ANALIZĂ

Găsește produsele potrivite pentru pielea ta!

Vrei să știi cum să îți îngrijești zilnic pielea fără să consulți un specialist? Dorești să afli ce produse se potrivesc tipului tău de ten? Vești bune: echipele Eau Thermale Avène au lucrat din greu pentru a-i putea oferi tenului tău o analiză online și a determina tipul de ten pe care îl ai. Ai nevoie de doar câteva minute. Nu te vom dezamăgi – suntem aici pentru a-ți explica cum să îl completezi.

av_visual-gif_application_cream 577x577

Analiza tenului tău pentru o rutină personalizată

Poate că uneori te uiți nedumerită la cele o mie și una de produse de pe rafturile farmaciilor... E greu să alegi unul... Sensibil, hipersensibil, uscat până la foarte uscat, deshidratat, gras sau predispus la acnee... Fiecare tip de ten are propriile caracteristici, trăsături și nevoi. Tenul tău are nevoie de un produs PROPRIU și de o rutină adecvată de îngrijire. Nu intra în panică, suntem aici pentru a-ți oferi sfaturi. 

 

Etapele-cheie ale unei rutine de îngrijire a tenului

Pentru a avea grijă de pielea ta zilnic, este important să pui la punct o rutină de îngrijire adaptată tipului tău de ten, formată din anumiți pași și produse care pot fi repetate zi de zi. Indiferent de tipul de ten, o rutină are trei etape-cheie: curățare, hidratare și protecție. 

av_ trixera nutrition_cleansing gel_social_post_2_3282770202946_hd

Pasul 1

Îmi curăț tenul

Indiferent de tipul de ten, nu neglijăm niciodată curățarea acestuia: este E.S.E.N.T.I.A.L. De fapt, îndepărtarea impurităților pentru a oxigena tenul este primul pas în îngrijirea acestuia, mai ales atunci când locuiești la oraș și tenul este expus zilnic la poluare.

Descoperă produsele noastre

av_tolerance control_cream_social_3_post_3282770138801_hd

Pasul 2

Îmi hidratez fața

Odată ce tenul a fost curățat de impuritățile rămase, hidratarea îi permite să se regenereze – apa și uleiul sunt esențiale. Hidratarea zilnică garantează aceste două resurse esențiale. În funcție de tipul de ten, alege o textură mai mult sau mai puțin grasă pentru a-i reda confortul și prospețimea inițiale.

Descoperă produsele noastre

av_sun care_fluid 50-_social_1_post_3282770112047_hd

Pasul 3

Îmi protejez pielea împotriva razelor UV pe tot parcursul anului

Pe tot parcursul anului, pielea ta este expusă la razele UV și la efectele nocive ale acestora... Așadar, ar trebui să adopți bunul obicei de a-ți proteja zilnic pielea folosind un produs de îngrijire cu cel puțin un SPF scăzut. Totuși, dacă decizi să te expui la soare pe o perioadă lungă de timp, ia în considerare aplicarea unei protecții solare cu SPF 50+ pentru a evita orice surprize neplăcute!

Descoperă produsele noastre

av_xeracalm_cream_social_1_post_3282779405553_hd

Pasul 4

Îmi hidratez corpul în profunzime

Pielea corpului este adesea uitată în rutina zilnică de îngrijire, mai ales iarna. Hidratarea este, însă, la fel de importantă. Îți recomandăm să te hidratezi după duș, când pielea este suplă, curată și uscată. Alege o textură mai mult sau mai puțin grasă, în funcție de tipul pielii și de anotimp.

Descoperă produsele noastre

 

Care este cea mai bună rutină de îngrijire pentru fiecare tip de ten? 

Rutina mea, pas cu pas
Cum să îți cunoști mai bine tenul sensibil

Cum să îți cunoști mai bine tenul sensibil

Caracteristici: Resimți adesea furnicături, senzație de apăsare și disconfort? Ai tenul subțire, cel mai adesea alb, fragil, care are tendința să se înroșească ușor?

Atunci ai un ten sensibil. Cu alte cuvinte, pielea are tendința de a reacționa foarte ușor la factorii externi legați de vreme, de stilul de viață și de produsele cosmetice necorespunzătoare.

Ai nevoie de: Hidratare profundă cu produse de înaltă toleranță, potrivite pentru tenul sensibil.

Descoperă produsele potrivite pentru tenul sensibil.
Cum să îți cunoști mai bine tenul hipersensibil

Cum să îți cunoști mai bine tenul hipersensibil

Caracteristici: Tenul tău reacționează excesiv la o substanță sau la o situație care provoacă roșeață și uneori descuamare? Resimți disconfort, precum furnicături, senzații de apăsare sau de arsură? 

Atunci ai un ten hipersensibil sau intolerant, care reacționează puternic la agresorii zilnici, precum vremea, substanțele chimice, stresul sau produsele cosmetice nepotrivite. 

