Carnet experți

Cauzele iritatiei

O soluție pentru fiecare tip de iritație

Iritațiile cutanate sunt la ordinea zilei. Micile leziuni, fricțiuni, frigul, soarele, vântul, produsele iritante, bacteriile, virusurile sau ciupercile… sunt factori ce pot afecta pielea. Aceste agresiuni alterează bariera cutanată, care nu își poate îndeplini funcțiile obișnuite de protecție și de reglare a hidratării.
Bineînțeles, soluțiile sunt diferite în funcție de tipul de iritație. Totuși, îți poți ajuta pielea să se regenereze utilizând produse de îngrijire și măsuri adecvate. 

Anumiți factori pot declanșa sau favoriza o sensibilitate excesivă a pielii: ea reacționează puternic tocmai în locurile unde nu ai dori să se manifeste. Iritațiile pot fi sursa unui mare disconfort fizic, așa că trebuie luate măsuri. Este important să se identifice cauza pentru a îngriji corespunzător pielea.

Iritațiile de contact: explicații și soluții

Ai auzit deja vorbindu-se despre iritațiile de contact («dermatitele de contact», în cazul persoanelor apropiate!)? Toți ne-am confruntat cu ele. Sunt inflamații cutanate cauzate de factori externi: 
 climă, fricțiune, bărbierit, un produs netolerat (creme, agenți de curățare menajeri, detergenți, etc.).

Pielea devine roșie, cu o mâncărime ușoară.
Poate prezenta durere, senzație de piele care “ține” și, uneori, prurit (mâncărime), mai ales dacă este o iritație alergică. Cum încercăm să o calmăm?
 

Sfaturi pentru a calma iritațiile: 

  • Identifică factorul iritant și elimină orice contact cu acesta.
  • Curăță pielea cu un produs blând, fără săpun.
  • Aplică un produs de îngrijire adecvat, bine tolerat și cu un grad mare de hidratare. Dacă iritația este umedă, optează pentru o formulă cu efect de uscare. 

IRITAȚIILE INFECȚIOASE:

De ce este important să fie corect identificate?
Anumite erupții cutanate au o cauză infecțioasă. Și da, uneori virusurile, bacteriile, ciupercile și alți paraziți ne atacă pielea. Ne gândim toți la varicelă, care are «avantajul» de a fi ușor de identificat. Alte erupții se produc în zone intime și pot fi extrem de jenante în viața de zi cu zi, așa cum este cazul iritațiilor vaginale, ale vulvei, penisului sau anusului.
Cum putem acționa rapid?
•    Sănătatea noastră este foarte importantă… la fel și pielea: este recomandabil să  consulți un farmacist sau un medic dacă ai îndoieli. Anumite erupții pot necesita tratament medicamentos.
•    Ajutăm pielea să se vindece: optează pentru un produs de îngrijire care conține cupru și zinc, cu acțiune antibacteriană și antifungică.
•    Evită să te scarpini: acest lucru întârzie vindecarea și poate lăsa semne inestetice.

UN SFAT DE LA PRIETENI (ȘI EXPERȚI)

Când stresul își pune amprenta pe pielea ta
Stresul nu este niciodată inofensiv. El declanșează nenumărate reacții în corpul tău. Și nu dintre cele minore! Dacă ai predispoziție la iritații și probleme ale pielii, stresul riscă să le agraveze.
Care este primul lucru pe care trebuie să îl faci? Căută sursa: încearcă să identifici cauza stresului pentru a găsi soluții de a-l gestiona. Sport, yoga, meditație, psihoterapie, gastronomie, croitorie sau origami… există multe soluții pentru calmarea stărilor de tensiune. Găsește-o pe cea care ți se potrivește. Pielea îți va mulțumi! Merită efortul de a începe, nu?

Citește și

Trimiteţi prin e-mail

Căutare în curs

Login required

You must log into your Avène account to save this information.


Login or create an account

You can't post more than one comment on a product

Oferiți-vă opinia

* Câmpuri obligatorii

Înscrierea mea

-Zi
-Lună
-An

Brandurile grupului Pierre Fabre:

*Câmpuri obligatorii

Mulțumim pentru feedback!

Comentariul tău a fost trimis și se va publica după ce va fi validat.