Îngrijirea pielii iritate

Îngrijirea pielii iritate

Pete roșii, funduleț roșu și erupții pe gâtul bebelușilor Pentru a calma roșeața și iritațiile zilnice ale bebelușului tău, descoperă o gamă întreagă de produse reparatoare potrivite pentru pielea sensibilă a acestuia.

Filtru produse
Filtru produse

6 rezultate "Îngrijirea pielii iritate"

AFLĂ MAI MULTE
AFLĂ MAI MULTE

Petele roșii de pe pielea bebelușului: identificarea erupției cutanate

Pete roșii pe pielea bebelușilor și mâncărimi

Pielea bebelușului tău este uscată până în punctul în care se descuamează sau se formează cruste? În plus, petele roșii ale bebelușului tău sunt foarte pruriginoase și supurante? Cel mai probabil, nou-născutul tău suferă de eczemă.  

Această afecțiune a pielii, cunoscută și sub numele de dermatită atopică, apare pe obraji și în spatele urechilor în primele luni de viață și apoi în pliurile pielii la copiii mai mari. Apare odată cu puseurile de eczemă și sunt însoțite de mâncărimi și roșeață intense, urmate de perioade de pauză. În timpul puseurilor, cel mai probabil bebelușul tău va avea tulburări de somn.

Această dermatită este cauzată de atopie, o afecțiune care predispune la alergii, adesea moștenită din familie. Afectează mai mult de unul din zece bebeluși și nu este contagioasă.

Pentru a trata eczema, medicul pediatru sau dermatologul îți va recomanda creme pe bază de corticosteroizi. Pe lângă acestea,  ajută la calmarea pielii iritate a bebelușului și îmbunătățesc eficiența tratamentelor terapeutice.

Eau Thermale Avène a formulat gama de produse emoliente XeraCalm A.D pentru a restabili filmul hidrolipidic al pielii și, prin urmare, funcția de barieră a acesteia și pentru a calma mâncărimile. Iată câteva sugestii pentru a reface flora cutanată a micuțului tău fără a afecta filmul hidrolipidic al pielii:

  • Spală-ți bebelușul cu uleiul de curățare cu efect de refacere a lipidelor sau cu batonul de curățare ultra-bogat, fără săpun și parfum, cu apă caldă între 32°C și 34°C
  • După uscarea bebelușului cu un prosop, aplică cu grijă crema emolientă cu efect de refacere a lipidelor XeraCalm A.D. , pe pielea bebelușului sau, alternativ, balsamul de refacere a lipidelor dacă bebelușul tău are pielea foarte uscată.
  • Pentru mâncărimi intense, calmează pielea bebelușului cu produsul de urgență XeraCalm A.D. Concenta.
  • Pentru leziunile supurante, folosește spray-ul Cicalfate pentru acțiunea sa de uscare și reparare.

Roșeață în pliurile pielii

Micuțul tău are pete roșii în pliurile de pe gât sau pe coapse? Într-un mediu cald și umed, acest simptom este caracteristic pentru intertrigo. Această infecție inofensivă a pielii este frecventă la bebelușii cu piele sensibilă și la adulți.

De cele mai multe ori, această erupție cutanată este cauzată de proliferarea micro-fungilor (micoză) sub efectul căldurii și al umidității. Aceasta poate fi cauzată de transpirația excesivă dacă bebelușul este prea acoperit, de uscarea insuficientă după baie sau de schimbarea scutecelor la o distanță prea mare între ele.

Pentru a scăpa de aceste pete roșii trebuie să abordezi cauzele intertrigoului și să folosești produse anti-iritații. Dacă erupția cutanată persistă, cere-i sfatul medicului pediatru.

Previno macerarea:

  • Dezbracă bebelușul de un strat de haine atunci când este cald.
  • Schimbă scutecul bebelușului cu multă regularitate
  • După schimbarea scutecului sau după băiță, usucă-i pliurile pielii cu un prosop.

Calmarea și repararea pielii iritate:

  • Pulverizează apă termală Avène la fiecare schimbare de scutec, pentru o calmare imediată, apoi usucă pielea prin tamponare.
  • Aplică crema protectoare și reparatoare Cicalfate+ pe pielea cu roșeață pentru a o repara și a preveni proliferarea bacteriilor.

Pete și bubițe roșii pe fundulețul bebelușului tău

Dacă petele roșii sunt localizate pe fesele și organele genitale ale bebelușului, cel mai probabil este vorba de o iritație de scutec.

Iritația este de obicei însoțită de mici bubițe roșii, care uneori pot sângera. Această iritație apare atunci când fundulețul bebelușului este lăsat prea mult timp într-un scutec umed sau când îi ies dinții.

Medicul îți va prescrie probabil hidrocortizon sau o cremă antifungică, pe care o poți completa cu o cremă anti-iritații, cum ar fi crema protectoare și reparatoare Cicalfate+. Poți folosi spray-ul cu apă termală Avène pentru proprietățile sale calmante după fiecare schimbat de scutec.

Dacă petele roșii ale bebelușului încep să supureze sau să sângereze, înlocuiește crema cu spray-ul reparator absorbant Cicalfate+.

În plus, schimbă-i mai des scutecul nou-născutului și lasă-i fundulețul fără scutec timp de aproximativ zece minute, de câteva ori pe zi.

Sus