Cuprins

Recomandări privind modul de viață când ai acnee

În funcție de gravitatea acneei, tratamentul poate dura mai mult sau mai puțin timp. În timp ce aștepți ca pielea să arate mai bine, poți încerca să adopți obiceiuri noi, care vor fi benefice atât pentru pielea, cât și pentru moralul tău. Urmează ghidul!

av_acne_adolescent_relax_respiration_1x1

Redu stresul

Acneea este adesea provocată de o combinație de factori. În primul rând, hormonii: aceștia sunt cei care provoacă prima apariție a acneei în adolescență. Hormonii favorizează secreția de sebum și apariția coșurilor (care afectează 80% dintre adolescenți!)* pe față, spate, decolteu și umeri... 

Și alte elemente pot explica acneea: ereditatea (părinții tăi au fost afectați?), dar și stilul de viață. Stresul, de exemplu, poate crește producția de sebum. Cu toții am observat-o în ajunul unui examen sau unei întâlniri: coșurile apar întotdeauna în cel mai nepotrivit moment!

Așadar, cum putem reduce stresul care provoacă puseuri acneice? Dacă am avea o rețetă miraculoasă... De ce să nu începi prin practici care favorizează relaxarea și reglarea emoțională, cum ar fi yoga, sofrologia sau meditația? Diferitele lor metode de respirație alungă stresul și îmbunătățesc oxigenarea corpului și, prin urmare, a pielii. Fața ta beneficiază: tenul este mai proaspăt și mai luminos, acneea este mai puțin vizibilă.

 

Exercițiile fizice periodice te pot ajuta, de asemenea, în tratamentul acneei. În cazul exercițiilor fizice, ca în cazul oricărui tratament, rezultatele nu vor fi imediate, așa că trebuie să perseverezi!

Joris Palomé, antrenor sportiv

Mișcă-te mai mult, dormi mai bine

Dacă preferi fotbalul sau alergarea în locul relaxării, e bine și așa! Mișcarea corpului are numai avantaje: stimulează producerea unui cocktail de hormoni ai plăcerii (în special endorfine), care are efect pozitiv în combaterea stresului. 

De asemenea, activitatea fizică stimulează circulația sângelui, ceea ce te face să arăți mai bine: perfect pentru încrederea în sine! Mai ales dacă respecți câteva reguli simple. De exemplu, cel mai bine este să îți cureți pielea înainte și imediat după sesiunea de sport, pentru a preveni ca machiajul sau pur și simplu sebumul - adăugat la transpirație - să se acumuleze în pori, să-i blocheze și să provoace acnee. Iar dacă activitatea are loc în aer liber, trebuie aplicată cremă de protecție solară (nu uita: soarele este cel mai bun fals prieten al acneei). 

Cu două sau trei ședințe pe săptămână, exercițiile fizice vor îmbunătăți în cele din urmă somnul, unul dintre cei mai buni aliați ai pielii sănătoase.

Efectele soarelui asupra acneei

 

av_acne_adolescents_sport-collectif_1x1

Mențineți un regim alimentar variat și echilibrat

Nu există dietă antiacneică, dar pot fi urmate câteva reguli simple, pentru a evita agravarea afecțiunii.

Alimentele de care trebuie să te ferești

Există multe idei preconcepute despre alimentele care favorizează acneea. Acum știm ceva mai multe despre alimentele care joacă un rol important: acestea sunt în principal alimente cu indice glicemic ridicat; cu alte cuvinte, alimente bogate în zahăr. Dulciuri, sucuri, produse tartinabile și batoane de ciocolată, desigur, dar și chipsuri, chifle pentru hamburgeri etc. Le poți mânca, dar cu moderație.

Alimentele care trebuie favorizate, în funcție de situație

Cu cât alimentele sunt mai puțin rafinate, gătite și procesate, cu atât sunt mai bune pentru organism și pentru piele, cu condiția să alegi un regim alimentar variat și echilibrat, care să conțină proteine, precum și grăsimi, fibre și carbohidrați. Ouăle, carnea și peștele gras, legumele uscate și proaspete, cerealele și fructele integrale sunt alimente pe care ar trebui să le alegi.

Factorii agravanți ai acneei

SFATURI PRIETENOASE (ȘI DE SPECIALITATE) 

Secretul pentru o piele frumoasă este și hidratarea. Dar cum?

Trebuie să bei litri și litri de apă pentru a scăpa de acnee? Nu este atât de simplu și cu siguranță nu este recomandat de oamenii de știință. Ceea ce se știe este că organismul tău trebuie să fie suficient de hidratat zilnic, pentru a compensa apa pierdută prin urină și transpirație și pentru a-ți menține pielea sănătoasă. Această hidratare se realizează prin consumul de apă, desigur, dar și prin consumul de fructe și legume, precum și de supe și infuzii. 

Îngrijirea pielii cu tendință acneică

Lucrurile pe care trebuie să le faci pentru a face față acneei

Să faci sport pentru a te relaxa și a dormi mai bine, să ai o alimentație echilibrată, să nu uiți să te hidratezi... Aceste obiceiuri te pot ajuta să te simți mai bine în legătură cu corpul și pielea ta. Alegerea produselor pe care le aplici pe piele este, de asemenea, importantă, deoarece produsele nepotrivite favorizează și ele acneea. Pentru a curăța, hidrata, proteja, purifica și calma pielea cu tendință acneică, alege formule special concepute pentru tine.

Totul despre ce trebuie și ce nu trebuie făcut

Descoperă și alte produse

Soluțiile noastre pentru a avea grijă de pielea cu tendință acneică

Produse de îngrijire a pielii Eau Thermale Avène concepute pentru a te împăca cu pielea ta

Gel de curățare Cleanance

Gel de curățare Cleanance

Matifiază - Curăță - Purifică

Apă micelară Cleanance

Apă micelară Cleanance

Îndepărtează machiajul - Matifiază - Curăță

Spray cu apă termală Avène

Spray cu apă termală Avène

Calmează - Reface bariera pielii

Sus