Cuprins

Acneea severă

Acneea este una dintre cele mai frecvente boli de piele. Dar nu ne afectează pe toți în același mod. În timp ce unii oameni dezvoltă doar o formă ușoară de acnee, alții pot dezvolta o acnee mai severă. Potrivit Autorității Naționale de Sănătate din Franța, acneea severă afectează aproximativ 1 din 5 persoane care suferă de această afecțiune, atât adolescenți, cât și adulți. Suferi de acnee? Atunci ai ajuns la locul potrivit: aici poți găsi sfaturi și soluții de specialitate!

Ce este acneea severă ?

Există diferite niveluri de gravitate atunci când vine vorba de acnee. Dacă întreaga față (și, uneori, partea superioară a corpului) prezintă un număr mare de comedoane (celebrele puncte negre), microchisturi, papule (coșuri roșii), pustule (puncte pruriginoase) și/sau „pete” mai mari ancorate adânc sub piele (numite noduli), atunci acneea poate fi descrisă ca fiind severă. În Franța, aproximativ 200.000 de persoane sunt afectate. Această situație nu ar trebui să fie subestimată din punct de vedere psihologic și al sănătății și merită o îngrijire adecvată. 

Ce se află sub un coș

av_acne_schema_acne-nodulaire_1x1 472x472  Epiderm Inflamație sau suprainflamație

Forme de acnee severă  

Acneea severă se prezintă sub mai multe forme. 

Acneea nodulară

 Acneea nodulară (numită și acnee nodulochistică) și forma sa avansată, acneea conglobată, sunt cele mai frecvente. Aceste forme debutează la pubertate, așa cum este normal, și se extind progresiv la nivelul gâtului, umerilor, părții superioare a corpului și, uneori, la nivelul feselor. Se caracterizează prin comedoane mari, care devin foarte repede inflamatorii, formându-se noduli și chisturi, care se pot uni și pot cauza cicatrici serioase. Aceste tipuri de acnee sunt mai predispuse să apară la băieți și la persoanele cu antecedente familiale de acnee. 

Acneea fulminantă

Aceasta este o formă mai severă de acnee, dar, din fericire, este mai rară. Apare brusc, mai ales la băieții adolescenți, și este însoțită de semne extra-cutanate, cum ar fi febră și dureri musculare. 

Cu cât inflamația este mai severă, mai profundă și mai dură, cu atât riscul de formare a cicatricilor este mai mare.

Societatea Franceză de Dermatologie

Limitarea formării cicatricilor

Cicatricile sunt o complicație majoră a acneei severe . Acestea sunt agravate de toți factorii care întârzie vindecarea, cum ar fi atingerea excesivă a leziunilor. Cicatricile post-acneice pot avea un impact psihologic care nu trebuie neglijat, lăsând semne atât asupra stimei de sine, cât și asupra pielii. Din fericire, apariția cicatricilor poate fi limitată dacă se intervine din timp. 

Cicatricile post-acneice

 

 

Acneea severă : un impact psihologic real

Unele cicatrici sunt invizibile. Acneea severă este o problemă care afectează și la nivel emoțional: potrivit unui sondaj realizat de laboratorul Pierre Fabre și institutul CSA, 87% dintre persoanele afectate consideră că aceasta le-a afectat viața de zi cu zi, în special în ceea ce privește relațiile cu ceilalți. Prin urmare, este important să nu subestimăm impactul psihologic și social pe care îl poate avea această afecțiune. 

către „Acneea la adolescenți - impactul psihologic
 

SFATURI PRIETENOASE DE LA EXPERȚI

În calitate de părinte, este clar că rolul tău este acela de a-ți ajuta și sprijini adolescentul. Este important să se simtă ascultat și înțeles. Ai grijă și nu îi subestima trăirile. Pentru că, deși tu știi că acneea este temporară, pentru copilul tău poate părea că este pentru totdeauna. Cel mai bun moment pentru a vorbi despre acnee este atunci când sunteți singuri și nu veți fi deranjați. Vorbește-i simplu despre acest subiect, asigură-l că există soluții eficiente și, dacă simte nevoia, oferă-te să mergi cu el la dermatolog.

către Acneea juvenilă - cum îi sprijinim pe adolescenți

Care este cel mai bun tratament pentru acneea severă ?

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te adresezi medicului dermatolog. Cu cât acneea severă este gestionată mai devreme, cu atât mai mari sunt șansele de vindecare. Tratamentul va consta probabil în administrarea orală de isotretinoin (un derivat al vitaminei A). Acest medicament este foarte eficient, dar duce la uscarea foarte supărătoare a pielii. Igienizare delicată, hidratare și protecție solară... Adoptarea și menținerea unei bune igiene zilnice te va ajuta să previi efectele nedorite ale isotretinionului și să te simți mai bine în pielea ta.

către Acneea severă - sfaturi de specialitate și ritualuri de îngrijire
 

Răspundem la întrebările tale

Suntem alături de tine pentru a te ajuta să deosebești realitatea de ficțiune

Factorii genetici pot avea rol în apariția acneei. Riscul de a dezvolta acnee este mai mare dacă un membru al familiei a avut această problemă. Iar dacă ambii părinți au fost afectați, este probabil ca acneea copilului lor să fie mai severă.

Acesta nu este un sfat prea bun: spălatul excesiv poate avea efectul opus. Curățarea excesivă usucă pielea și o irită și mai mult, ceea ce poate agrava acneea. Este suficient să te speli pe față dimineața și seara. Și ai grijă să nu exagerezi nici cu exfoliantele pentru față. Evită să folosești aceste tipuri de produse dacă iei isotretinoin și alege în schimb produse care sunt potrivite pentru pielea ta uscată.

Fața este bogată în glande sebacee și, prin urmare, este afectată în mod special (în special zona T: frunte, nas și bărbie). Dar și alte părți ale corpului pot fi afectate, cum ar fi umerii, trunchiul și spatele.

Soluțiile noastre pentru a calma pielea cu tendință acneică

Produse de îngrijire a pielii Cleanance HYDRA, concepute pentru a te ajuta să te simți mai bine în pielea ta
AV_Cleanance_Hydra_Soothing-Cream_Packshot_Old_E-retail_40ml_3282770100891

Cremă calmantă Cleanance HYDRA

O cantitate mică este suficientă, iar produsul este ușor de întins pe piele. Lasă pielea calmată și hidratată pe tot parcursul zilei. Perfectă pentru cei care urmează un tratament împotriva acneei.
Sus