și regularitate. S-a dovedit că o reducere cu 50% a cantității recomandate pentru aplicare duce la o reducere cu 75% a eficacității. Cu alte cuvinte, un produs cu SPF20 sau SPF30 aplicat cu generozitate și în mod regulat pe parcursul zilei este adesea mai eficient decât un produs cu SPF50 aplicat o singură dată pe zi.

Cum să aplici corect crema de soare

  • Citește cu atenție instrucțiunile de utilizare și măsurile de precauție înainte de a utiliza un produs pentru prima dată.
  • Aplică produsul în mod uniform pe toate părțile expuse ale corpului înainte de a ieși la soare. 
  • Repeta aplicarea protecției solare, mai ales în cazul unei expuneri prelungite la soare și/sau după ce faci baie, te usuci cu prosopul sau transpiri.
  • Aplică o cantitate suficientă de produs: neaplicarea unei cantități suficiente de cremă de protecție solară reduce semnificativ nivelul de protecție împotriva expunerii la soare.
av_sun-care_spray-50-_social_3282770100617

Ce nivel de SPF i se potrivește fiecărui fototip?

Alegerea SPF-ul ar trebui să fie determinată de intensitatea soarelui, de durata expunerii la soare și de fototipul fiecăruia. Cu cât pielea este mai deschisă la culoare (fototipul 1), cu atât SPF-ul trebuie să fie mai mare.

Fototipul I

Acest tip de piele este de culoare foarte deschisă, ca a laptelui, adesea cu pistrui. Părul este, de obicei, roșcat. Chiar și o expunere foarte scurtă la soare le provoacă arsuri solare, iar aceste persoane nu se bronzează aproape deloc. Este esențial ca acest grup să se protejeze de soare.
SPF recomandat: 50+

Fototipul II

Piele albă, uneori cu pistrui și păr blond. Aceste persoane se ard aproape întotdeauna la soare, dar se bronzează ușor și au un bronz deschis la culoare la sfârșitul vacanței.
SPF recomandat: 50+

Fototipul III

Aceste persoane au părul blond sau șaten, cu pielea deschisă sau închisă la culoare. Aceștia se pot arde în cazul unei expuneri timpurii la soare, dar apoi dobândesc un bronz auriu clasic. Culoarea ochilor și a părului este importantă. Persoanele blonde din fototipul 3 sau cele cu ochi deschiși îmbătrânesc mai repede decât cele brunete cu ochii închiși la culoare în cazul expunerii repetate la soare.
SPF recomandat: 30 sau 50.

Fototipul IV

Acest grup este alcătuit din persoane cu pielea închisă la culoare și părul șaten, care se ard rar la soare. Se bronzează ușor.
SPF recomandat: 20 sau 25.

Fototipul V

Este vorba de persoane cu pielea închisă la culoare care se ard foarte rar la soare și se bronzează foarte repede. Au un bronz închis la culoare.
SPF recomandat: 20 sau 25.

Fototipul VI

Acest grup este alcătuit din persoane cu pielea neagră și ochi închiși la culoare, care sunt foarte rezistente la expunerea la soare. O cremă de protecție solară cu SPF redus este suficientă pentru ei.
SPF recomandat: 10 (și de la 20 la 25 pentru părțile mai deschise ale pielii).

  • <span class="ezstring-field">av_solaires_protection_phototype-1_4x5 367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_protection_phototype-3_4x5 367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_protection_phototype-5_4x5 367x460</span>

Alegerea texturii potrivite 

Pentru alegerea texturii, trebuie să ții cont de doi indicatori: preferințele personale și tipul de piele. Cu cât pielea este mai uscată, cu atât mai grasă poate fi textura pe care o alegi. Astfel de creme solare sunt potrivite pentru pielea uscată, iar cele fluide pentru pielea mixtă sau grasă și așa mai departe. Alegerea texturii sau a formatului cremei de protecție solară poate depinde, de asemenea, de zona corpului care urmează să fie protejată și de metodele de aplicare pe care le preferi: spray, lapte, stick, etc.

 

 

av_solaires_protection_choisir_textures_1x1 473x473

Alegând un produs Avène înseamnă că vei beneficia de cei 30 de ani de cercetare și inovație în domeniul îngrijirii solare.

Piele sensibilă Pentru copii și adulți
Gama portocalie este cea potrivită pentru tine

Piele hipersensibilă, intolerantă la filtrele chimice și la parfum Pentru copii și adulți
Gama minerală este cea potrivită pentru tine

Piele sensibilă Pentru copii și adulți
Gama de autobronzante este cea potrivită pentru tine 

SFATURI PRIETENOASE DE LA EXPERȚI

O cremă de soare nu asigură niciodată o protecție absolută!

Termenii „ecran solar" și „protecție totală" au fost abandonați, deoarece niciun produs de protecție solară nu poate garanta o protecție totală împotriva razelor UV. Din 2006, Comisia Europeană a grupat tipurile de SPF de peste 50 (60, 80 și chiar 100%) într-un singur indice 50+. Această măsură a fost luată pentru a-i împiedica pe consumatori să creadă că, cu un SPF de 100%, pot sta la soare toată ziua fără a fi nevoie să reaplice crema de protecție solară și fără a suferi efectele soarelui asupra pielii lor.

av_solaires_sport_jogging_1x1 473x473

Soarele și sportul

Sportul este riscant când e soare, mai ales în aer liber, unde ești expus la reflexia razelor solare. Totodată, sub impulsul momentului, este foarte probabil să uiți să aplici crema de protecție solară la fiecare două ore. Prin urmare, ar trebui să alegi o protecție adaptată la mișcările tale, cu o textură rezistentă la apă și transpirație.

Citește mai multe

 

Pregătirea pielii pentru soare

Este important să ne protejăm pielea în timpul expunerii la soare. Dar putem avea grijă de ea și înainte, pregătind-o pentru soare, în special prin suplimente alimentare și o dietă adecvată. Și pentru a prelungi efectele bronzului, este important și să avem grijă , să ne calmăm pielea după expunerea la soare.

Citește mai multe

av_solaires_hydrater_1x1 473x473
av_solaires_cicatrices_proteger_1x1 473x473

Protejarea cicatricilor

Cicatricilor nu le place soarele. O cicatrice care este expusă la soare poate lăsa un semn permanent pe piele. În primele câteva luni de viață a cicatricii, cel mai bine este să evităm expunerea la soare. După șase luni, după ce cicatricea a devenit albă, aceasta trebuie protejată cu o cremă adecvată cu protecție ridicată. Și acest lucru este valabil pentru toată viața.

Citește mai multe

Protejarea alunițelor

Cu cât o persoană are mai multe alunițe, cu atât crește riscul de a dezvolta melanom: 35% dintre aceste forme de cancer se dezvoltă de la o aluniță existentă. Prin urmare, este esențial să ne protejăm eficace pielea de soare pentru a limita pe cât posibil apariția de noi alunițe, cu o cremă de protecție solară adaptată tipului de piele. În plus, expunerea excesivă a alunițelor existente poate influența dezvoltarea leziunilor cu potențial cancerigen.

Citește mai multe

av_solaires_proteger_grains-de-beaute_1x1 473x473
av_sun care_lotion 50-_social_1_post_3282770100747_hd

LAPTE DE PROTECȚIE SOLARĂ SPF50+

Un produs foarte eficient, cu o textură extrem de plăcută, care nu lasă urme și se întinde foarte ușor. Îmi place foarte mult să îl folosesc pe pielea mea intolerantă - este unul dintre singurele produse pe care le suport! Descoperă produsele noastre de protecție solară
Sus