AV_Institutional_Instagram_Post_Quarter3-2018_Hydrotherapy baths and treatment_High-resolution_5  16x9

Conservarea Gestionarea controlată a apei termale Avène

Apa termală Avène este supravegheată îndeaproape. În fiecare an, Centrul nostru de cercetare a apei efectuează numeroase controale pentru a garanta calitatea acesteia. În același timp, colectarea și utilizarea acestuia sunt strict controlate.

Fiind foarte conștienți de importanța ecosistemelor și a solului pentru calitatea apei termale Avène, desfășurăm numeroase acțiuni în bazinul înconjurător. Fiecare dintre entitățile sitului se angajează să aplice metode de gestionare durabilă, pentru a proteja această resursă naturală unică.

 

 

Natura benefică

av_instit_environnement_avene2©studiochevojon_472x580

Originea apei termale Avène

Apa termală Avène se regăsește în roci, cunoscute sub numele de „dolomite", care s-au format acum 530 de milioane de ani. Aceste roci formează un rezervor abrupt și permeabil la aproximativ 500 de metri adâncime. Acest lucru îi permite apei termale să circule la o adâncime de peste 800 de metri sub pământ. În jurul acestuia se află roci compuse din șisturi și gresie cu permeabilitate scăzută.

Impluviul Avène este suprafața care colectează apa de ploaie care va forma mai târziu apa termală Avène. Apa se infiltrează direct în dolomite sau se scurge în zonele cu permeabilitate scăzută prin intermediul râurilor.

Izvorârea apei termale Avène

După ce se infiltrează la suprafața impluviului, apa de ploaie migrează încet în adâncurile rocilor.
Pe măsură ce circulă prin dolomite, se îmbogățește treptat cu elemente din rocă. Se încălzește până la aproximativ 60°C.
La finalul călătoriei sale, care durează între 50 și 200 de ani, apa termală se ridică în mod natural, se răcește ușor, apoi iese la suprafață la izvorul Sainte-Odile, situat în Les Bains d'Avène. În prezent, trei rezervoare colectează apa termală Avène pentru a alimenta centrul de hidroterapie și uzina de producție.

av_instit-biodiversity-orb-hdrvb-square 473x473
  • <span class="ezstring-field">AV_Institutional_Instagram_Post_Quarter3-2018_Water Laboratory_High-resolution_4 367x452</span>
  • <span class="ezstring-field">AV_Institutional_Instagram_Post_Quarter1-2018_Drilling_Low-resolution_1 367x452</span>
  • <span class="ezstring-field">AV_Institutional_Instagram_Post_Quarter3-2018_Drilling_Low-resolution_3 367x452</span>

Aici nu vrem să luăm pur și simplu apa termală și să o folosim. Vrem să avem grijă de ea.

Sandrine Bessou-TouyaDirector al Centrului de cercetare a apei și director de cercetare aplicată al Departamentului de cercetare și dezvoltare a produselor dermato-cosmetice - îngrijire personală

Să învățăm mai multe pentru a o proteja mai bine

Păstrarea unor condiții constante garantează că apa termală Avène își păstrează calitățile speciale. Imediat după achiziționarea sitului, în 1975, am observat și analizat apa termală Avène pentru a o înțelege și a o conserva mai bine.

Chiar și astăzi, continuăm această muncă de monitorizare și cercetare științifică în interesul apei, al pacienților și al consumatorilor noștri, a căror piele așteaptă tot ce este mai bun.

Activitatea Centrului de cercetare a apei

Centrul de hidroterapie Avène este singurul din Franța care beneficiază de monitorizarea științifică din partea unui centru de cercetare a apei.

  • Peste 1.000 de probe de control pe an.
  • 49.000 de analize anuale.
  • 10 puncte analizate la impluviul Avène.
  • Colaborarea cu experți externi: CNPF (Centre National de la Propriété Forestière, Centrul Național pentru Proprietatea Forestieră), BRGM (Bureau de Recherches Géologiques et Minières, Biroul de Cercetare Geologică și Minieră).
av_instit-water-labo-science-hdrvb-square 1x1

În domeniul producției, dorim să fim exemplari în ceea ce privește gestionarea mediului.

Séverine Roullet-FurnemontDirector al CSR și al dezvoltării durabile pentru Grupul Pierre Fabre

Utilizarea eficientă a apei termale Avène

Abundența apei termale Avène face inutilă stocarea sau tratarea acesteia. Acest lucru asigură respectarea deplină a proprietăților sale. Pentru a-i asigura această calitate și accesibilitate, colectăm doar apa de care avem nevoie. Așadar, ne menținem cu mult sub debitul autorizat. Apa care nu este extrasă sau utilizată își continuă cursul natural, alăturându-se apei râului Orb.

AV_Institutional_Instagram_Post_Quarter3-2018_Surrounding_Low-resolution_3 1x1
Sus