Cum funcționează vindecarea rănilor

Atunci când pielea este rănită, începe automat un proces natural de reparare în 3 etape: vindecarea cicatricilor. 

Totul începe cu o fază „inflamatorie" care durează între 2 și 7 zile și îi permite organismului tău să se apere: în timpul acestei faze, pielea ta va fi roșie și caldă.   Apoi, celulele pielii sunt activate pentru a închide rana cu țesut nou (etapa de „proliferare"). După aproximativ 15 zile, cicatricea ta intră într-o fază de „remodelare epidermică" care poate dura până la 2 ani!

Dacă leziunile sunt superficiale, pielea se poate regenera complet. În cazul rănilor mai adânci, rămâne adesea o cicatrice. Dar poți totuși să intervii pentru a ajuta la vindecarea rănilor.

av_votre-peau_cicatrisation_processus_schema test
av_votre-peau_cicatrisation_types-cicatrices_4x5_473x590

Identifică tipul de cicatrice pe care o ai pentru a o trata mai bine.

Există tot felul de cicatrici. Cunoașterea tipului de cicatrice pe care o ai înseamnă că poți alege obiceiurile și măsurile de îngrijire potrivite pentru tine. 

PLATE SAU ALBE - Sunt cele mai frecvente. Netede și discrete, ele se estompează în timp până când devin, uneori, aproape invizibile.

HIPERTROFICE - Tumefiate și roșietice în locul leziunii inițiale, pot fi însoțite de mâncărimi și pot fi dureroase. Aceste cicatrici pot fi ținute sub control cu ajutorul unor obiceiuri bune.

CHELOIDE - Roșii, umflată și adesea dureroase, acest tip de cicatrici se dezvoltă în jurul rănii inițiale. Aceste cicatrici pot fi tratate cu medicamente și chiar cu intervenții chirurgicale. 

ATROFICE - Rămase în urma acneei severe sau varicelei, aceste mici semne sunt adesea circulare și ușor adâncite în piele. Cea mai bună soluție pentru aceste cicatrici este prevenția.

Tot ce trebuie să știi pentru o bună vindecare a cicatricilor

„Această cicatrice face acum parte din mine. Aș fi preferat să n-o am, asta e sigur! Dar, datorită îngrijirii pe care i-am acordat-o, s-a redus. Mi-am însușit-o și acum o accept."

Julia38 de ani

Regula de aur pentru o bună vindecare a cicatricilor: acționează rapid

O căzătură zdravănă cu bicicleta, un cuțit care alunecă în bucătărie, o rană care se infectează, o operație chirurgicală... Pielea noastră poartă toate urmele experiențelor noastre. 

În timp ce unele cicatrici își fac doar o apariție trecătoare, altele persistă mai mult timp. Uneori, acestea pot fi greu de suportat. Pentru a preveni ca aceste semne să-ți răpească prea mult timp din viață, este esențial să acționezi rapid și să acorzi mare atenție procesului de vindecare. Modul în care îți tratezi rana influențează foarte mult calitatea cicatricii.

Cum să îți vindeci bine cicatricea

Împiedică apariția cicatricilor post-acneice

Cu toții avem amintiri din adolescență pe care am prefera să le uităm. Dar după ce dispar coșurile, uneori rămân cicatrici, întocmai cum rămâne și frustrarea noastră. Aceste cicatrici sunt greu de suportat. Cel mai bun mod de a evita cicatricile post-acneice este acela de a preveni apariția lor. Haide să vorbim despre asta.

Află cum să previi apariția cicatricilor post-acneice

av_votre-peau_cicatrisation_acne_asiatique_jeune-femme_1x1 473x473

Cum să ai grijă de o cicatrice post-chirurgicală

Impactul fizic și psihologic al unei cicatrici post-chirurgicale nu trebuie subestimat. Care sunt secretele pentru a trăi în pace cu cicatricea ta? Ai grijă de cicatricea ta cu produse adaptate, combinate cu un masaj regulat.

av_votre-peau_cicatrisation_genou_enfant_fille_4x5

Cum să îmbunătățești aspectul unei cicatrici post-chirurgicale

Cicatrizarea tatuajelor: tot ce trebuie să știi despre acest proces

Deci, ai făcut pasul cel mare și tocmai ți-ai făcut un tatuaj! Știai că pielea ta va trece prin diferite etape înainte de a se vindeca? Este esențial să urmărești îndeaproape vindecarea tatuajului tău, astfel încât să te poți bucura de o operă de artă corporală care să se ridice la înălțimea așteptărilor tale. Ai nevoie de sfaturi?

av_votre-peau_cicatrisation_tatouage_1x1 473x473

SFATURI PRIETENOASE DE LA EXPERȚI
 

Cicatricile + soarele reprezintă o combinație nefericită. Așa că evit-o cu orice preț! Dacă cicatricea nu este acoperită de un bandaj sau de haine, protejeaz-o cu un produs de îngrijire solară cu protecție foarte ridicată.

