Îngrijirea pielii uscate cu eczeme

Îngrijirea pielii uscate cu eczeme

Eczema facială înseamnă disconfort și mâncărimi pe față, care pot deveni insuportabile. Descoperă produsele de îngrijire specifice pentru a aborda problemele pielii atopice a feței.

Filtru produse
Filtru produse

3 rezultate "Îngrijirea pielii uscate cu eczeme"

AFLĂ MAI MULTE
AFLĂ MAI MULTE

Cum știi dacă suferi eczemă?

Simptomele eczemei pe față sunt inflamația pielii, care se recunoaște prin pete roșii, foarte uscate, cu vezicule pe părțile laterale ale nasului, urechilor, obrajilor, pleoapelor și gâtului. Aceste leziuni cutanate provoacă mâncărimi severe, cunoscute sub numele de prurit.  

Această afecțiune a pielii apare pe pielea foarte uscată și deteriorată, cu puseuri de eczemă. Cu alte cuvinte: perioade de agravare a simptomelor și de accentuare a mâncărimii, intercalate cu perioade de remisiune. În general, acest tip de piele, cunoscută sub numele de piele atopică, este extrem de reactivă la produsele cosmetice.

Cauzele eczemei faciale

Eczema facială este o afecțiune cronică a pielii, o dermatoză, care afectează sistemul imunitar și celulele pielii care acționează ca o barieră împotriva alergenilor. Există două tipuri de eczeme: eczema de contact și eczema atopică sau constituțională.

Eczema de contact

Eczema de contact este cauzată de o reacție hipersensibilă a pielii la un alergen, chiar dacă nu există o predispoziție genetică. Această reacție are loc în două faze:

  1. O primă expunere la produsul alergen.
  2. Al doilea contact îi permite pielii să recunoască substanța și să suprasolicite sistemul imunitar, declanșând o reacție inflamatorie localizată în câteva ore.

Lista potențialilor alergeni este foarte lungă:

  • Substanțe chimice (vopsea, lipici, coloranți, pesticide, detergenți, pudră de rufe)
  • Machiaj și produse cosmetice iritante (parfum, șampon, lac de unghii etc.)
  • Polen
  • Metale (nichel, crom...) și cauciuc
  • Medicamente (antihistaminice, antibiotice, anestezice etc.)

Eczema atopică

Eczema constituțională, cunoscută și sub numele de dermatită atopică, este cea mai frecventă formă și nu este întotdeauna ușor de tratat. Afectează copiii și sugarii încă din primele luni de viață și durează oarecum până la adolescență și vârsta adultă.

De cele mai multe ori, originea eczemei atopice este genetică. Stresul și anumiți factori de mediu pot fi, de asemenea, elemente importante care contribuie la apariția unei eczeme cu o predispoziție cutanată.

Anomaliile imunologice și cutanate se transmit de la o generație la alta sau apar ca urmare a stresului ambiental. Astfel, moleculele alergenice pot pătrunde cu ușurință în epidermă și pot declanșa reacții intense din partea sistemului imunitar al pielii, cum ar fi inflamația tipică eczemelor.

Eczema este contagioasă?

Deoarece eczema facială nu este o afecțiune infecțioasă a pielii, aceasta nu este contagioasă.

Cum să tratezi eczema pe față?

Persoanele cu eczemă facială trebuie să fie tratate mai întâi de către un cadru medical, de preferință un dermatolog. Medicul va încerca mai întâi să identifice cauza și posibilul alergen responsabil în cazul eczemei de contact. Apoi va apela la un alergolog pentru a efectua teste cutanate.

Medicul poate prescrie apoi un tratament adecvat. Aceasta ia de obicei forma corticosteroizilor topici aplicați local pe petele de eczemă. În funcție de intensitatea simptomelor, medicul poate recomanda, de asemenea,:

  • Antihistaminice dacă mâncărimea este prea severă
  • Antibiotice și antiseptice pentru a contracara suprainfecția bacteriană
  • Produse de igienă blândă și un emolient pentru întreținere
  • Sprijin psihologic în cazul în care stresul este identificat ca fiind cauza principală

Ce cremă ar trebui să folosești pentru eczema facială?

Tratamentele medicale anti-inflamatorii care conțin corticosteroizi sunt eficiente în tratarea puseurilor acute de eczemă, deoarece calmează inflamația și mâncărimile, dar nu previn recidivele.

Ca măsură preventivă și în completarea tratamentului, o rutină de îngrijire a pielii potrivită pentru eczeme ajută la mărirea intervalului dintre puseuri.

  1. Pentru a curăța pielea atopică, batonul de curățare ultra-bogat și uleiul de curățare XeraCalm A.D. , folosit cu apă călduță, curăță pielea fără a-i agrava uscăciunea. Lipidele din aceste produse de curățare facială hrănesc și refac bariera pielii.
  2. Clătirea suplimentară cu spray-ul cu apă termală calmează și ameliorează iritațiile faciale.
  3. Emolienții sunt cele mai bune produse de îngrijire zilnică hidratante, hrănitoare și anti-prurit pentru eczema facială. Laboratoarele noastre au formulat emoliente hipoalergenice, fără parfum, pentru a restabili funcția de barieră a pielii și pentru a proteja flora cutanată a pielii atopice. Crema de refacere a lipidelor XeraCalm A.D.  este recomandată pentru pielea uscată, cu mâncărimi, iar balsamul de refacere a lipidelor XeraCalm A.D.  are o textură mai bogată, potrivită pentru pielea foarte uscată, cu mâncărimi.
  4. Totodată, poți aplica crema de refacere a lipidelor XeraCalm A.D pe post de cremă de zi, deoarece textura sa este destul de lejeră, iar balsamul de refacere a lipidelor XeraCalm A.D pe post de cremă de noapte, deoarece formula sa reface și mai multe lipide.
  5. Pentru mâncărimi intense, de exemplu pe urechi, nas, gât sau chiar pe pleoape, concentratul calmant XeraCalm A.D.  calmează imediat.
Sus