Cuprins

Cum trebuie să te machiezi când ai pielea grasă?

O supraproducție de sebum face ca pielea să fie grasă, iar machiajul poate fi dificil de aplicat. Indiferent dacă problema este localizată în zona T sau afectează întreaga față, există soluții și obiceiuri bune zilnice pe care le poți adopta pentru a menține cu ușurință fondul de ten și pudra la locul lor.

Pregătește-ți pielea pentru machiaj

Pentru a-ți pregăti pielea pentru machiaj , începe prin a o curăța cu apă micelară sau cu un gel de curățare. Acest prim pas elimină sebumul produs în timpul nopții. Pentru mai multă luminozitate și pentru a limita seboreea, adică producția de sebum, hidratează-ți pielea cu un produs hidratant și matifiant. Dacă pielea este deshidratată, adăugă un ser hidratant înainte de produsul matifiant. Utilizarea acestor produse de îngrijire îți va pregăti pielea pentru machiaj și va îmbunătăți rezistența acestuia. 

Dacă ai pori dilatați, coșuri sau cicatrici post-acneice, cel mai bine este să folosești un burete special de machiaj, pentru a aplica prin tapotare un corector fluid: această tehnică ajută la estomparea imperfecțiunilor.

Joëlle NonniExpert în machiaj și îngrijirea pielii

Pielea grasă : alegerea fondului de ten potrivit

Când ai pielea grasă , alegerea machiajului potrivit pentru tenul tău este esențială. Este important ca toate produsele de machiaj să fie etichetate ca fiind non-comedogene. Optează întotdeauna pentru texturi lejere, non-grase sau cu finisaj mat. Cremă hidratantă nuanțatoare sau fond de ten fluid? Optează pentru crema noastră hidratantă nuanțatoare, dacă ești în căutarea unei străluciri sănătoase, și pentru fondul nostru de ten fluid, pentru a corecta imperfecțiunile ușoare și moderate. Acoperirea pe care o poate oferi un fond de ten este factorul cel mai important. Pentru a „estompa” porii dilatați, aplică fondul nostru de ten fluid cu un burete, tapotează acolo unde este nevoie să „estompezi” imperfecțiunile și netezește restul feței.  

În cazul unor imperfecțiuni mai serioase, alege fondul nostru de ten compact cu efect mat. Formula bogată în pigmenți va acoperi și uniformiza tenul în mod eficient cu o cantitate mică de produs, evitând un rezultat final al machiajului prea încărcat și care să accentueze porii. Aplică produsul cu ajutorul unui burete în centrul feței și apoi întinde-l spre margini, fără a uita să-l estompezi în zona gâtului. 

La final, poți aplica și un baton corector sau pensula, pentru a masca coșurile care sunt încă vizibile.

Pudră de fixare pentru o piele mată și luminoasă

O pudră matifiantă va fixa machiajul pe pielea grasă, absorbind sebumul pe parcursul zilei.

 

Pudră translucidă sau pudră mozaic cu textură lejeră?

 

Pudra noastră translucidă îți va fixa machiajul și îți va matifia subtil pielea. Aplică cu o pensulă mare, pentru un rezultat delicat. Pentru a reduce și mai eficient porii dilatați, optează pentru pudra noastră mozaic cu textură lejeră. Alege produsul potrivit, în funcție de aspectul pielii tale. Pentru un rezultat și mai bun, aplică pudra translucidă pe întreaga față și apoi aplică pudra cu textură lejeră doar pe zonele cu pori dilatați. Odată aplicată pudra, folosește pensula în direcția inversă creșterii părului, pentru a desprinde puful de pe față. Acest lucru va face ca machiajul și orice textură neregulată a pielii să fie mai puțin vizibile.
 

O potrivire perfectă

Finalizează pulverizând apă termală Avene de la o distanță de 20 cm, pentru a prelungi rezistența machiajului. Lăsă apa să se usuce la aer. Pe măsură ce se evaporă, apa noastră termală fixează machiajul pe piele: un pas esențial pentru pielea grasă. 

 

SFATURI PRIETENOASE DE LA EXPERȚI 

Demachiază-te în fiecare seară, fără excepție

Acesta este un pas esențial pentru toate tipurile de piele , dar demachierea seara este chiar și mai importantă pentru pielea grasă . Pe lângă îndepărtarea machiajului și impurităților, acest ritual zilnic îndepărtează și sebumul produs pe parcursul zilei. Pentru a te demachia fără a-ți irita pielea, șterge-ți ușor fața și gâtul (fără a freca prea tare, desigur) cu o dischetă de bumbac îmbibată în apă micelară sau cu o dischetă de bumbac reutilizabilă. Dacă ești în căutarea unui produs care se clătește, alege un gel de curățare purificator și matifiant. Finalizează cu un puf de apă termală Avène, pentru a elimina reziduurile de calcar și clor din apa de la robinet și pentru a calma pielea.

Bureții și pensulele: curăță-le periodic

Bureții și pensulele: curăță-le periodic

Fie că preferi bureții sau pensulele, asigură-te că îți cureți instrumentele după fiecare utilizare. De ce este important acest lucru? Lăsate la aer, instrumentele de machiaj acumulează praf, sebum și alte impurități. Pentru a le spăla, nu folosi șampon sau gel de duș (acestea pot fi dificil de clătit și pot irita pielea). Apa și săpunul sunt suficiente! Absoarbe excesul de apă presând pensula într-un prosop curat și lasă-o să se usuce în poziție orizontală. 

Sus