Cuprins

Ritualuri de îngrijire pentru pielea grasă

av_acne_maquillage_peau-grasse_1x1

Identificarea pielii grase

În primul rând, identificarea tipului de piele este esențială pentru a alege produsele potrivite pentru aceasta

Pielea grasă poate fi recunoscută prin aspectul său lucios pe toată fața din cauza excesului de sebum produs de piele. Porii - micile găuri prin care se elimină sebumul - vor fi dilatați și foarte vizibili. Imperfecțiunile apar atunci când porii se blochează. Dacă te machiezi, fondul de ten va avea probleme în a se menține toată ziua și va trebui să-l retușezi constant. Nu în ultimul rând, și scalpul va fi afectat, părul tău îngrășându-se repede.
Dacă te recunoști în această descriere, probabil ai pielea grasă.

De ce este pielea mea grasă?

Mi s-a spus că pielea grasă îmbătrânește mai bine decât cea uscată, dar între timp nu mai suport aspectul lucios al pielii și porii dilatați...

Emilie, 29 de ani

Ce produse ar trebui să folosesc pentru a-mi curăța pielea grasă?

Ritualul pentru pielea grasă începe prin curățare. Prioritatea ta este să purifici și să reduci excesul de sebum. Există mai multe modalități pentru a obține acest lucru.

Gelul de curățare

Un gel fără alcool sau săpun este cea mai delicată opțiune pentru îngrijirea pielii grase. Gelul se utilizează dimineața, pentru a îndepărta sebumul secretat noaptea, iar seara pentru a îndepărta sebumul, machiajul și impuritățile acumulate în timpul zilei. Gelul de curățare se aplică pe pielea umedă și trebuie clătit. Finalizează cu apă termală calmantă și anti-iritantă, pentru a elimina reziduurile de calcar și clor din apa de la robinet și pentru a calma și înmuia pielea. Pentru a-i spori eficacitatea, pulverizează apa pe față și masează cu vârful degetelor, pentru a îndepărta orice impuritate rămasă.

Apă micelară

Aceasta captează sebumul și impuritățile, datorită „micelelor”: particule mici care atrag substanțele grase. Fiind o soluție foarte delicată, apa micelară îndepărtează machiajul și curăță dimineața și seara, respectând în același timp pielea grasă sensibilă. Practic și rapid, acest produs cu dublă acțiune (demachiere și curățare) se aplică cu o dischetă din bumbac și nu trebuie clătit. Soluția perfectă dacă nu ai chef să te demachiezi...

 

Cum pot să îmi hidratez pielea grasă

Doar pentru că pielea ta este grasă, asta nu înseamnă că nu are nevoie de hidratare - dimpotrivă! După curățarea de dimineață, aplică o cremă de zi cu textură lejeră, non-grasă și matifiantă pe pielea grasă, pentru a reduce excesul de sebum și pentru a o hidrata și proteja. Aceasta poate fi folosită și ca bază pentru machiaj și, desigur, trebuie să folosești un machiaj non-comedogen. Seara, nu sări peste etapa de demachiere cu un gel de curățare sau apă micelară și hidratează-te cu o emulsie destinată tenului gras. În plus, dacă este nevoie, poți aplica și un produs anti-imperfecțiuni. 

av_acne_peau-grasse_creme_1x1

SFATURI PRIETENOASE DE LA EXPERȚI 

Pielea grasă trebuie să fie și purificată în profunzime.

Curățarea și hidratarea fac parte din rutina zilnică pentru îngrijirea pielii grase. Pentru a-i permite pielii să respire și a-i da strălucire, poți aplica, de asemenea, un tratament exfoliant delicat sau o mască de curățare absorbantă. Acest lucru îți va „debloca” porii, îndepărtând în profunzime excesul de sebum, celulele moarte și impuritățile. Atenție, însă: nu folosi aceste măști mai mult de o dată sau de două ori pe săptămână și întotdeauna împreună cu produse care nu sunt agresive și care nu exfoliază pielea. Dacă pielea este tratată prea agresiv, aceasta reacționează îngroșându-se și producând mai mult sebum, adică exact ceea ce dorim să evităm. 

Obiceiuri bune pentru a avea grijă de pielea grasă

Obiceiuri bune pentru a avea grijă de pielea grasă

Deși pare mai groasă și mai puțin fragilă decât pielea uscată, pielea grasă are nevoie și de emoliere. Cheia este să alegi produse care sunt destinate acestui tip de piele și să le aplici cu delicatețe. Folosește-ți vârfurile degetelor pentru a aplica produsul de curățare, crema sau exfoliantul și nu freca pielea dacă folosești o dischetă din bumbac și apă micelară. 

Sus