Cuprins

Cauzele acneei

Cum apare acneea? Probabil că ți-ai pus deja această întrebare. Cele mai multe forme de acnee (da, există mai multe) sunt cauzate de fluctuațiile hormonilor sexuali. Dar contribuie și alți factori, în special mediul și stilul de viață, atât la adolescenți, cât și la femei.

Cum afectează hormonii pielea

Cum afectează hormonii pielea

Variațiile hormonale, în special a hormonilor androgeni, duc la o supraproducție de sebum pe față și pe partea superioară a corpului. Celulele din pereții foliculilor pilosebacei și glandelor sebacee se înmulțesc, împiedicând eliminarea sebumului. Cu alte cuvinte, porii pielii se blochează, iar sebumul se acumulează sub suprafața pielii. Acumularea de sebum este responsabilă de formarea comedoanelor: celebrele puncte negre și albe. Aceste modificări hormonale pot apărea la pubertate sau în timpul ciclului menstrual la femei.

av_acne_soleil_ville_1x1 472x472

Alți factori implicați în acnee

Există și factori exogeni (externi) care pot declanșa apariția coșurilor.

  • Folosirea unor produse cosmetice prea grase, ocluzive sau comedogene poate bloca foliculii pilosebacei, favorizând apariția coșurilor.
  • Sub efectul soarelui, pielea se îngroașă și se usucă, ceea ce reduce inițial coșurile. Totuși, acest lucru este înșelător: de îndată ce scade expunerea la soare, pielea devine mai subțire și sebumul este produs din nou într-o cantitate mai mare. Rezultatul este un nou puseu acneic.      
  • Acneea nu este o boală psihică, dar stresul este un factor care contribuie la apariția acesteia. Așadar, cum contribuie stresul la apariția acneei? Mecanismele sunt încă neclare, dar și producția de hormoni asociați cu stresul crește producția de sebum.  

       

  • Fumatul favorizează dermatoza (o afecțiune a pielii) și agravează în special cicatricile. 
  • Consumul de grăsimi și zahăr în exces are, de asemenea, un impact asupra pielii. Consumul de dulciuri, în special, crește riscul de apariție a acneei la persoanele predispuse. De ce se întâmplă acest lucru? Se crede că alimentele cu indice glicemic ridicat favorizează producerea anumitor hormoni, inclusiv a celor androgeni, care sunt implicați în formarea punctelor negre. 
  • Nu în ultimul rând, în unele cazuri, acneea poate fi declanșată de anumite medicamente.

Sfaturi din partea experților noștri

Deși igiena de două ori pe zi prin demachiere sau curățare este esențială, „frecarea” feței cu un exfoliant prea agresiv poate usca pielea, încurajând seboreea reactivă, adică o producție crescută de sebum. Aceeași recomandare este valabilă și pentru exfoliere: folosește o mască exfoliantă delicată, o dată sau de două ori pe săptămână, dar nu mai mult. O abordare delicată va da rezultate mai bune!

Răspundem la întrebările tale

Suntem alături de tine pentru a te ajuta să deosebești realitatea de ficțiune

Adevărat. Dacă mai mulți membri ai familiei tale au suferit de acnee, în special de acnee severă, acest aspect crește riscul de a dezvolta această afecțiune. Deși genele nu sunt o cauză sistematică, acestea reprezintă un factor de risc. Indiferent de cauze, cele mai bune rezultate le vei obține cu un tratament prompt, în special, sub supravegherea unui dermatolog.

Adevărat. Anumiți poluanți din aer pot oxida squalena prezentă în sebum, produsă de glandele sebacee. Această oxidare stimulează producția de molecule comedogene în epiderm. Ca urmare, se formează coșuri. De aceea, o bună igienă a pielii este esențială pentru a combate efectele poluării asupra pielii.

Acest lucru este fals. Uneori, utilizarea anumitor balsamuri sau geluri pentru coafat poate provoca apariția coșurilor, în special pe frunte. Aceste produse pot curge și pe frunte sau pe gât și pot provoca reacții ale pielii.

Adevărat. La începutul sarcinii, echilibrul hormonal al organismului este extrem de afectat. Acesta este motivul pentru care adesea poate apărea acneea. Acneea tinde să se atenueze și să dispară rapid după naștere.

Produsele noastre pentru a avea grijă de pielea cu tendință acneică

Produsele noastre de îngrijire a pielii Cleanance sunt concepute pentru a te ajuta să te împaci cu pielea ta

 

Concentrat anti-imperfecțiuni Cleanance Comedomed

Sus