Cuprins

Previne și calmează erupțiile cutanate

av_votre-peau_cicatrisation_irritations-cutanees_visage_1x1 473x473

Identificarea pielii iritate

20% din populație se naște cu o piele sensibilă, dar suntem cu toții predispuși iritațiilor și erupțiilor cutanate ocazionale. Loviturile de zi cu zi, frecarea, folosirea unor produse pe care pielea nu le tolerează, clima, infecțiile... Acești agresiuni alterează bariera cutanată și provoacă inflamația pielii. O vezi: roșeață, uscăciune, fisuri… și o simți: arsuri, piele care „ține”, dureri și uneori mâncărimi… Dar lucrurile nu trebuie să stea neapărat așa. Ajută-ți pielea să se calmeze cu produse de îngrijire adecvate!

Unele erupții cutanate sunt temporare și le dăm uitării la fel de repede precum au apărut. Altele au tendința să revină. Dacă ne gândim că pielea este primul nostru contact cu lumea exterioară, este ușor de imaginat impactul pe care erupțiile cronice îl pot avea asupra vieții noastre. Există disconfort fizic, bineînțeles, dar și disconfort emoțional, psihologic și social... Iată de ce este important să acționăm!

IRITAȚIILE: CUM ACȚIONĂM

Nu este ușor să dai sfaturi generale atunci când vine vorba de erupțiile cutanate. Erupțiile cutanate au mai multe cauze și pot fi localizate pe diferite părți ale corpului: față, pleoape, colțurile buzelor, mâini, coapse, brațe... Și chiar și în cele mai intime zone, cum este cazul erupțiilor vaginale.  Tratamentul depinde de erupția cutanată, dar există câteva principii de bază pe care le poți urma pentru a-ți calma pielea. Putem începe?

Cum să-ți calmezi pielea iritată

  • Lasă pielea să se odihnească: nu mai folosi niciun produs suspect.
  • Curăță zona iritată cu apă călduță și cu un produs cu un pH fiziologic.
  • Aplică un produs de îngrijire adecvat pe zona iritată pentru a ajuta pielea să se repare singură.
  • Ai îndoieli sau îngrijorări? Consultă un specialist în domeniul sănătății.
av_votre-peau_cicatrisation_irritations-cutanees_conseils_traitement_1x1 473x473

Tot ce trebuie să știi despre erupțiile faciale

Roșeață, pete, crăpături... Dacă există o parte a corpului în care am nu am vrea să existe vreo erupție, aceasta este fața, pentru că este tot ce vedem în oglindă. Cum să previi și să calmezi erupțiile cutanate de pe față Dimineața și seara, urmează un ritual delicat pentru pielea fragilă.

• Curăță pielea cu un produs blând, fără săpun, cu pH fiziologic.
• Pulverizează apă termală pentru a calma și hidrata pielea iritată - un puf este în mod special apreciat pentru calmarea iritației provocate de arsurile solare sau de folosirea lamei de ras!

• Aplică o cremă hidratantă anti-iritantă cu pH neutru.
• Evită machiajul până când iritația se ameliorează.

SFATURI PRIETENOASE DE LA EXPERȚI

Mai presus de toate, nu te scărpina!
 

Atunci când pielea este iritată, uneori ai senzații de arsură, strângere sau mâncărime și e greu să nu cedezi impulsului de a te scărpina. Și totuși, este esențial să te abții. Riști să contribui la dezvoltarea unor micro-plăgi, acestea reprezentând „ușa de intrare” pentru bacterii sau alți agenți nedoriți care îngreunează procesul de regenerare a pielii. Cea mai bună strategie este să te relaxezi, să te hidratezi în mod regulat și să aplici un tratament care favorizează repararea pielii.

Un mic bonus „calmant”? Împrospătează zona (cu un evantai sau un carton etc...) și/sau aplică o pungă cu gheață.

Obiceiuri bune pentru o vindecare optimă

Obiceiuri bune pentru o vindecare optimă

Fie că e vorba de o căzătură cu bicicleta, de o arsură la un grătar sau de o tăietură la grădinărit, indiferent de vârstă, e greu să scapi de accidentele zilnice! Iată tot ce trebuie să știi pentru a-ți repara pielea și a evita cicatricile inestetice.

Toate sfaturile noastre pentru o bună vindecare a cicatricilor
Sus