Cuprins

Cum să eviți cicatricile post-acneice

av_votre-peau_cicatrisation_acne_1x1 473x473

Care sunt cauzele cicatricilor post-acneice?

Acneea face parte dintr-un ansamblu de leziuni cutanate. Iar atunci când pielea este atacată, reacționează. Pielea folosește un mecanism inflamator pentru a se apăra împotriva microbilor și un proces de reparare pentru a reface țesuturile deteriorate. 

Din păcate, în unele cazuri, după dispariția imperfecțiunii, inflamația persistă sub forma unei semn. În alte cazuri, pielea nu reușește să se repare complet și lasă în urmă o cicatrice. După cum ți-ai dat seama, prevenția este mai bună decât vindecarea atunci când vine vorba de acnee.

Știm că acneea este un subiect delicat indiferent de vârstă. Din acest motiv este important să luăm măsuri cât mai devreme, pentru a preveni riscul de agravare a imperfecțiunilor și de a rămâne cu cicatrici. Nimic nu se compară cu sfaturile experților pentru a găsi soluții pentru pielea ta!

De ce este esențială tratarea corectă a acneei? 

Care este cel mai bun mod de a nu rămâne cu cicatrici? Evită cauza. Este logic, de acord, dar nu este și simplu. 

Când vine vorba de acnee, prioritatea este de a trata acneea print-o îngrijire adecvată. Cu cât acneea este mai severă și inițierea tratamentului se face mai târziu, cu atât riscul formării cicatricilor este mai mare. Fiecare formă de acnee are tratamentul ei specific.   Nu ezita să consulți un dermatolog sau să ceri sfatul farmacistului.

Ce rutină de îngrijire este cea mai potrivită pentru tipul tău de acnee?

Este era minimalismului… Și asta include și modul în care îți îngrijești pielea. Nu folosi prea multe produse diferite. Simplitatea și eficiența merg mână în mână: folosește un produs de curățare delicat, creme non-comedogenice și produse de îngrijire destinate pielii cu tendință acneică.

av_votre-peau_cicatrisation_routine_1x1 473x473

4 reguli

pentru a evita cicatricile post-acneice

1 - Nu atinge coșurile. Rezistă tentației de a-ți stoarce coșurile... Este cel mai rău lucru pe care l-ai putea face! Atunci când îți storci coșurile, crește riscul apariției unor cicatrici permanente inestetice.
2 - Hidratează-ți pielea folosind o cremă hidratantă adecvată. Acest pas favorizează vindecarea.

3 - Nu îți rupe prematur vârfurile coșurilor. Acest lucru poate accentua inflamația din jurul coșurilor, care este parțial responsabilă pentru formarea cicatricilor.
4 - Protejează-ți pielea de soare cu un produs de îngrijire cu protecție foarte ridicată. Expunerea excesivă la soare poate provoca hiperpigmentarea pielii și poate duce la apariția unor semne mai vizibile.

 

SFATURI PRIETENOASE DE LA EXPERȚI
 

Ajutor! Mi-am stors un coș!
 

Ai cedat tentației de a-ți atinge, a-ți sparge și a-ți stoarce coșurile. De acum înainte, va trebui să acorzi de două ori mai multă atenție pielii tale și să-i dai o mână de ajutor pentru a se vindeca…

O leziune acneică este ca o zgârietură pe ten, așa că trebuie prevenit orice risc de infecție.

După ce ai curățat bine zona cu un produs blând, aplică de două ori pe zi o cremă care favorizează vindecarea și limitează riscul de formare a cicatricilor. 

Iar data viitoare, ai răbdare! Mai bine un coș care să dureze câteva zile decât o cicatrice pe viață, nu-i așa?

Sus