Cuprins

Cum poți scăpa de cicatricile post-acneice?

Coșurile sunt leziuni mai mult sau mai puțin inflamatorii. Pe măsură ce se estompează, uneori lasă în urmă un semn: cicatricile post-acneice, deseori temute pentru că pot provoca rușine. Așadar, cum putem estompa aceste semne?

Soluții specifice pentru a reduce cicatricile post-acneice

Soluții specifice pentru a reduce cicatricile post-acneice

Cu tratamentul potrivit, leziunile cutanate de pe față, gât și piept au șanse să dispară, în timp ce unele leziuni acneice mai persistente pot lăsa cicatrici imposibil de îndepărtat. Pentru cicatricile post-acneice mai puțin vizibile, tratamentele sunt adaptate în funcție de tipul de cicatrice. În cazul cicatricilor atrofice, tratamentul este chirurgical și adesea completat de tehnici de netezire a suprafeței. În cazul cicatricilor mai persistente, sau așa-numitele cicatrici hipertrofice, metodele utilizate sunt crioterapia, criochirurgia, injecțiile cu corticoizi și pansamentele cu silicon.

Cum poți estompa cicatricile de pe față?

Cum poți estompa cicatricile de pe față?

Pentru cicatricile post-acneice de pe față care sunt foarte vizibile, dermatologul poate aplica o serie de tehnici (dermabraziune, abraziune cu laser, peeling cu acid tricloracetic sau fenol, netezire, fototermoliză fracționată). Acești pași netezesc suprafața pielii deteriorate și contribuie la neocolageneză: un proces care încurajează propriile celule să producă colagen, o proteină esențială pentru vindecare. Aceste tratamente necesită izolare socială timp de aproximativ zece zile și îngrijire medicală periodică. 

Un masaj prin „frământare” cu un balsam reparator va reduce pigmentarea, durerea și mâncărimile și va crește grosimea, elasticitatea și suplețea pielii.

Societatea Franceză de Dermatologie

Cum să alegi machiajul pentru cicatricile post-acneice

Ascunderea cicatricilor post-acneice se poate face în mod discret și poate fi adaptată tipului de imperfecțiune, ca textură și culoare

 

 

În cazul cicatricilor profunde, uniformizează-ți tenul cu un fond de ten care să conțină pigmenți care reflectă lumina, pentru a „estompa” mai eficient textura cicatricilor post-acneice. Tapotează fondul de ten cu un burete și aplică un strat de corector bej peste fiecare cicatrice post-acneică, pentru a umple adânciturile.

 

Corectoarele, cum ar fi fondul de ten compact cu acoperire mare, maschează cicatricile roșii (piele deschisă) și hiperpigmentate (piele închisă). În primul rând, corecția culorii este utilă pentru a masca discret cicatricile foarte colorate și pentru a evita „efectul de mască”. Îți recomandăm un baton corector galben, pentru imperfecțiunile albastre/violete, un baton corector verde, pentru imperfecțiunile roșiatice, și un baton corector corai, pentru imperfecțiunile maronii.

SFATURI PRIETENOASE DE LA EXPERȚI

Cum să eviți cicatricile post-acneice: acordă-ți timp de gândire

Tratamentele pentru cicatrici post-acneice nu ar trebui prescrise prea devreme. 

Ca un prim pas, folosește produse dermato-cosmetice 2 în 1 pentru a avea grijă de cicatrici, care să prevină apariția lor și să le diminueze. Dacă pielea ta este rezistentă la tratament, atunci ar trebui să îl începi numai după trecerea puseului, când pielea nu mai este inflamată. Analizează-ți opțiunile la câteva săptămâni de la sfârșitul puseului, înainte de a începe tratamentul pentru ameliorarea cicatricilor post-acneice. Nu este întotdeauna un moment ușor pentru pacienți, dar este necesar să le oferim cicatricilor ocazia de a dispărea de la sine. Soluția va fi apoi și mai potrivită și mai puțin invazivă. 

 

Prevenirea formării cicatricilor post-acneice: ce trebuie să faci și ce nu trebuie să faci

Prevenirea formării cicatricilor post-acneice: ce trebuie să faci și ce nu trebuie să faci

Iată care sunt principalele sfaturi pentru a preveni apariția cicatricilor post-acneice: 

  • Curăță-ți pielea de două ori pe zi cu gelul de curățare Cleanance pentru piele cu tendință acneică, cu apa micelară Cleanance pentru piele mixtă și cu imperfecțiuni, sau cu Cleanance Hydra pentru pielea sensibilă.
  • Folosește o cremă anti-imperfecțiuni, pentru a preveni și reduce hiperpigmentarea cicatricilor, și o cremă reparatoare pentru a ajuta pielea să se vindece.

 

Descoperă și alte produse

Soluțiile noastre pentru a avea grijă de pielea cu tendință acneică

Produsele de îngrijirea a pielii Eau Thermale Avène concepute pentru estomparea cicatricilor post-acneice

Cremă reparatoare protectoare Cicalfate+

Cremă reparatoare protectoare Cicalfate+

Calmează - Repară - Purifică

Cremă de noapte Cleanance Women cu efect de netezire

Cremă de noapte Cleanance Women cu ef...

Reduce imperfecțiunile - Reduce urmele reziduale - Uniformizează textura pielii

Fond de ten compact Couvrance Confort Natural

Fond de ten compact Couvrance Confort...

Uniformizează nuanța pielii - Machiaj - Corectează imperfecțiunile

Baton corector galben Couvrance

Baton corector galben Couvrance

Uniformizează nuanța pielii - Machiaj

Sus