Cuprins

Îngrijirea pielii cu tendință acneică la adulți

Acneea este imprevizibilă: este posibil să nu-ți fi dat bătăi de cap în adolescență și apoi să apară pentru prima dată când la vârsta adultă. Dar poate la fel de ușor să reapară la treizeci de ani, ca și cum nu ar fi dispărut niciodată. Pe scurt, acneea la adulți este pe cât de confuză, pe atât de frecventă, afectând cel puțin un sfert dintre femei. Tratarea, mascarea și prevenirea înrăutățirii situației: cum poți avea grijă zilnic de pielea cu tendință acneică a adulților? Suntem aici pentru a vă explica totul.

Caracteristicile specifice pielii cu tendință acneică a adulților

Acneea la adulți este mai degrabă de tip inflamator (coșuri mari și roșii, cu sau fără cap alb) și este localizată în principal pe bărbie, maxilar și în partea superioară a gâtului. Dacă acneea nu este tratată, aceste leziuni, uneori profunde, pot lăsa cicatrici.

O altă diferență față de acneea adolescenților este că, odată cu vârsta, pielea devine mai subțire și produce mai puțin sebum. Cel mai adesea este mixtă, respectiv grasă pe zona T (frunte, nas, bărbie) și uscată în rest. De asemenea, este mai sensibilă și mai reactivă. Prin urmare, alegerea produselor este importantă pentru rutina zilnică de îngrijire a pielii cu tendință acneică a adulților. Mai ales dacă urmezi și tratamentul unui dermatolog. Este important de știut că unele tratamente pentru acnee pot usca pielea.

Cu cât schimbam mai multe produse pentru a încerca să-mi usuc coșurile, cu atât pielea mea devenea mai iritată, cu coșuri din ce în ce mai roșii. De când folosesc produse împotriva acneei special create pentru femei și nu le mai schimb, coșurile mele dispar pe zi ce trece.

OCEANE, 29 DE ANI

Îngrijirea pielii adulte cu tendință acneică

Iată câteva sfaturi pentru o rutină zilnică de îngrijire a pielii cu tendință acneică la adulți.

 

1. Curăță pielea cu tendință acneică

Există mai multe opțiuni pentru îndepărtarea delicată a impurităților și machiajului. De exemplu, apa micelară pentru pielea predispusă la imperfecțiuni poate fi aplicată ușor, cu o dischetă de bumbac, și nu trebuie clătită. Dacă pielea este uscată de anumite tratamente, alege o cremă de curățare delicată, formulată pentru pielea sensibilă și cu tendință acneică: aceasta va întări și va proteja bariera pielii. În toate cazurile, finalizează cu o pulverizare de apă termală, pentru a calma leziunile acneice.

2. Hidratează pielea cu tendință acneică

Pentru a elimina coșurile, alege un serum! Aceste concentrate cu ingrediente active cresc eficacitatea, ceea ce are efect imediat asupra imperfecțiunilor. Reducerea excesului de sebum, strângerea porilor, netezirea texturii pielii și chiar reducerea semnelor reziduale: unele produse pot face totul! Aplică serul cu vârful degetelor și nu te opri aici: pentru că este esențial să-ți și hidratezi pielea, finalizează cu o cremă de zi protectoare, hidratantă și de uniformizare a tenului, specială pentru pielea predispusă la imperfecțiuni, iar seara, cu un produs de netezire, pentru a rafina porii și a reduce semnele reziduale.

 

Gesturi bune și rele

picto_apaisant-adoucissant_gris

Apa termală, aliatul împotriva acneei la femeile adulte 

Tratamentele pentru acneea severă la adulți au o serie de efecte secundare. Apare roșeața, pielea se usucă și devine hipersensibilă. Această creștere a sensibilității afectează calitatea vieții într-o asemenea măsură încât unii pacienți preferă să renunțe la tratament.

Apa termală Avène este un aliat calmant pentru pielea cu tendință acneică și reduce roșeața și disconfortul într-un singur pas, fără a usca pielea. Toate acestea într-un singur pas? Este o veste grozavă!

SFATURI PRIETENOASE (ȘI DE SPECIALITATE)

Soarele: celălalt inamic al pielii cu tendință acneică a adulților

Expunerea moderată la soare este benefică pentru starea de spirit. Dar când este intensă, este foarte dăunătoare pentru piele. Pentru pielea cu tendință acneică a adulților, de exemplu: dacă coșurile par să dispară la soare, trebuie să știi că acest lucru este doar temporar. Acestea vor reveni mai puternic, de îndată ce razele soarelui vor fi mai puțin intense, iar pielea, care s-a îngroșat sub efectul soarelui, își va recăpăta grosimea obișnuită. 

Alte efecte nocive ale soarelui: accentuează semnele de îmbătrânire și lasă mici pete maronii în locul cicatricilor post-acneice. Optează zilnic pentru o cremă de zi cu protecție solară încorporată. Iar dacă te expui la lumină solară intensă, aplică o protecție solară cu nivel înalt de protecție (SPF 50+) și spectru larg (anti-UVA și UVB), mai ales dacă urmezi un tratament antiacneic. Unele dintre aceste tratamente nu se înțeleg bine cu soarele.

Concepții greșite frecvente: soarele și acneea

Ce trebuie să faci pentru a îngriji pielea cu tendință acneică a adulților

Pielea cu tendință acneică a adulților are caracteristici mai mult sau mai puțin asemănătoare cu pielea cu tendință acneică a adolescenților. Dar acest „mai mult sau mai puțin” este foarte important: unele produse concepute pentru adolescenți pot fi potrivite pentru adulți, altele nu. Pentru a te asigura că ești pe calea cea bună, alege produse formulate special pentru acneea adulților!

Descoperă și alte produse

Soluțiile noastre special concepute pentru femeile adulte

Produse de îngrijire a pielii Eau Thermale Avène concepute pentru a te împăca cu pielea ta

Apă micelară Cleanance

Apă micelară Cleanance

Îndepărtează machiajul - Matifiază - Curăță

Ser corector Cleanance Women

Ser corector Cleanance Women

Uniformizează nuanța pielii - Reduce imperfecțiunile - Uniformizează textura pielii

Cremă de zi nuanțatoare Cleanance pentru femei, SPF 30

Cremă de zi nuanțatoare Cleanance pen...

Uniformizează nuanța pielii - Reduce imperfecțiunile - Strânge porii

Cremă de noapte Cleanance Women cu efect de netezire

Cremă de noapte Cleanance Women cu ef...

Reduce imperfecțiunile - Reduce urmele reziduale - Uniformizează textura pielii

Spray cu apă termală Avène

Spray cu apă termală Avène

Calmează - Reface bariera pielii

Sus