SFATURI ŞI RECOMANDĂRI

Recomandări împotriva mâncărimilor de piele

Acasă

Chiar dacă mă mănâncă pielea, nu trebuie să o ating.
Prefer să îmi scarpin ursuleţul de pluş în loc.
Ca să nu îmi vină să mă scarpin, port îmbrăcăminte moale din bumbac.
Păstrez întotdeauna crema aproape de mine, pentru a aplica de fiecare dată când mă mănâncă pielea.

În baie

Când mă spăl, prefer să fac un duş în locul unei băi. Folosesc produse specifice pielii mele foarte sensibile.
Atunci când aplic crema, mă transform într-o buburuză albă: îmi pun puncte de cremă şi o întind bine peste tot!

În timpul activităţilor

Nu am multe jucării de pluş, pentru a evita formarea prafului.
Ca să uit de mâncărime, mă joc, fac sport.
Şi mai ales, nu trebuie să uit să îmi tai unghiile, pentru a nu mă răni.

Mici sfaturi pentru părinţi

Alăptarea îmi protejează copilul împotriva eczemelor

Este posibil, dar nu e sigur. Recomandăm în general mamelor care provin din familii cu tendinţe atopice alăptarea exclusivă prelungită cât mai mult timp posibil, pentru a limita contactul cu substanţele alergene digestive; şi amânarea diversificării alimentare până după vârsta de 6 luni. Aceste măsuri reduc riscul de dermatită atopică însă nu le anulează total.

Este eczema legată de alimentaţie?

Cel mai adesea, nu este legată de alimentaţie, însă se întâmplă să existe copii care să aibă intoleranţă la anumite alimente care le agravează eczemele. Medicul dvs. va verifica dacă este cazul unei alergii alimentare şi, în funcţie de rezultate, poate fi creat un regim special.

Cum trebuie să îmi îmbrac copilul dacă suferă de eczeme?

Evitaţi lâna direct pe piele şi ţesuturile sintetice care pot irita pielea. Preferaţi hainele din bumbac, clătite foarte bine după spălare. Evitaţi balsamurile de rufe.

Pot să îmi spăl copilul dacă are eczeme?

Sigur că puteţi, baia are numeroase avantaje: aceasta curăţă, relaxează şi pregăteşte aplicarea produselor de îngrijire. Totuşi, ţineţi cont de câteva lucruri: baia nu trebuie să dureze mult timp (maxim 10 minute) şi nu trebuie să fie prea fierbinte (maxim 34°), căldura favorizează mâncărimi; utilizaţi produse fără săpun. Şi bineînţeles, împărtăşiţi acest moment preţios de relaxare cu copilul dvs.

Este eczema psihosomatică?

Nu chiar, însă la fel ca toate acţiunile cronice, factorul de stres poate accentua simptomele.

Va avea copilul meu astm?

Pentru că dermatita atopică face parte din ceea ce numim "teren atopic" (predispoziţie familială la dermatită atopică, Rinită alergică, astm, conjunctivită), copilul dvs. poate prezenta una dintre aceste manifestări de atopie. De aceea, recomandăm evitarea unui mediu cu caracter alergenic ridicat (praf, pene, păr de animale etc.)

Putem avea un animal domestic?

Părul şi penele pot fi cauza alergiilor respiratorii. Este dificil să răspundem la această întrebare în mod tranşant. Dacă un copil are un animal de companie pe care îl iubeşte şi care nu pune probleme, puteţi să îl păstraţi; în caz de strănut sau conjunctivită, este mai bine să îndepărtaţi animalul; dacă nu aveţi animal, riscul alergic trebuie luat în considerare înainte de a cumpăra unul.

Există reguli de igienă care trebuie adoptate pentru casă?

Evitaţi praful (aspiraţi în loc să măturaţi), mochetele, covoarele şi tapetul (care acumulează praf), alegeţi lenjerie din bumbac, perdele lavabile. Evitaţi pernele cu pene şi saltelele din lână. Trataţi în mod regulat accesoriile de pat împotriva acarienilor. Evitaţi utilizarea produselor de întreţinere chimice agresive. Alegeţi detergenţi hipoalegernici şi evitaţi balsamurile de rufe. Nu supraîncălziţi camerele (maxim 19°), aerisiţi-le zilnic.

Poate copilul meu să stea în soare?

Dermatita atopică se ameliorează adesea în zilele frumoase. Evitaţi totuşi orice expunere directă înainte de vârsta de 3 ani şi aplicaţi întotdeauna un produs fotoprotector cu indice ridicat de protecţie pe zonele care trebuie tratate.

Masajul emolient,
un moment privilegiat de îngrijire

Aplicaţi emolientul de 2 ori pe zi. Masajul cu crema emolientă este un moment puternic al zilei unui copil atopic. Este un moment de blândeţe şi de calmare a mâncărimilor. De asemenea, este un moment de contact, de tandreţe şi de conexiune cu mama sau cu tatăl. Întindeţi copilul înainte de a masa fiecare zonă, luaţi cremă emolientă în cantitate mică şi încălziţi-o între mâini.

 • 1Membrele inferioare

  Masaţi dinspre gleznă spre coapse, începeţi din spate şi terminaţi în faţă.
 • 2Mâini

  Masaţi de la încheietura mâinii până la axilă.
 • 3Trunchi

  Aşezaţi mâinile lipite de partea de jos a abdomenului, efectuaţi mişcări circulare mari, urcând spre gât, cu mâinile paralele. La gât, mâinile coboară de-a lungul umerilor,
  printr-o mişcare amplă.
 • 4Spatele

  Aşezaţi copilul în fund. Puneţi mâinile dvs. în partea de jos a spatelui. Efectuaţi mişcări circulare mari, urcând spre ceafă.
 • 5Ceafa

  Efectuaţi mişcări circulare, dacă este necesar urcaţi spre urechi, masaţi-le cu vârful degetelor, fără a uita intersecţia dintre lob şi obraz.
 • 6Faţă

  Masaţi cu degetele, în mod simetric. Lipiţi degetele de partea de sus a frunţii, coborâţi spre tâmple şi reveniţi sub nas, alunecând pe sub ochi. Coborâţi de-a lungul nărilor, masaţi obrajii şi coborâţi pe gât, trecând pe bărbie. Dacă este necesar, aplicaţi emolient cu vârfurile degetelor pe pleoape, pe gură şi pe colţurile buzelor.
 • 7Mâini

  Puneţi mâna copilului pe degetele dvs. şi efectuaţi masajul alternând degetele mari. Masaţi palma cu vârful fiecărui deget, înspre încheietura mâinii.
 • 8Picioare

  Masajul se efectuează alternând degetele mari. Masaţi talpa piciorului cu degetele mari, precum şi fiecare deget al piciorului, apoi masaţi partea superioară a piciorului şi urcaţi înspre gleznă.
Trimiteţi prin e-mail

Căutare în curs

Login required

You must log into your Avène account to save this information.


Login or create an account

You can't post more than one comment on a product

Oferiți-vă opinia

* Câmpuri obligatorii

Înscrierea mea

-Zi
-Lună
-An

Brandurile grupului Pierre Fabre:

*Câmpuri obligatorii

Mulțumim pentru feedback!

Comentariul tău a fost trimis și se va publica după ce va fi validat.