Balsamuri anti-prurit Balsamuri anti-prurit

Suferi de mâncărimi ale pielii, te trezești noaptea din cauza mâncărimilor, ai o nevoie incontrolabilă de a te scărpina! Trebuie neapărat să calmezi această mâncărime. Folosește produsele noastre de îngrijire anti-prurit pentru a-i oferi pielii o ameliorare rapidă și de durată.

2 rezultate "Balsamuri anti-prurit"

PIELEA TA
PIELEA TA

Suferi de eczeme pe mâini? Calmează-le imediat aplicând o compresă cu apă termală Avène.

AFLĂ MAI MULTE
AFLĂ MAI MULTE

Cauzele mâncărimii

Mâncărimile de pe picioare și de pe restul corpului pot fi cauzate de o serie de afecțiuni, așa că cel mai bine este să consulți un medic sau un dermatolog dacă acestea devin persistente, intense sau extinse.

Cele mai frecvente cauze ale mâncărimilor sunt:

 • Anumite afecțiuni cutanate, cum ar fi eczema atopică, psoriazisul, urticaria. Simptomele acestora sunt roșeața localizată, bubițe mici sau scuame și mâncărimi, cunoscute și sub numele de prurit.
 • Pielea uscată, care este mai des întâlnită în condiții de vreme uscată.
 • Efectele secundare ale unor tratamente specifice, în special ale tratamentelor împotriva cancerului.
 • Reacțiile alergice la anumite produse cosmetice, detergenți, medicamente etc.
 • Unele afecțiuni, cum ar fi insuficiența renală, hepatita și zona zoster, de exemplu, provoacă mâncărimi pe tot corpul, fără leziuni cutanate.
 • Sarcina, care determină întinderea pielii.

Cum poți ameliora mâncărimea?

Mâncărimea pielii cu erupții cutanate, cum ar fi roșeață, bubițe sau vezicule, poate afecta calitatea vieții și confortul persoanei afectate. Prin urmare, ameliorarea cu succes și în mod durabil a mâncărimilor te va ajuta să te relaxezi în viața de zi cu zi.

În primul rând, este important să se identifice cauza mâncărimii: este determinată de o afecțiune internă sau de factori externi? Care ar putea fi agentul alergen responsabil? O consultație la un medic sau la un dermatolog poate fi de mare ajutor în această etapă, oferindu-ți și cel mai potrivit tratament, mai ales dacă este vorba de o afecțiune.

Câteva sfaturi pentru stoparea treptată a mâncărimilor sau a pruritului:

 • Calmează-ți mâncărimile cu o cremă sau un balsam anti-prurit.
 • Aplică zilnic un produs de îngrijire emolient adaptat tipului tău de piele atopică sau de piele hipersensibilă .
 • Spală-ți pielea cu produse de curățare blânde, fără săpun.
 • Calmează-ți pielea cu pufuri sau comprese de apă termală Avène.
 • Taie-ți unghiile scurte și spală-te pe mâini în mod regulat pentru a evita riscul de infecții bacteriene, în special în cazul copiilor.
 • Evită contactul cu alergenul responsabil de alergii, dacă este cazul.
 • H2: Oprește scărpinatul folosind un balsam anti-prurit

Eau Thermale Avène a dezvoltat, cu ajutorul gamei XeraCalm A.D.,, un set de produse de îngrijire anti-prurit și de refacere a lipidelor, care completează și consolidează acțiunea balsamului anti-prurit.

Rutina zilnică de hidratare și emoliere cu XeraCalm A.D. poate face să dispară mâncărimile și uscăciunea pielii în doar cinci zile în cazul pielii foarte uscate și atopice.

Primul pas este să faci un duș cu apă nu prea fierbinte pentru a preveni uscăciunea pielii. Folosește un produs de curățare ultra-bogat sau un ulei de curățare, cum ar fi batonul de curățare ultra=bogat XeraCalm A.D.  și uleiul de curățare cu efect de refacere a lipidelor din aceeași gamă.

Apoi, pune o cantitate mică de balsam de refacere a lipidelor XeraCalm A.D.  în palmă. Distribuie delicat balsamul anti-prurit pe tot corpul, cu mișcări ample și pe întreaga suprafață a mâinilor, pentru a evita sensibilizarea pielii iritate și pentru mai multă rapiditate.,

Pe zonele predispuse la mâncărimi intense, mai poți aplica și concentratul calmant XeraCalm A.D. pentru un efect anti-prurit rapid. În cazul în care anumite zone ale corpului sunt deosebit de inflamate se poate folosi și spray-ul cu apă termală sub formă de compresă îmbibată și aplicat pe zona cu fierbințeală timp de aproximativ zece minute.

Această rutină de îngrijire calmantă a pielii este recomandată în special seara, înainte de culcare, pentru a preveni mâncărimile nocturne.

Notă: Dacă erupția cutanată este supurantă, înlocuiește balsamul anti-prurit cu spray-ul reparator absorbant Cicalfate+. Folosește acest tratament zilnic până ce leziunea se va usca din nou.

Sus