Cuprins

Acneea la adulți: cauze și tratamente

Multe femei sunt surprinse (și se plâng de acest lucru) că au în continuare sau încep să aibă acnee după vârsta de 25 de ani, iar noi le înțelegem foarte bine. Cu toate acestea, acneea nu se limitează la adolescenți și poate continua până la vârsta adultă. Din fericire, de la tratamentele cosmetice la cele dermatologice, există soluții. Nu doamnelor, coșmarul nu va începe din nou!

Ce reprezintă acneea în cazul femeilor adulte?

Acneea este destul de frecventă la femei. Aproximativ 2 din 5 femei cu vârste cuprinse între 25 și 45 de ani consultă un medic din acest motiv. Prin urmare, nu este o situație izolată, deși este un subiect care încă nu este discutat suficient. Acneea femeilor poate fi inițial „persistentă”: în acest caz, este o continuare sau o recidivă a problemelor din adolescență. Dar aceasta poate apărea și târziu în viață și se poate dezvolta pentru prima dată la vârsta adultă. 

Cum se manifestă acneea la femeile adulte?

Deși acneea acționează întotdeauna la fel (cu secreție excesivă de sebum, obstrucția canalului folicular și proliferarea agenților microbieni), forma pe care o ia la femei diferă de acneea juvenilă. În primul rând, apare mai ales în partea inferioară a feței, în jurul maxilarului și bărbiei (acnee în formă de U). De asemenea, poate afecta și zona decolteului. În al doilea rând, este caracterizată în general de leziuni în principal inflamatorii, uneori cu noduli pe bărbie, dar și de microchisturi care pot lăsa pigmentație reziduală și cicatrici atrofice.

Când aveam 22 de ani, am avut un puseu acneic brusc, cu coșuri foarte mari (groaznic). Am fost la un dermatolog, care m-a trimis direct la ginecolog, pentru a-mi prescrie o pilulă contraceptivă nouă, care să ajute și la acnee. Dar a trebuit să aștept trei luni pentru a vedea primele efecte, și mi s-a părut foarte mult...

Anaïs, 22 de ani

Care sunt cauzele acneei la femei?

Au fost identificați mai mulți factori declanșatori:

  • Ereditatea este cu siguranță unul dintre factori, dar nu singurul. 
  • Stresul a fost identificat ca fiind un factor în puseurile acneice. 
  • De asemenea, fluctuațiile hormonale influențează acneea. Progesteronul produs înainte de menstruație stimulează activitatea glandelor sebacee. Unele contraceptive orale sau dispozitive intrauterine care conțin hormoni pot favoriza, de asemenea, apariția acneei la femeile adulte. 
  • Anumite produse cosmetice necorespunzătoare se pot număra, de asemenea, printre acești factori (unele dintre acestea cu conținut de uleiuri esențiale etc.). 

Impact psihologic evident

Să fii afectată de acnee când credeai că este doar o problemă a adolescenților... Acest sentiment de regres și modul în care te privesc ceilalți au, desigur, impact asupra vieții tale de zi cu zi. Cele mai multe dintre femeile afectate spun că se simt „stresate”, „frustrate” sau „jenate” de coșurile lor. Prin urmare, tratamentul adecvat este esențial. 

Recâștigă-ți încrederea în tine!

Care este tratamentul pentru acneea femeilor?

Aspectul clinic, gradul de avansare, factorii de risc... Acneea unei femei este diferită de cea a unui adolescent. Și tratamentul trebuie să fie diferit și personalizat, deoarece anumite tratamente locale nu sunt întotdeauna bine tolerate. Dermatologul trebuie să fie aliatul tău în această căutare a unei soluții eficiente. El sau ea vor prescrie tratamentul oral sau topic potrivit (care trebuie aplicat pe piele) sau anumite proceduri dermatologice, cum ar fi cele de peeling... 

Descoperă sfaturile noastre pentru a-ți îngriji pielea 

Igiena pentru pielea cu tendință acneică: regulile esențiale

Îngrijirea pielii prin utilizarea unor produse dermato-cosmetice adecvate este, de asemenea, esențială. Pentru îngrijirea zilnică a pielii, alege produse delicate, fără săpun, pentru a nu irita pielea, produse hidratante, pentru a compensa uscăciunea pielii cauzată de anumite tratamente, produse „non-comedogene”, pentru a preveni formarea de noi puncte negre... și, în general, produse special concepute pentru pielea cu tendință acneică.

Descoperă sfaturile noastre

Răspunsurile noastre la întrebările tale

Suntem aici pentru a spune ce este adevărat și ce este fals.

Machiajul poate fi cel mai bun aliat al tău, dacă îl alegi și îl folosești cu atenție. Acesta îmbunătățește stima de sine, prin faptul că oferă un rezultat imediat, și te poate împiedica să îți spargi singură coșurile, lucru care poate cauza cicatrici. Alege formule specifice și adaptate, non-grase și non-comedogene.

Acest lucru este adevărat, cel puțin în unele cazuri. Unele pastile au într-adevăr efect pozitiv asupra acneei. Altele, pe de altă parte, o pot agrava. De aceea, este important să discuți cu dermatologul, ginecologul sau medicul de familie.

Se întâmplă destul de des. Schimbările hormonale de la începutul sarcinii sunt favorabile puseurilor acneice. Stai liniștită, acneea tinde să se diminueze pe parcursul sarcinii. Între timp, curăță-ți și hidratează-ți pielea cu produse potrivite pentru pielea cu tendință acneică. Și, desigur, protejează-te de soare.

Soluțiile noastre special concepute pentru femeile adulte

Produsele noastre de îngrijire a pielii Cleanance WOMEN sunt concepute pentru a te ajuta să te împaci cu pielea ta
av_cleanance-women_smoothing-night-cream_front_30ml_3282770205589

Cremă de noapte cu efect de netezire Cleanance WOMEN

Pentru că imperfecțiunile nu înseamnă că ești mai puțin femeie, gama Cleanance WOMEN, dedicată femeilor adulte, le corectează, punând în valoare pielea un timp îndelungat, datorită unui ritual care îmbină eficiența și senzorialul, pentru rezultate garantate și plăcere la utilizare. CREMĂ DE NOAPTE CU EFECT DE NETEZIRE CLEANANCE WOMEN
Sus