Cuprins

Cauzele pielii grase

Ai pielea lucioasă pe toată fața, numeroase imperfecțiuni și machiajul nu rezistă toată ziua? Dacă toate acestea se aplică în cazul tău, probabil ai pielea grasă. Care sunt cauzele pielii grase? Poate fi ținută sub control? Avem vești bune: răspunsul este da!

Hormonii: principala cauză a pielii grase

Hormonii: principala cauză a pielii grase

La originea pielii grase se află sebumul: secretat de glandele sebacee situate chiar sub piele, sebumul este folosit încă de la naștere pentru a proteja pielea de agresorii externi, acoperind-o cu o peliculă protectoare, ușor uleioasă. La pubertate, pielea începe să producă mai mult sebum din cauza hormonilor. Aceasta devine lucioasă, grasă, iar porii care drenează sebumul se blochează adesea. Acest lucru provoacă sufocarea pielii. Pot apărea apoi imperfecțiuni: coșuri, puncte negre sau acnee, sau chiar toate acestea deodată! Acest fenomen afectează atât fetele, cât și băieții și poate dura până la vârsta adultă. 

„Uneori, în timpul zilei, pielea mea grasă își face de cap și trebuie să șterg din când în când zonele grase, pentru a evita ca pielea să devină lucioasă. Folosesc un șervețel, dar cel mai bine este o bucată mică de hârtie absorbantă, deoarece este foarte eficace.” Pauline, 33 de ani

Alte cauze ale pielii grase

Pielea grasă nu este legată doar de schimbările hormonale care au loc în timpul pubertății. Mai sunt și alți factori implicați, începând cu moștenirea genetică: întreabă-ți părinții dacă și ei au avut pielea grasă când erau mai tineri! 
De asemenea, nu uita că și mediul și stilul de viață pot fi o explicație pentru aspectul lucios al pielii tale: poluarea, stresul, alimentația, fumatul și alcoolul par să aibă o influență puternică asupra echilibrului pielii. Deci, atenție la excese...
Cantitatea de sebum se modifică și ea în funcție de temperatură și de anotimp: un grad în plus crește producția de sebum cu 10%! Acesta este motivul pentru care pielea este mai grasă primăvara și vara.

Tot ce trebuie să știi despre circumstanțele agravante 

SFATURI PRIETENOASE DE LA EXPERȚI 

Pielea grasă nu creează doar probleme!

Dacă pielea grasă produce prea mult sebum, ar trebui să încercăm să îl eliminăm complet? N-ar fi o idee prea bună: sebumul face parte din filmul hidrolipidic al pielii. Acționează ca un scut împotriva agresorilor externi, ajutând astfel pielea să se protejeze împotriva acestora. Din acest motiv, cel mai bine este să încerci să reglezi producția de sebum cu produsele potrivite. O altă veste bună este că pielea grasă este mai groasă decât pielea uscată și mai rezistentă la îmbătrânire. Primele riduri apar mai târziu în cazul pielii grase - deci există cel puțin acest avantaj!

Pașii corecți pentru îngrijirea pielii grase

Pașii corecți pentru îngrijirea pielii grase

Curățare, hidratare, machiaj... Pielea grasă are nevoi specifice, mai ales dacă este predispusă și la imperfecțiuni. O bună regulă de bază este aceea de a alege produse delicate, non-comedogene și, desigur, potrivite pentru pielea grasă. Dacă produsele sunt prea agresive sau exfoliază pielea, aceasta nu va face decât să reacționeze producând mai mult sebum, ceea ce face ca soluția să fie mai dăunătoare decât problema! Vei obține cele mai bune rezultate folosind periodic produse delicate de îngrijire a pielii. 

 

Ritual de îngrijire a pielii grase

Sus