Cuprins

Machiaj pentru pielea cu tendință acneică

Cum poți să fii mai liniștit dacă ai acnee și încerci să faci față coșurilor? Indiferent dacă urmezi sau nu un tratament, machiajul este una dintre soluții, dar numai dacă alegi tipul potrivit. În caz contrar, ar putea agrava acneea. Iată câteva sfaturi despre cum să alegi și să aplici corect machiajul.

av_acne_jeune-femme_miroir_1x1

Cum să alegi machiajul pentru acnee

Modificările hormonale, ereditatea, o alimentație prea bogată în zaharuri, stresul... Acestea sunt principalele cauze ale apariției acneei la adolescenți (fete și băieți deopotrivă), precum și ale persistenței sau reapariției acesteia la multe femei de vârstă adultă.

Acneea este rareori binevenită, indiferent de vârstă. Machiajul este o modalitate de a reduce aspectul acestor coșuri și te ajută să faci față privirilor indiscrete ale celorlalți. Este, de asemenea, o modalitate de a rezista tentației de a le atinge în timpul zilei. Dacă sunt ascunse, suntem mai puțin tentați să le agresăm.

Aceasta cu condiția să îți alegi cu grijă machiajul, deoarece un machiaj nepotrivit poate agrava acneea. Asta pentru că, de exemplu, poate fi comedogen (favorizează formarea de coșuri). Și pentru că uneori uităm să ne demachiem și să curățăm buretele și pensulele, pe care apoi bacteriile proliferează.

 

Pregătește-ți pielea înainte de a aplica machiajul împotriva acneei

Curăță-ți pielea cu tendință acneică 

Curățarea feței la trezire este un pas pe care nu trebuie să îl omiți, deoarece este important să elimini sebumul produs în timpul nopții. Dacă pielea ta este grasă, ai de ales: apă micelară sau un gel de curățare delicat, fără săpun. Alege formula pe care o consideri cea mai confortabilă. Dacă pielea ta este uscată în urma tratamentului prescris de un dermatolog, alege o cremă de curățare calmantă, formulată pentru pielea cu tendință acneică.

Tratarea și hidratarea pielii cu tendință acneică

Apoi, aplică tratamentul local sau îngrijirea specifică, dacă ai, sau direct crema hidratantă. Din nou, alegerea produsului este importantă și depinde de tipul de piele. Dacă pielea ta cu tendință acneică tinde să fie grasă, alege o emulsie ușoară, non-grasă, care să conțină microcapsule absorbante, pentru a hidrata și matifia pielea; dacă urmezi un tratament dermatologic care usucă, alege mai degrabă o cremă calmantă și hrănitoare. În toate cazurile, produsele trebuie să fie non-comedogene și potrivite pentru pielea cu imperfecțiuni.

Îngrijirea pielii cu tendință acneică

 

av_acne_femme_creme_visage_1x1

De când am decis să am grijă de pielea mea și să mă demachiez în fiecare seară, problemele de piele s-au diminuat foarte mult, tenul meu este mai luminos și folosesc mai puțin machiaj.

Elise

De la ușoară la moderată sau severă, pentru fiecare tip de acnee există machiajul potrivit

Asta e! Ești gata să aplici machiajul. Iată câteva sfaturi despre cum să te machiezi, în funcție de gravitatea acneei tale. Scopul este de a ascunde coșurile și cicatricile și de a uniformiza tenul.

Acnee ușoară până la moderată

Pentru a-ți ascunde micile coșuri, ai grijă de imperfecțiuni cu un creion corector bej. Folosește o dischetă de bumbac, pentru a estompa marginile corectorului fără riscul de a-l freca. Sfat: pentru un ten mai uniform și pentru a ascunde porii dilatați, poți începe prin a aplica un fond de ten lichid pe întreaga față, tamponându-l cu un burete.

Acneea severă

Mai întâi aplică cu degetul un strop de baton corector pe imperfecțiune: verde pentru coșurile roșii, galben dacă sunt mov (frecvent pe pielea albă), corai pe cicatricile care devin maro. Tapotează până când culoarea devine gri. Pentru a uniformiza tenul, aplică cu buretele un fond de ten compact cremă. Aplică peste corector, pentru ca acesta să se fixeze. Pentru un finisaj discret pe restul feței, netezește spre margini. La final aplică o pudră translucidă.

 

SFATURI PRIETENOASE (ȘI DE SPECIALITATE)

Pentru a-ți pune în valoare fața și trăsăturile, nu uita nota finală! 

Tot ce mai ai de făcut pentru desăvârșirea machiajului și matifierea pielii este să aplici un strat subțire de pudră translucidă. Aplică-l pe toată fața, de la contur spre centru, pentru un rezultat mai fin și pentru a evita accentuarea texturii coșurilor. Pentru trăsături mai bine conturate, nimic nu se compară cu puțin bronzer sau iluminator pe pomeți!

Iar pentru ca machiajul să reziste mai mult, fără să adaugi un strat suplimentar, pulverizează un strat fin de apă termală pe față. Și nu uita să cureți bine buretele și peria! De ce? Pentru a preveni ca impuritățile rămase pe instrumentele de machiaj să se depună pe piele și să formeze noi coșuri la următoarea utilizare.

Acțiunile corecte pentru machiajul acneei

Nu toate produsele de machiaj sunt create la fel, când vine vorba de corectarea, uniformizarea și îmbunătățirea tenului. Pentru a acoperi imperfecțiunile fără a sufoca pielea și a provoca apariția de noi coșuri, cel mai sigur este să alegi un machiaj medical corector, special formulat pentru tipul tău de piele și non-comedogen. Îl poți găsi în farmacii și în magazinele de cosmetice.

Sus