Doar elementele esențiale
Tratamentele noastre Eau Thermale Avène

Tratamentele noastre Eau Thermale Avène

Doar elementele esențiale

Formulă extrem de lejeră, capabilă să satisfacă nevoile celor mai sensibile tenuri. Experții în formularea produselor Eau Thermale Avène lucrează în mod constant pentru a dezvolta formule cu numărul ideal de ingrediente. O privire în profunzime cu Catherine Bidan, directorul laboratorului de formulare Eau Thermale Avène.

av_formulation-expert-cbidan1 577x577

Care sunt caracteristicile speciale ale tratamentelor dermato-cosmetice Eau Thermale Avène?

Acestea conțin un ingredient care ne aparține în exclusivitate: Apă termală Avène, un ingredient activ cu beneficii calmante, unic în compoziția sa minerală și biologică. În plus, formulele noastre sunt atât de simple încât pot fi bine tolerate de   cele mai sensibile tipuri de piele: ne asigurăm că listele noastre INCI sunt cât mai scurte posibil, ne propunem doar ceea ce este esențial. Fără brizbrizuri, fără zorzoane.

De asemenea, propunem formule naturale și formule care reduc la minimum impactul asupra mediului: 90% din produsele noastre cu clătire (de exemplu, gelul de duș) sunt biodegradabile* și folosim filtre solare non-ecotoxice**. Și indiferent de produs, acesta trebuie să fie eficace, cu o textură plăcută, potrivit pentru aplicarea repetată în timpul zilei și, mai presus de toate, trebuie să fie bine tolerat de cea mai sensibilă piele.

 *Test OCDE 301B, cu excepția produselor specifice fiecărei țări **Teste efectuate de Observatoire Océanologique de Banyuls-sur-Mer (Observatorul oceanic din Banyuls-sur-Mer) pe specii reprezentative de corali, fitoplancton și zooplancton. 

Cum asigurați siguranța produselor dermato-cosmetice Eau Thermale Avène?

Fiecare ingredient din portofoliul nostru de materii prime este supus aprobării departamentului nostru de toxicologie. Odată ce primim acordul, adăugăm ingredientele în formulele noastre, care sunt, de asemenea, testate. Apoi, efectuăm teste de toleranță prin metode alternative și teste clinice. Abia apoi decidem dacă aprobăm sau nu produsul. Fără îndoială, protocolul, precizia, cerințele și etica sunt legate de cultura noastră farmaceutică.

Fără brizbrizuri, fără zorzoane. Oricare ar fi soluția pentru piele, aceasta este concepută pentru a fi sigură, eficace, bine tolerată și cu o textură plăcută.

PF_RESEARCH_VIGOULET_HD_2016 -12- 577x611

De ce există atât de puține ingrediente în formulele produselor dermato-cosmetice Eau Thermale Avène?

Deoarece, prin limitarea numărului acestora, reducem la minimum riscul ca pielea să reacționeze la unul dintre ele, acesta este un aspect esențial. Dar aceasta nu este singura modalitate de a evita o eventuală reacție, alegerea ingredientelor este, de asemenea, crucială; prin toate acestea, putem spera la o toleranță îmbunătățită .

Formulele noastre conțin, de asemenea, un număr redus de ingrediente, deoarece ne străduim să mergem mult mai departe decât cer reglementările. Anticipăm riscurile prin reducerea conservanților specifici, căutând să înlocuim ingredientele controversate, cum ar fi siliconul, silica, acrilatul etc., asigurând în același timp aceeași toleranță, eficacitate și textură. Provocarea dată de formulele minimaliste. Este vorba de a fi creativ. 

 

av_formulation-expert-cbidan2 577x577

Cum se citește lista INCI de pe un produs cosmetic?

Primele ingrediente menționate sunt cele care au cea mai mare concentrație în formulă. Dacă pielea ta este sensibilă, optează pentru formulele cu cele mai scurte liste INCI și evită cele care conțin coloranți, uleiuri esențiale și alcool. 

Produsele Sterile Cosmetics sunt formulate fără conservanți, fără parfum și sunt fabricate într-un mediu steril.

Să aruncăm o privire mai atentă la Sterile Cosmetics: ce este mai exact Sterile Cosmetics?

Este un standard de fabricație care elimină toate tipurile de conservanți (incluși sau nu în listă) dintr-un produs cosmetic. Astfel, toate produsele în cauză sunt formulate fără conservanți, fără parfum și sunt fabricate într-un mediu steril. Acestea beneficiază de un ambalaj perfect ermetic, care le asigură conservarea și le protejează de orice risc de contaminare după deschidere. Prin urmare, produsele cosmetice sterile își pot permite să conțină doar ingredientele active esențiale pentru eficacitatea lor. Aceasta poate include până la șase ingrediente: selectate pentru compatibilitatea lor perfectă și pentru nivelul lor bun de toleranță cu cele mai pretențioase tipuri de piele predispuse la reacții cutanate imprevizibile. O inovație majoră.

Sus