Carnet experți

Prevenirea si calmarea iritatiilor

Prevenirea și calmarea iritațiilor

Identificarea pielii iritate

20% din populație se naște cu o piele sensibilă, dar suntem cu toții predispuși iritațiilor și erupțiilor cutanate ocazionale. Leziunile cotidiene, fricțiunile, utilizarea unor produse slab tolerate, clima, infecțiile… aceste agresiuni alterează bariera cutanată și provoacă inflamația pielii.
 
O vezi: roșeață, uscăciune, fisuri… și o simți: arsuri, piele care “ține”, dureri și uneori mâncărimi … dar nu este atât de grav. Ajută-ți pielea să se calmeze cu produse de îngrijire adecvate!

Anumite iritații sunt trecătoare și le dăm uitării la fel de repede precum au apărut. Altele sunt persistente. Dacă ne gândim că pielea este „cartea noastră de vizită”, este ușor de imaginat impactul pe care erupțiile cronice îl pot avea în viața noastră. Disconfort fizic, desigur, dar și emoțional, psihic, social... Iată de ce trebuie să acționăm!

IRITAȚII: CUM ACȚIONĂM

Nu se poate generaliza pe tema iritațiilor cutanate. Ele au de fapt cauze variate și pot fi localizate în diverse zone ale corpului: față, pleoape, colțurile gurii, mâini, coapse, brațe… chiar și în zonele intime, ca în cazul iritațiilor vaginale. Astfel, dacă îngrijirea depinde de tipul de iritație, există totuși câteva modalități pentru a calma pielea. Începem?

Cum poate fi calmată pielea iritată?

  • Lasă pielea să se odihnească: oprește utilizarea oricărui produs suspect.
  • Curăță zona iritată cu apă călduță și cu un produs cu pH fiziologic.
  • Aplică un produs de îngrijire adecvat pe zona iritată pentru a ajuta pielea în procesul de reparare.
  • Ai vreo îngrijorare? Consultă un medic.

SĂ NE CONCENTRĂM PE IRITAȚIILE FACIALE

Roșeață, leziuni, crăpături…dacă este vreo zonă a corpului unde am vrea ca acestea să nu existe, este fața, pentru că le observăm doar pe ele în oglindă. Cum pot fi prevenite și calmate aceste iritații? Dimineața și seara, respectă un ritual blând de îngrijire pentru pielea fragilizată.

•    Curăță pielea cu un produs blând, fără săpun, cu pH fiziologic.
•    Pulverizează apă termală pentru a calma și hidrata pielea iritată. Un puf este în mod special apreciat pentru calmarea iritației provocate de arsurile solare sau de folosirea lamei de ras!
•    Aplică o cremă hidratantă anti-iritantă neutră.
•    Evită machiajul până când iritația se ameliorează.

UN SFAT DE LA PRIETENI (ȘI DE LA EXPERȚI)

În primul rând, nu vă scărpinați!
 
Atunci când pielea este iritată, uneori ai senzații de arsură, strângere sau mâncărime… e greu să nu cedezi impulsului de a te scărpina. Și totuși, este esențial să te abții. Riști să contribui la dezvoltarea unor micro-plăgi, acestea reprezentând “ușa de intrare” pentru bacterii sau alți agenți nedoriți care îngreunează procesul de regenerare a pielii. Concluzia: încercăm să fim relaxați, ne hidratăm regulat și aplicăm un produs de îngrijire care favorizează repararea cutanată.
Un mic bonus „calmant”? Împrospătează zona (cu un evantai, etc...) și/sau aplică o pungă cu gheață.

Măsurile adecvate pentru o bună cicatrizare

Un accident cu bicicleta, o arsură de la grătar sau o tăietură la grădinărit. Mici sau mari, e greu să scăpăm de leziunile cotidiene! Vă spunem tot ce trebuie să știți pentru a vă repara pielea și a evita cicatricile inestetice!
Sfaturile noastre pentru o bună cicatrizare
 

Citește și

Trimiteţi prin e-mail

Căutare în curs

Login required

You must log into your Avène account to save this information.


Login or create an account

You can't post more than one comment on a product

Oferiți-vă opinia

* Câmpuri obligatorii

Înscrierea mea

-Zi
-Lună
-An

Brandurile grupului Pierre Fabre:

*Câmpuri obligatorii

Mulțumim pentru feedback!

Comentariul tău a fost trimis și se va publica după ce va fi validat.