Ai nevoie de: Utilizarea produselor cu toleranță ridicată, de preferință fără parfum sau conservanți, pentru a calma disconfortul și a repara bariera pielii.

Descoperă produsele potrivite pentru tenul hipersensibil.
Cum să îți cunoști mai bine tenul gras

Cum să îți cunoști mai bine tenul gras

Caracteristici: Tenul tău are un aspect lucios? Textura este neuniformă, iar porii sunt dilatați? Ți se pare că machiajul nu rezistă?

Atunci ai tenul gras. Acest lucru se datorează faptului că, din cauza hipersecreției glandelor sebacee, pielea ta produce sebum în exces. În plus față de anumite afecțiuni, precum acneea, tenul gras poate fi rezultatul unor dezechilibre hormonale, produse cosmetice nepotrivite, stres sau dezechilibre alimentare. 

Ai nevoie de: Îndepărtarea impurităților și reglarea producției de sebum prin curățarea periodică a tenului cu produse de curățare delicate și utilizarea unei creme hidratante, matifiante, cu textură ușoară.

Descoperă produsele potrivite pentru tenul gras.
Cum să îți cunoști mai bine tenul predispus la acnee

Cum să îți cunoști mai bine tenul predispus la acnee

Caracteristici: Tenul tău secretă sebum în exces? Are coșuri, comedoane sau puncte negre? Aceste imperfecțiuni sunt inflamate sau dureroase? 

Atunci suferi de un ten predispus la acnee. Glandele sebacee produc sebum în exces și se blochează, provocând apariția de chisturi și comedoane. Apare în principal în timpul adolescenței, dar poate afecta și adulții în alte momente ale vieții, în special din cauza dezechilibrelor hormonale.

Ai nevoie de: Curățarea periodică a tenului (dimineața și seara) cu produse delicate, pentru a nu-i distruge bariera protectoare, împreună cu utilizarea de produse non-comedogenie, special concepute. Totuși, dacă observi că acneea este mai severă, îți recomandăm să consulți un medic dermatolog.

Descoperă produsele potrivite pentru tenul predispus la acnee.
Cum să îți cunoști mai bine tenul uscat

Cum să îți cunoști mai bine tenul uscat

Caracteristici: Simți că pielea ta este strânsă după duș, iar fața este aspră, tensionată și suferă de furnicături? 

Atunci ai tenul uscat. Este un semn că îi lipsesc lipidele (grăsimi) și că bariera sa, acum afectată, nu își mai îndeplinește corect funcția de protecție împotriva agresorilor zilnici (frecare, frig, poluare etc.).
Se caracterizează în special prin pierderea moliciunii, o piele ușor descuamată, cu aspect strâns și linii fine premature. 

Ai nevoie de: Aplicarea unei creme nutritive pentru a repara bariera lipidică a tenului și a-i restabili confortul și suplețea.

Descoperă produsele potrivite pentru tenul uscat.
Cum să îți cunoști mai bine tenul foarte uscat

Cum să îți cunoști mai bine tenul foarte uscat

Caracteristici: Tenul tău devine solzos și uneori descuamat? Fără să mai vorbim de faptul că resimți disconfort și furnicături care pot fi jenante sau dureroase? Pielea se descuamează în anumite zone ale feței, precum obrajii, părțile laterale ale nasului, pleoapele sau fruntea? 

Atunci ai un ten foarte uscat. Bariera pielii este cu adevărat deteriorată. Trebuie să o calmezi și să o repari rapid cu un produs cu textură bogată, mai ales iarna, deoarece vremea rece poate duce la o piele crăpată, foarte inconfortabilă.

Ai nevoie de: Aplicarea unui produs cu textură bogată, precum un balsam, pentru a repara bariera lipidică.

Descoperă produsele potrivite pentru tenul foarte uscat.
Cum să îți cunoști mai bine tenul mixt

Cum să îți cunoști mai bine tenul mixt

Caracteristici: Tenul tău are tendința de a fi gras în zona T (frunte, nas, bărbie)? Pomeții și maxilarele ți se par uscate sau normale? Ai impresia că nu deții controlul asupra pielii și că n-o să găsești niciodată tratamentului perfect? Atunci ai un ten mixt.

Ai nevoie de: Utilizarea de produse special concepute pentru tenul mixt, pentru a: 
- trata zona T, la fel ca și în cazul tenului gras, pentru a-i reduce strălucirea și aspectul uleios și pentru a-i oferi un efect matifiant.
- oferi hidratare și confort zonelor care prezintă senzație de strângere.
- evita utilizarea produselor de curățare care sunt prea agresive pentru zonele uscate ale feței și care stimulează producția de sebum în zonele grase.

Descoperă produsele potrivite pentru tenul mixt.

 

Unde ne poți găsi?

Farmaciștii noștri sunt acolo pentru a te ajuta

Găsește o farmacie

Sus