Cuprins

Pielea ta se simte iritată. Bine, dar care este cauza?

av_votre-peau_cicatrisation_irritations_bras_1x1 1:1

Există o soluție pentru fiecare tip de erupție cutanată

Erupțiile cutanate fac parte din viața de zi cu zi. Rănile minore, frecarea de haine sau de piele, frigul, soarele, vântul, produsele iritante, bacteriile, virușii sau ciupercile... Există atât de mulți factori care îți pot afecta pielea. Acești agresori alterează bariera cutanată, care nu-și mai poate îndeplini funcțiile obișnuite de protecție și de reglare a hidratării. Bineînțeles, soluția va diferi în funcție de tipul de erupție cutanată. Dar poți oricând să-ți ajuți pielea să se repare singură folosind îngrijirea și tratamentul potrivit. 

Câteva cuvinte de la expertul nostru

Anumiți factori pot declanșa sau agrava hipersensibilitatea pielii: acest lucru se întâmplă atunci când pielea are o reacție puternică atunci când ai prefera să nu o aibă. Erupțiile cutanate pot fi o sursă de mare disconfort fizic și psihologic, așa că este ceva ce am vrea să rezolvăm rapid. Este important să identificăm cauza iritației pentru a identifica soluția adecvată.

Care sunt cauzele iritației de contact și cum se poate remedia aceasta?

Ai auzit vreodată de iritația de contact („dermatită de contact" pentru cunoscători!)? Toți ne-am confruntat cu ea la un moment dat. Aceasta este un tip de inflamație a pielii cauzată de un factor extern:  clima, frecarea, bărbieritul, produsele pe care pielea nu le tolerează (creme, detergenți de uz casnic, detergenți etc.).
Pielea devine roșie, cu ușoare mâncărimi.
Pielea poate fi dureroasă, tensionată, cu furnicături și uneori cu mâncărimi, în special dacă erupția cutanată este cauzată de o reacție alergică. Ești gata să afli cum îți poți calma pielea?

Sfaturi pentru ameliorarea erupției cutanate 

  • Identifică agentul iritant și elimină-l.
  • Curăță-vă pielea cu un produs blând, fără săpun.
  • Aplică un produs adecvat de îngrijire a pielii pe care pielea ta să îl poată tolera și care să aibă un efect puternic de hidratare. Dacă erupția cutanată este supurantă, optează în schimb pentru o formulă cu efect de uscare. 
av_votre-peau_cicatrisation_irritations_solager_conseils_1x1 1:1

De ce este importantă identificarea

erupțiilor cutanate de natură infecțioasă?

Unele erupții cutanate au o cauză infecțioasă. Și uneori virusurile, bacteriile, ciupercile și alți paraziți ne atacă pielea. Ne gândim cu toții la varicelă, care are ”avantajul" de a fi ușor de identificat. Alte tipuri de erupții cutanate se produc în zonele cele mai intime și pot fi extrem de deranjante în viața de zi cu zi, cum ar fi erupțiile vaginale, vulvare, peniene sau anale.

Este important să acționezi rapid. Dar cum?

 

• Ajută pielea să se repare singură: optează pentru un produs de îngrijire pe bază de cupru și zinc pentru o acțiune antibacteriană și antifungică.
• Nu te scărpina: acest lucru întârzie repararea pielii și poate lăsa semne inestetice.

• Cu sănătatea e bine să nu te joci... Așadar, nu te juca cu pielea ta: îți recomandăm să consulți un farmacist sau un medic dacă ai nelămuriri. Unele erupții cutanate pot necesita o îngrijire ulterioară.

SFATURI PRIETENOASE DE LA EXPERȚI

Când stresul își lasă amprenta asupra pielii tale

Stresul pe care îl resimți nu este niciodată inofensiv Acesta declanșează o multitudine de reacții în corpul tău - și nu dintre cele minore! Dacă ai predispoziție la iritații și probleme ale pielii, stresul le poate exacerba.
Dacă acesta este și cazul tău, este prioritar să ajungi la sursă: încearcă să identifici cauza stresului pentru a găsi soluții pentru a-i face față care să funcționeze pentru tine. Sport, yoga, meditație, psihoterapie, gătit, cusut sau origami... Există multe soluții pentru calmarea stărilor de tensiune Găsește-o pe cea care ți se potrivește. Pielea ta îți va mulțumi pentru asta! Merită efortul, nu-i așa?

Pașii corecți pentru a avea grijă de fundulețul bebelușului

Pașii corecți pentru a avea grijă de fundulețul bebelușului

Puțini bebeluși scapă de erupțiile cutanate din zona scutecului: faimosul „eritem de scutec". Deși sunt minore, aceste inflamații pot fi dureroase, fizic pentru copilul tău, și emoțional pentru tine, care trebuie să asiști la suferința lui. Îți vom spune tot ce trebuie să știi pentru a avea grijă de pielea fină a bebelușului tău!

Toate sfaturile noastre privind prevenirea și tratarea eritemului fesier
Sus