Toate obiceiurile bune de care ai nevoie pentru a te proteja de soare

av_votre-peau_cicatrisation_varicelle_1x1 473x473

Cum să previi cicatricile provocate de varicelă

Varicela este o căsuță bifată în carnetul de sănătate... Și o etapă în viața noastră de părinți, trebuie să recunoaștem! Este greu să îți vezi copilul chinuit de dorința nestăvilită de a se scărpina. Pentru că, după cum bine știi, veziculele scărpinate lasă cicatrici. Ai nevoie să calmezi spiritele?

Află cum să ameliorezi mâncărimea și să încurajezi vindecarea varicelei.

Beneficiile masajului pentru cicatricea ta

Ia-o ușor și relaxează-te. E timpul pentru un masaj! Pentru a îmbunătăți aspectul cicatricii, combină folosirea produselor adecvate cu un pic de masaj pentru a reduce aderențele. Putem începe?

Tot ce trebuie să știi despre cum să-ți masezi corect cicatricea

av_votre-peau_cicatrisation_massage_1x1 473x473

RĂSPUNDEM LA ÎNTREBĂRILE TALE

Suntem aici pentru a te ajuta să deosebești realitatea de ficțiune.

Regula de aur este să se acționeze rapid, cu atenția și acțiunile corespunzătoare. 3 pași pentru rănile minore. 1/ Curăță-ți rana cu apă și un săpun blând. 2/ Aplică o cremă cicatrizantă de cel puțin două ori pe zi pentru a calma, curăța și repara pielea. 3/ Protejează-ți pielea de soare cu o cremă solară cu protecție foarte ridicată (SPF50+). Ultimele noutăți despre cum să-ți vindeci corect cicatricile

O simplă rană care nu este tratată corespunzător se poate agrava rapid. Mare atenție la semnele de infecție. Secreții suspecte, miros neplăcut, roșeață persistentă, umflături, senzație de căldură, durere crescută... Toate acestea sunt semne că vindecarea nu decurge așa cum ar trebui. Nu mai aștepta: consultă rapid un specialist.

Crusta este semnul unei cicatrizări deficitare. Atâta timp cât este prezentă o crustă, pielea nu se poate repara singură. Pentru a evita acest lucru, poți aplica un produs de reparare a pielii.

Ca și în cazul multor probleme legate de corp și piele, principala soluție este prevenția. Cel mai bun mod de a preveni apariția cicatricilor post-acneice este să îți tratezi acneea în mod corespunzător. Dacă ți-ai scărpinat un coș, poți folosi și o cremă care să favorizeze repararea și să limiteze riscul de apariție a semnelor. Cum să eviți cicatricile post-acneice

Vindecarea depinde de tipul, gravitatea și localizarea rănii. Unele zone ale corpului se vindecă mai greu decât altele (pieptul, sternul, spatele și articulațiile). Dar sunt mulți alți factori care intră în joc: starea ta generală de sănătate, dieta, dacă fumezi sau nu, vârsta ta, tipul de piele etc. Ultimele noutăți despre cum să-ți vindeci corect cicatricile

20-gouttes_logo_eta le don d_apaiser_ft carre

PRODUSELE NOASTRE PENTRU REPARAREA PIELII TALE
Esențial pentru repararea, calmarea și purificarea pielii sensibile și iritate pentru întreaga familie.
av_cicalfate_repairing-protective-cream_front_40ml_3282770204667

Cremă protectoare reparatoare Cicalfate+

O cremă super eficace pentru toate tipurile de probleme ale pielii: de la uscăciune și roșeață până la erupții cutanate, aceasta este crema pe care trebuie să o ai în dulapul tău

Christiane, 69 de ani

Descoperă produsul
MAI MULT: IRITAȚIILE ZILNICE

MAI MULT: IRITAȚIILE ZILNICE

Cu toții suntem expuși la tot felul de agresori externi care ne pot irita pielea, chiar și în zonele cele mai intime. Pielea ta are mâncărimi, usturime sau arsuri? Noi îți spunem tot ce trebuie să știi pentru a-ți calma iritațiile și a avea grijă de pielea ta sensibilă.
Sus