Ascunde Cautare Produse / Cautare
Hidratare

Hidratare

Pielea ta este deshidratată, aspră şi ternă? Descoperă produsele care iţi vor reda confortul pielii.

Opinia medicului

Întrebări / Răspunsuri
 • Pielea deshidratată este mată şi lipsită de strălucire. Este aspră la atingere şi marcată de linii de deshidratare. Este fragilă şi lipsită de supleţe.

 • Două cauze:
  - Lipsa apei, cu mai puţin de 10% apă în stratul superior al pielii (stratul cornos).
  - Alterarea funcţiei de barieră

 • În afară de afecţiunile cutanate, două tipuri de factori sunt responsabili pentru pielea uscată:
  • Factori externi:
  - Climaterici: Vânt, frig, prea mult soare, lipsa umidităţii în aer (aer condiţionat, încălzire)
  - Chimici: Agenţi de curăţare duri, tratamente medicale topice, cosmetice necorespunzătoare
  - Mecanici: Bărbieritul şi epilatul.

  • Factori interni:
  - Fiziologici: Îmbătrânirea cutanată
  - Patologică: Afecţiuni ale pielii care alterează funcţia de barieră a pielii.

 • Da, deşi aceasta nu este singura problemă: Stratul superficial al pielii poate fi rehidratat pur şi simplu prin consumul de apă sau umezirea pielii. Lipidele (grăsimile) sunt şi ele necesare pentru menţinerea umidităţii.

 • Da, este una dintre cauzele pielii uscate. Expunerea la soare este o agresiune (arsură). Pielea reacţionează prin pigmentare (bronzul) şi îngroşare. Uscarea este trecătoare, cauzată de intensificarea pierderii de apă.

 • Da. Anumite ape au un nivel ridicat de calcar: Se numesc ape “dure”. Pot înrăutăţi efectele de uscare ale produselor de curăţare. Apa poate fi dedurizată folosind dispozitive specifice sau se pot utiliza produse foarte grase.

 • Scopul este hidratarea şi hrănirea pielii, reducând agresiunile şi iritaţiile. Pentru curăţare, evitaţi săpunurile, folosiţi produse sau geluri foarte grase în locul acestora, îmbogăţite cu ingrediente protective şi hidratante. Pentru hidratare, ingredientele emoliente hidratează şi hrănesc pielea, asigurând o coeziune bună a epidermei, necesară pentru funcţionarea corespunzătoare a barierei cutanate protective. Este important să utilizaţi emolienţi des, ideal, zilnic.


Pielea deshidratată, aspră și ternă, are nevoie de o îngrijire specială, folosind produse care vor reda confortul pielii. Brandul Avène pune la dispozitie de game dedicate hidratării tenului, cu formulă delicată și hrănitoare, ideală pentru pielea sensibilă.
Descoperă produsele Avène pentru hidratare. Crema calmantă Cleanance Hydra este dedicată tenului gras, cu tendință acneică. Întreaga gamă Hydrance este dedicată pielii uscate, deshidratate, datorită puterii sale de hidratare intensă și de durată. Vei regăsi aici mai multe tipuri de consistențe și texturi, adaptate fiecarei nevoi. 
Crema și emulsia hidratantă Tolerance Extreme este creată special pentru tenul hipersensibil și reactiv. Pentru a reduce riscul apariției unor reacții alergice, aceasta conține un număr limitat de ingrediente și nu are parfum, alcool sau conservanți. Xeracalm A.D. este o gamă dedicată pielii foarte uscate, cu tendință atopică, ce reducesenzațiile de anti-prurit și calmează pielea. Concentratul și batonul de curățare (fără spăpun) asigură o hidratare delicată, potrivită pentru pielea hipersensibilă.
Vezi mai multe dintre produsele noastre pentru îngrijire dedicată, cu formule care nu irită pielea, precum gama anti-prurit, XeraCalm A.D. Descoperă mai multe produse pentru hrănirea tenului, dar și produsele speciale pentru curățare și demachiere.
Trimiteţi prin e-mail

Căutare în curs

Login required

You must log into your Avène account to save this information.


Login or create an account

You can't post more than one comment on a product

Oferiți-vă opinia

* Câmpuri obligatorii

Înscrierea mea

-Zi
-Lună
-An

Brandurile grupului Pierre Fabre:

*Câmpuri obligatorii

Mulțumim pentru feedback!

Comentariul tău a fost trimis și se va publica după ce va fi validat.