Cuprins

Îngrijirea pielii cu tendință acneică

Ce este acneea?

Primele coșuri apar în timpul pubertății, ca urmare a schimbărilor hormonale care stimulează producția de sebum. Pielea devine uleioasă, iar sebumul se evacuează cu dificultate prin pori. Acneea începe apoi să se dezvolte pe față, pe spate, pe umeri și pe decolteu.

Și alți factori pot contribui la apariția acneei, cum ar fi genele (întrebați-vă părinții dacă au avut acnee), stresul, fumatul, poluarea, anumite medicamente și o alimentație bogată în zahăr. Cosmeticele pot fi, de asemenea, responsabile, dacă nu sunt formulate special pentru pielea cu tendință acneică.

Așadar, cum poți ameliora acneea? Folosește o rutină zilnică adecvată de îngrijire a pielii. Pentru că pielea cu tendință acneică produce mai mult sebum... Și mai multe coșuri.

Am încercat o mulțime de creme, dar nimic nu m-a ajutat pe termen lung - coșurile reapăreau mereu! Farmacistul m-a sfătuit să-mi simplific rutina de îngrijire și să acord mai multă atenție stilului de viață, iar calitatea pielii mele s-a îmbunătățit semnificativ!

Mathilde, 18 ani

Îngrijirea pielii cu tendință acneică: curățarea

Pielea cu acnee este adesea grasă, dar unele tratamente o pot usca. Cum să cureți pielea fără să o deteriorezi

 Pielea mea este grasă și am acnee ușoară până la moderată

Obiectivul tău va fi să îți matifiezi și să îți purifici pielea. Care este cel mai bun mod pentru a obține acest lucru? Reducând excesul de sebum și eliminând impuritățile care contribuie la înfundarea porilor. Folosește un gel de curățare delicat, fără săpun, sau apă micelară, dimineața și seara.

Pielea mea este uscată de la tratamentul împotriva acneei

Dacă pielea ta a devenit mai fragilă în urma tratamentului prescris de medicul dermatolog, ai grijă să nu o agresezi și mai mult. Optează pentru o cremă de curățare delicată, special concepută pentru pielea sensibilă și cu tendință acneică, care va contribui la refacerea și protejarea barierei cutanate.


Piele grasă cu imperfecțiuni și acnee/Viața cu acnee

Îngrijirea pielii cu tendință acneică: ce cremă ar trebui să alegi?

Alegerea cremei hidratante depinde și de aspectul pielii tale. Pielea este grasă sau uscată?

Pielea mea este grasă, cu câteva coșuri

După curățare, este timpul să te hidratezi. Da, chiar dacă pielea ta este grasă, trebuie să fie hidratată! Optează pentru o cremă de zi lejeră, non-grasă, cu microcapsule absorbante, pentru a-ți matifia pielea. Crema hidratantă ar trebui să aibă, de asemenea, o formulă non-comedogenă și anti-imperfecțiuni, pentru a preveni și reduce apariția coșurilor. Totodată, poți aplica o mască exfoliantă cu proprietăți absorbante și de curățare, dar nu o folosi mai mult de două ori pe săptămână.

Pielea mea este uscată de la tratamentul împotriva acneei

Un mic sfat înainte de a trece la etapa de hidratare: pulverizează-ți fața cu apă termală! Acest lucru va ajuta la calmarea pielii după curățare și înainte de a aplica crema special concepută pentru pielea uscată de tratamentele împotriva acneei. Crema hidratantă trebuie să fie calmantă și hrănitoare, pentru a reface filmul hidrolipidic al pielii și a-i reda confortul. Dacă pielea este prea uscată, trebuie evitată exfolierea.


Piele grasă cu imperfecțiuni și acnee / Viața cu acnee

SFATURI PRIETENOASE DE LA EXPERȚI 

Imperfecțiunile pot fi combătute încă dinainte de a deveni vizibile.

Vestea bună este că unele produse inovatoare de îngrijire a pielii sunt acum destinate microcomedoanelor. Acesta este stadiul care precedă comedonul, sau coșul. Atunci când se aplică acest tip de tratament, microcomedoanele existente sunt tratate și se previne apariția altora noi. Pe scurt, trebuie să ajungem la cauza de fond a problemei și să întrerupem cercul vicios!

Obiceiuri bune pentru a avea grijă de pielea cu tendință acneică

Pentru a avea grijă de pielea cu tendință acneică, trebuie mai întâi să-ți evaluezi cu atenție pielea. Pielea ta este grasă? Uscată? Ai multe coșuri? Astfel, poți alege produse de curățare și hidratare mai potrivite pentru pielea ta. Dar primul (și cel mai dificil) sfat este acesta: nu-ți stoarce coșurile!

Sus