Carnet experți

Iritatii si cicatrizare

Cicatrizarea și iritația: minunile reparării cutanate

Informații esențiale
3 – cicatrizarea are loc în trei etape.
100 – de milioane de persoane prezintă anual noi cicatrici.*
21 de zile – durata medie a procesului de re-epidermizare.

*B.C. Brown a,b, S.P. McKenna c, K. Siddhi c, D.A. McGrouthera,b, A. Bayata,b,*The hidden cost of skin scars: quality of life after skin scarring.
Viața de zi cu zi presupune expunerea stratului exterior al pielii, fragil dar și rezistent, la evenimente cotidiene: accidente casnice în bucătărie, o căzătură în curtea școlii, un incident nefericit în atelierul de bricolaj…
Atât în fața leziunilor superficiale, cât și a celor severe, pielea va declanșa o acțiune mecanică țintită, aceasta fiind una dintre proprietățile remarcabile ale țesuturilor umane: cicatrizarea.
 

Cicatrizarea este un proces de reparare a țesuturilor cutanate, care se desfășoară în trei etape:

•  Etapa inflamatorie durează 2 -7 zile timp în care pielea dumneavoastră devine roșie și prezintă senzație de căldură, semn că s-a declanșat procesul de autoapărare. Dacă inflamația este gravă, vor fi necesare intervenții medicale.
•  Etapa de cicatrizare profundă pe parcursul căreia țesuturile dermice se regenerează, formându-se protuberanțe reprezentate de proliferări celulare și vasculare.
•  În final, după 15 zile, se desfășoară etapa superficială - așa-numita „remodelare epidermică”, în timpul căreia epidermul se vindecă începând dinspre marginile plăgii spre interior. Această etapă poate dura până la doi ani de la formarea leziunii.
În afara leziunilor care declanșează acest mecanism de protecție, există și alte forme de agresiune frecventă asupra pielii: iritațiile cutanate, cu multiple cauze, frecvențe, zone de localizare și forme care pot varia de la o persoană la alta. Pentru cicatrizare, ca și pentru iritații, există modalități de a stimula procesul de regenerare a pielii. Așadar, dacă îi acorzi pielii atenție, îngrijire și timpul necesar de vindecare, aceasta va avea grijă de restul.
 

Ajută-ți pielea și te ajuți pe tine

CICALFATE + CREMĂ REPARATOARE PROTECTOARE

Crema mi-a fost recomandată de o asistentă medicală în momentul externării din spital. Am observat imediat o ameliorare rapidă după ce am aplicat acasă crema. În prezent o aplic pe alte cicatrici mici, care dispar extrem de rapid. Mă gândesc să caut ceva pentru micuțul meu din aceeași gamă. CICATRICE RĂMASĂ ÎN URMA CEZARIENEI

MELISSA, 30 DE ANI

Citește și

Trimiteţi prin e-mail

Căutare în curs

Login required

You must log into your Avène account to save this information.


Login or create an account

You can't post more than one comment on a product

Oferiți-vă opinia

* Câmpuri obligatorii

Înscrierea mea

-Zi
-Lună
-An

Brandurile grupului Pierre Fabre:

*Câmpuri obligatorii

Mulțumim pentru feedback!

Comentariul tău a fost trimis și se va publica după ce va fi validat.