Cuprins

Acneea la adolescenți

Pori dilatați, coșuri, puncte negre care se pot inflama, piele grasă și cu exces de sebum... Cu siguranță adolescentul tău suferă de acnee juvenilă. Iar asta îți poate trezi și amintiri dureroase. Chiar dacă este adesea moderată, acneea poate fi un calvar. Din fericire, de la rutina de îngrijire până la tratamentele medicale, există soluții disponibile.

Acneea juvenilă : greu de suportat pentru adolescenți

Modificările hormonale de la pubertate duc adesea la apariția acneei în timpul adolescenței . Această afecțiune a pielii afectează 80% dintre adolescenți*. În jurul vârstei de 12-13 ani pentru fete și 14-15 ani pentru băieți, pielea devine grasă și încep să apară punctele negre. Deoarece acneea este vizibilă și provoacă adesea durere fizică, aceasta poate avea un impact semnificativ asupra vieții adolescenților, iar unii dintre ei suferă mai mult decât majoritatea. Impactul pe care îl poate avea acneea asupra stimei de sine nu trebuie subestimat: o simplă discuție cu un medic poate fi un prim pas încurajator.

Acneea la adolescenți - impactul psihologic

Cum poți să ajuți un adolescent care se confruntă cu acneea ?

Părinții joacă un rol vital în a-și ajuta adolescentul să treacă prin acești ani de transformări profunde, care pot fi uneori asociate cu acneea . Desigur, un pas important este să-ți duci adolescentul la un medic, dacă se confruntă cu apariția coșurilor. Dar îl poți îndruma și în viața de zi cu zi, încurajând un stil de viață sănătos. De la o alimentație echilibrată până la activitate fizică periodică și evitarea fumatului și stresului, există mai multe modalități prin care îți poți sprijini adolescentul în drumul său spre maturitate și spre adoptarea unui stil de viață sănătos, care îl va face să se simtă mai bine în propria piele.

Cum îi sprijinim pe adolescenți

Sfaturi prietenoase de la experți

Uneori ne este greu să înțelegem că acneea nu poate fi întotdeauna vindecată atât de repede pe cât ne-am dori. Un lucru este cert: cel mai bine este să te tratezi rapid de acnee, pentru a evita pe cât posibil semnele și cicatricile. Cu cât aștepți mai mult timp ca imperfecțiunile să se agraveze, cu atât tratamentul va fi mai dificil. 

Ce tratamente sunt disponibile pentru adolescenți ?

Există mai multe opțiuni de tratament pentru acneea juvenilă . Tratamentele aplicate pe piele pentru acneea moderată pot viza coșurile într-o manieră localizată. Se pot administra antibiotice orale atunci când acneea este mai extinsă și inflamatorie. De asemenea, tratamentul cu isotretinoin este adesea eficient pentru acneea mai severă. Utilizarea isotretinoinului este strict controlată la fete, din cauza riscului de malformație a fătului în caz de sarcină. Sfătuiește-te întotdeauna cu medicul tău dermatolog.

Acneea severă

Răspundem la întrebările tale

Suntem alături de tine pentru a te ajuta să deosebești realitatea de ficțiune

Nu. Tinerii nu sunt singurii care au acnee. Adulții sunt, de asemenea, afectați, în special femeile (aproape una din patru femei trecute de 30 de ani).

Nu. La adolescenți, coșurile sunt de obicei localizate în zona T: partea feței în care se întâlnesc nasul, fruntea și bărbia. Dar acneea nu afectează doar această zonă: coșurile apar și pe decolteu și pe spate.

Odată ce ai stors un coș, pielea se poate infecta, în special din cauza microbilor de sub unghii. Acest lucru crește, de asemenea, riscul de formare a cicatricilor.

Soluțiile noastre pentru a avea grijă de pielea cu tendință acneică

Produsele noastre de îngrijire a pielii Cleanance sunt concepute pentru a te ajuta să te împaci cu pielea ta
av_cleanance_comedomed-anti-blemishes-concentrate_front_30ml_3282770202854

Concentrat anti-imperfecțiuni Cleanance Comedomed

Este un mic miracol pentru pielea mea: m-a ajutat foarte mult la reducerea imperfecțiunilor, în două luni. A fost foarte benefic! Abia aștept să văd rezultatul peste câteva luni și sper că le va face să dispară definitiv.

Margot Glorian, 26 de ani

Sus