Produse de îngrijire pentru tenul mixt

Produse de îngrijire pentru tenul mixt

Tenul mixt este des întâlnit, combinând obrajii uscați și pielea lucioasă din zona T. O rutină pentru tenul mixt este, prin urmare, esențială pentru eliminarea imperfecțiunilor de la nivelul feței și pentru reechilibrarea pielii, care poate fi sensibilă.

4 rezultate "Produse de îngrijire pentru tenul mixt"

AFLĂ MAI MULTE
AFLĂ MAI MULTE

Tenul mixt: definiție

Tenul mixt se referă la un tip de piele cu caracteristici diferite în funcție de zona feței din cauza producției dezechilibrate de sebum. Acesta este cel mai frecvent tip de piele, dar cum să recunoști tenul mixt pentru a putea alege produsele potrivite de îngrijire a feței ?

Acesta se caracterizează printr-o textură neregulată a pielii: o zonă T mai grasă și restul feței fluctuând între ten normal și ten uscat, în funcție de sensibilitatea pielii și de anotimp.

Spre deosebire de tenul gras, luciul și imperfecțiunile sunt localizate pe frunte, nas și bărbie mai degrabă decât pe întreaga față. În aceste zone, porii sunt mai vizibili și mai dilatați și pot provoca apariția punctelor negre și a punctelor albe mici. Acest lucru este cauzat de hiperactivitatea glandelor sebacee, care produc sebum în exces în zona T.

Pe restul feței, tenul este, în general, normal, dar mai predispus la deshidratare și, în consecință, la uscăciune și la pierderea strălucirii. Filmul hidrolipidic de la nivelul obrajilor poate avea mai puține lipide necesare pentru a menține umiditatea. Agresorii externi pot provoca senzația de piele care ține și descuamare.

Care ar fi o rutină bună de îngrijire a tenului mixt?

Un risc des întâlnit în cazul tenului mixt este încercarea de a scăpa de imperfecțiuni cu produse agresive de îngrijire a feței. Dacă acestea au un efect prea deshidratant, pielea va compensa lipsa sebumului prin supraproducția acestuia, ceea ce nu va face decât să accentueze efectele nedorite.

În schimb, cremele și balsamurile pentru pielea uscată pot fi prea bogate și comedogenice pentru frunte, nas și bărbie. De aceea, este important să folosești produse special concepute pentru tenul mixt. Acesta necesită hidratare, confort și un efect matifiant în zona T.

De asemenea, îți recomandăm să adopți o rutină zilnică consecventă pentru tenul mixt, pentru a preveni orice disconfort sau dezechilibru.

Cum să îți cureți tenul mixt?

În primul rând, demachiază-te și curăță-ți fața în fiecare seară pentru a preveni ca reziduurile de machiaj și praful să îți blocheze porii. Îți recomandăm să repeți curățarea dimineața pentru a elimina excesul de sebum secretat în timpul nopții.

Ai două opțiuni:

  • Spuma de curățare matifiantă pentru o demachiere delicată, purificare și reglare a sebumului. Spuma sa cremoasă se aplică prin mișcări ușoare de masaj cu vârful degetelor, concentrându-te pe zona T. Apoi, clătește bine cu apă rece pentru a închide porii.
  • Loțiunea micelară și demachiantul 3 în 1 pentru curățarea și demachierea tuturor tipurilor de piele sensibilă.
  • Apa micelară Cleanance pentru demachierea și curățarea tenului gras sau mixt, predispus la imperfecțiuni. Câteva mișcări ușoare cu o dischetă de bumbac înmuiată în produs vor reduce luciul și impuritățile.

Cum să elimini imperfecțiunile de pe față?

Pentru o reducere și mai eficientă a imperfecțiunilor și a porilor vizibili, îți recomandăm să aplici serul corector Cleanance Women în completarea unei creme de zi. Acest produs de îngrijire rafinează textura pielii, uniformizează nuanța tenului și optimizează beneficiile cremei matifiante pe care o aplici imediat după.

Ce cremă ar trebui să aleg pentru tenul mixt?

Eau Thermale Avène a formulat emulsii fluide care să răspundă problemelor frecvente de deshidratare și exces de sebum întâlnite în cazul tenului mixt:

  • Crema de zi nuanțatoare Cleanance Women cu SPF 30 pentru hidratare, corectarea imperfecțiunilor și protejarea pielii de razele UV zilnice.
  • Fluidul matifiant cu efect revigorant, cu textura sa lejeră și proprietățile sale hidratante, matifiante și calmante.
  • Emulsia hidratantă Hydrance Light, recomandată pentru pielea deshidratată, în special de pe obraji. Aplică dimineața și/sau seara, pentru un plus de hidratare în timpul zilei sau în timpul somnului. Aceasta este și în versiunea anti-UV cu SPF 30 pentru a te proteja de razele nocive ale soarelui în fiecare zi.
  • Emulsia Tolérance Extrême oferă proprietățile sale hidratante și textura ușoară într-o formulă minimalistă pentru femeile și bărbații care caută un produs cu toleranță ridicată pentru piele.
  • Seara, crema de noapte Cleanance Women cu efect de netezire corectează semnele reziduale pentru o piele netedă și radioasă dimineața.

Într-un final, descoperă toate sfaturile noastre pentru matifierea luciului în tenul mixt cu ajutorul machiajului.

Sus