Cuprins

Ce este pielea cu tendință acneică?

Acneea afectează aproximativ 6 milioane de persoane în Franța. Este, de asemenea, principalul motiv al vizitelor la dermatologie. Deși principalul grup țintă este reprezentat de adolescenți, și adulții pot fi afectați. Dar, de fapt, ce înseamnă „piele cu tendință acneică”? Care sunt cauzele? Și cum ar trebui îngrijită zilnic pentru a o reduce?

Ce este acneea?

Acneea este o boală inflamatorie a foliculului pilosebaceu. Fiecare fir de păr este asociat cu o glandă sebacee care secretă sebum, un fluid uleios al cărui rol este de a ne proteja pielea. În cazul acneei, glanda sebacee este blocată de sebumul care a devenit prea gros și este secretat în cantități excesive. În plus, celulele de la intrarea în foliculul pilosebaceu se comportă anormal și există un dezechilibru în flora pielii. 

Ce este de fapt un coș

av_acne_schema_acne-nodulaire_1x1 472x472 Folicul pilosebaceu normal vs. comedon 1. Sebum în stare normală 2. Glandă sebacee 3. Obstrucție de canal 4. Sebum dezechilibrat (mai dens, compoziție schimbată) 5. Înmulțirea celulelor stem = îngroșarea peretelui folicular

Care sunt cauzele acneei? 

Acneea apare mai ales la pubertate, din cauza schimbărilor hormonale. Modificările hormonale pot duce, de asemenea, la puseuri acneice la femeile adulte. Genetica joacă, de asemenea, un rol în această boală. Dacă ambii părinți au fost afectați la o vârstă mai mică, riscul de a dezvolta acnee este crescut. Și alți factori pot juca un rol, cum ar fi stresul, fumatul, poluarea și chiar expunerea la soare. Dar, mai importantă decât identificarea cauzei este identificarea tratamentului potrivit!

Pielea cu tendință acneică - cauze

Diferitele tipuri de acnee

Porii înfundați favorizează apariția punctelor negre (comedoane deschise) sau microchisturilor. Aceasta se numește acnee retențională. Însă, dacă se inflamează sub efectul unei bacterii - a cărei denumire științifică este Cutibacterium Acnes - se pot transforma în coșuri roșii nepurulente (papule), coșuri purulente (pustule) sau coșuri mai mari, în general dureroase și adânc înrădăcinate în piele (noduli). Aceasta este acneea inflamatorie (cea mai frecventă la femeile adulte).

Tipuri de acnee

„În timpul celei de-a doua sarcini, am ajuns să am microchisturi pe maxilar și puncte negre pe obraji”.

Amandine, 31 de ani

Acnee la toate vârstele

Acneea adolescenților este cea mai tipică formă. Dar aceasta poate afecta și persoane de alte vârste. Așadar, să analizăm acneea la tineri, dar și la femeile adulte și chiar la bebeluși.

  • <p><a href="/pielea-ta/piele-grasa-cu-imperfectiuni-sau-tendinta-acneica/ce-este-pielea-cu-tendinta-acneica/acneea-la-adolescenti">Acneea la adolescen&#539;i</a></p>
    Acneea la adolescenți
  • <p><a href="/pielea-ta/piele-grasa-cu-imperfectiuni-sau-tendinta-acneica/ce-este-pielea-cu-tendinta-acneica/acneea-la-adulti-cauze-si-tratamente">Acneea la adul&#539;i</a></p>
    Acneea la adulți
  • <p><a href="/pielea-ta/piele-grasa-cu-imperfectiuni-sau-tendinta-acneica/ce-este-pielea-cu-tendinta-acneica/acneea-infantila">Acneea la bebelu&#537;i</a></p>
    Acneea la bebeluși

Atenție la cicatricile post-acneice

Cicatricile sunt cele mai inestetice consecințe ale acneei. Pe măsură ce se vindecă, leziunile acneice pot lăsa urme mai mult sau mai puțin adânci și de durată, a căror apariție este favorizată în principal de felul în care sunt tratate coșurile și de gravitatea acneei. Este posibil să le prevenim prin tratare și îngrijire prompte sau să le diminuăm dacă sunt deja prezente. Dar cel mai important lucru este să nu deranjăm coșurile!

Cicatricile post-acneice

SFATURI PRIETENOASE (ȘI DE SPECIALITATE) 

Dermatologul, persoana de contact principală

Indiferent de vârstă și de tipul acneei, persoana de contact principală va fi dermatologul. Nu ezita să îl consulți de la primele semne. Dermatologii știu cum să adapteze tratamentul, în funcție de mai multe criterii: evoluția bolii, gravitatea acesteia, eficiența tratamentelor pe care deja le-ai încercat. De asemenea, îți vor oferi sfaturi privind îngrijirea dermato-cosmetică și te vor putea liniști dacă acneea îți perturbă foarte tare viața de zi cu zi. 

Acneea severă

Răspundem la întrebările tale

Suntem alături de tine pentru a te ajuta să deosebești realitatea de ficțiune

Deși ideea este larg răspândită, nu este atât de simplu. Doar excesul pare să fie o cauză. În principiu, o alimentație grasă nu este un factor care agravează acneea. Pe de altă parte, unele studii indică zaharurile rapide, cu indice glicemic ridicat, ca factor pentru apariția și persistența acneei.

De data aceasta este adevărat. Mai exact, este un factor declanșator, nu o cauză directă a acneei. De exemplu, apropierea unui examen sau a unui interviu de angajare poate duce la un puseu acneic.

Nu. Dimpotrivă, este perfect posibil să te machiezi. Important este să alegi produsele potrivite: adaptate tipului tău de acnee și non-comedogene. Și nu uita să te demachiezi în fiecare seară, pentru a evita „înfundarea” pielii pe care încerci să o purifici.

Soluțiile noastre pentru a avea grijă de pielea cu tendință acneică

Produsele noastre de îngrijire a pielii Cleanance sunt concepute pentru a te ajuta să te împaci cu pielea ta
av_cleanance_comedomed-anti-blemishes-concentrate_front_30ml_3282770202854

Concentrat anti-imperfecțiuni Cleanance COMEDOMED

Folosesc acest produs de o săptămână și, sincer, pot vedea deja îmbunătățiri. Îmi place textura și flaconul ușor de utilizat. Descoperă concentratul anti-imperfecțiuni Cleanance COMEDOMED
Sus