Cuprins

Cum să faci față acneei în viața de zi cu zi

Acneea ridică multe întrebări legate de modul de viață. Cum pot să scap de ea? Ar trebui să nu mă machiez? Ar trebui să-mi schimb alimentația? Sau (și acest lucru este foarte frecvent), acoperirea feței încurajează puseurile? Iată răspunsurile experților noștri la întrebările tale firești.

Ce să faci și ce să nu faci când ai acnee

Ce să faci și ce să nu faci când ai acnee

Pentru a scăpa de acnee, fiecare are un mic secret sau remediu de la bunica. Atenție însă la toate aceste false „idei bune”. Da, curățarea pielii este esențială, dar nu confunda „curățarea” cu „agresarea”. Da, este tentant să îți spargi coșurile, dar nu vei face decât să înrăutățești inflamația. Iată care sunt cele mai importante obiceiuri de adoptat sau de evitat.

Obiceiuri bune și rele

Am trăit cu acnee timp de 12 ani... Evident, pentru a masca acest lucru, mă machiez și, din fericire, am găsit această soluție, pentru că sunt în contact cu clienții în fiecare zi. Nu îndrăznesc să mă prezint cu coșuri... chiar dacă aș economisi timp dimineața!

Coline, 26 de ani

Acnee: este posibil să te machiezi în fiecare zi

Dacă te bazezi pe machiaj pentru a te ajuta să acoperi o parte dintre imperfecțiuni, vestea bună este că acest lucru este perfect posibil. Este chiar o idee bună. Atâta timp cât respecți două elemente: alegerea produselor potrivite (non-comedogene) și adoptarea unor obiceiuri corecte (cum ar fi demachierea atentă în fiecare seară). Suntem aici pentru a-ți explica totul.

Machiaj pentru pielea cu tendință acneică

Corectează-ți alimentația

Corectează-ți alimentația

Evoluția acneei tale depinde și de ceea ce mănânci. Și aici există multe idei preconcepute pe această temă. Mâncarea nesănătoasă duce la apariția coșurilor? În principiu, prea multă grăsime nu este un factor care agravează acneea. Pe de altă parte, zaharurile rapide, cu indice glicemic ridicat, ar fi implicate în apariția și persistența acneei. Așadar bomboanele și dulciurile trebuie evitate! Pe de altă parte, chiflele și chipsurile (care conțin zaharuri ascunse) ar trebui consumate cu moderație.

Recomandări privind modul de viață când ai acnee
Pentru a combate acneea, fă mișcare!

Pentru a combate acneea, fă mișcare!

Nu e niciun secret. Pentru a te simți mai bine în pielea ta, este important să îți găsești liniștea sufletească. În acest caz, activitatea fizică poate deveni cel mai bun prieten al tău! Mișcarea corpului te ajută să scapi de oboseală, să cureți și să detoxifici pielea și corpul și îți oferă o stare de bine imediată. Și nu uita să bei apă: pielea este hidratată și regenerată și din interior.

Recomandări privind modul de viață când ai acnee

SFATURI PRIETENOASE ȘI DE SPECIALITATE

Ai observat probabil că vara, soarele îți face pielea frumoasă și reduce semnele de acnee. Acest fenomen nu durează însă, pentru că odată terminată vacanța, acneea reapare. Acest lucru este cunoscut sub numele de „efect de recul". Pentru a te proteja, utilizează întotdeauna cremă de protecție solară cu indice SPF de 50.

Efectele soarelui asupra pielii cu tendință acneică

Acnee în timpul pandemiei de COVID-19

Acnee în timpul pandemiei de COVID-19

Ai auzit de mascnee? Acesta este neologismul folosit pentru a descrie acneea legată de purtarea unei măști. Masca poate într-un fel „sufoca” pielea, făcând-o mai predispusă la erupții. Sfatul nostru: continuă rutina de îngrijire a pielii, dimineața și seara. Și ai grijă să porți o mască curată în fiecare zi, deoarece aceasta se poate impregna cu produse cosmetice și creme, ceea ce o va face mai iritantă și mai comedogenă. În ceea ce privește tipul de mască pe care să o porți, nu există o regulă strictă și rapidă. Pentru a afla care este cea mai potrivită pentru tine, încearcă fiecare mască timp de câteva zile...

Purtarea măștii și acneea

Răspunsurile noastre la întrebările tale

Suntem aici pentru a spune ce este adevărat și ce este fals.

Da. Transpirația, dacă este în contact cu pielea pentru o perioadă prea lungă de timp, favorizează dezvoltarea bacteriilor care pot provoca coșuri sau puncte negre. De aceea, după o sesiune de sport, mergi direct la duș și nu uita să-ți cureți fața cu un produs adecvat de îngrijire a pielii.

Acest lucru este fals. Dar e nevoie de blândețe. Alege gelul în locul spumei, deoarece acesta prinde mai bine părul, făcând bărbieritul mai ușor. În acest fel eviți să te tai sau să zgârii coșurile. Mișcă aparatul de ras în direcția firului de păr, ușor și fără presiune. Și, desigur, nu folosi loțiune după ras pe bază de alcool!

Adevărat. Riscul de a dezvolta acnee este de 1,4 ori mai mare dacă somnul ne este perturbat și ne trezim obosiți. Acesta este adesea un semn de stres fizic și/sau psihologic. Prin urmare, este esențial să ai un somn bun. Iar acest lucru înseamnă, în primul rând, reducerea sau chiar eliminarea ecranelor seara...

Soluțiile noastre pentru a avea grijă de pielea cu tendință acneică

Produsele noastre de îngrijire a pielii Cleanance sunt concepute pentru a te ajuta să te împaci cu pielea ta
AV_CLEANANCE_Brand-website_CLEANANCE-COMEDOMED-anti-blemish-concentrate_30ml_Packshot_Product-page_600x725_3282770202854-png

Concentrat anti-imperfecțiuni Cleanance Comedomed

Un mic miracol pentru pielea mea. Ajută foarte mult la diminuarea imperfecțiunilor. În două luni, a ajutat foarte mult! Abia aștept să văd rezultatul peste câteva luni și sper că le va face să dispară definitiv.

Margot, 26 de ani

Concentrat anti-imperfecțiuni Cleanance Comedomed
Sus