Carnet experți

Despre cicatrizarea tatuajelor

Tatuajele și procesul de cicatrizare

Tatuajele sunt foarte în vogă la momentul actual. Dar niciodată nu au fost ușor de realizat. Pentru a introduce cerneala sub epiderm, tatuatorul trebuie să străpungă de mii de ori pielea cu un ac care conține un amestec de solvenți și de pigmenți.
 
Aceste mici leziuni pentru piele sunt ca o “o ușă de intrare” în organism pentru bacterii. Prin urmare, este important să îngrijești tatuajul pentru a evita infecțiile, pentru a ajuta pielea în procesul de cicatrizare… și pentru a te bucura din plin de noul „accesoriu” al pielii.

Un tatuaj este un semn definitiv care va rămâne pe pielea ta. Alege cu grijă tatuatorul asigurându-te că respectă reguli stricte de igienă și urmează cu strictețe indicațiile lui privind îngrijirea tatuajului. În primul rând, ai răbdare: pielea se cicatrizează în etape. Și cu cât se regenerează mai frumos, cu atât mai spectaculos va fi tatuajul!

Identificarea unui proces de cicatrizare necorespunzător.

Sfaturi pentru a identifica semnele unei infecții, fără a te panica în momentul în care apar mâncărimile și furnicăturile. În primele zile, pielea va fi caldă și probabil va secreta un amestec de plasmă și de tuș. În mod normal tatuajul se va coji, și va apărea o senzație de mâncărime. Este un semn bun! Asta înseamnă că pielea este în curs de vindecare.
Care sunt simptomele care trebuie să te alerteze?
Da, desigur. În cazul în care apare o scurgere suspectă care persistă, un aspect crăpat, o durere intensă și febră… consultă medicul cât mai curând posibil.

Cum să-ți îngrijești corect tatuajul


1.Timp de 2-3 săptămâni: curățare și îngrijire
La sfârșitul ședinței, tatuatorul va acoperi tatuajul cu o folie transparentă și-ți va indica în cât timp trebuie să o scoți.  Apoi, de 2 - 3 ori pe zi: curăță tatuajul cu un săpun cu pH fiziologic și apă curată și usucă blând prin tamponare. Imediat după re-epidermizare, aplică o cremă, în strat subțire, care te va ajuta în procesul de cicatrizare.
 

2. Pe parcursul vieții: hidratare și protecție împotriva soarelui
Hidratează regulat tatuajul pentru a-i menține strălucirea și protejează-l de razele solare cu o cremă cu factor ridicat de protecție (SPF50+) pentru a păstra intensitatea culorilor. Un tatuaj frumos este o poveste pentru toată viața!
 

UN SFAT DE LA PRIETENI (ȘI DE LA EXPERȚI)

Mai multe sfaturi pentru un tatuaj frumos?
  • Respectă cu strictețe igiena. Tot ce intră în contact cu tatuajul în timpul cicatrizării trebuie să fie curat: mâinile, șervețelele, hainele, prosoapele, etc.
  • În nici un caz nu scărpina zona cu tatuaj! Riști să rupi „cojile” și să rămâi cu cicatrici. 
  • Evită băile (în cadă, mare, piscină, dar și sauna și băile turcești). 
  • Ia o mică pauză de la activitățile sportive, pentru 1-2 săptămâni după tatuare: epidermul are nevoie de repaus pentru a se cicatriza bine.
  • Poartă haine largi și confortabile pentru a evita fricțiunile care pot duce la un proces de cicatrizare lent.

Citește și

Trimiteţi prin e-mail

Căutare în curs

Login required

You must log into your Avène account to save this information.


Login or create an account

You can't post more than one comment on a product

Oferiți-vă opinia

* Câmpuri obligatorii

Înscrierea mea

-Zi
-Lună
-An

Brandurile grupului Pierre Fabre:

*Câmpuri obligatorii

Mulțumim pentru feedback!

Comentariul tău a fost trimis și se va publica după ce va fi validat.