În deplină transparență
Ingredientele Eau Thermale Avène

Ingredientele Eau Thermale Avène

În deplină transparență

În zilele noastre, unii dintre voi vă întrebați - și pe bună dreptate - despre compoziția produselor dermato-cosmetice până la punctul de a renunța uneori la utilizarea acestor tratamente. Nu facem compromisuri în ceea ce privește siguranța produselor noastre și lucrăm cu toxicologi cu pregătire avansată pentru a le evalua cu atenție. Ne deschidem tuburile și recipientele în deplină transparență și vă spunem totul despre politica noastră privind ingredientele considerate „controversate".

Află mai multe

- Testarea pe animale este interzisă în Uniunea Europeană din 2004 pentru produsele finite, iar din 2013 pentru ingredientele folosite la fabricarea acestor produse. Pionieri în această abordare, din 1995 folosim modele inovatoare de piele reconstruite în laborator. - Se pot efectua până la 700 de teste pentru un produs dermato-cosmetic, iar dacă un test nu este concludent, produsul nu va fi lansat. - 3 ani de cercetare este timpul mediu necesar între descoperirea unui ingredient activ și comercializarea produsului finit... dar poate dura până la 10 ani!

- Filtrele solare sunt esențiale pentru protejarea pielii de razele UV, responsabile de marea majoritate a cancerelor de piele, iar filtrele solare absorb sau deviază razele UV. - În unele formulări, folosim dioxid de titan [NANO], care este un filtru solar sigur și este permis în concentrații de până la 25% în produsul finit. - S-a demonstrat că nu pătrunde semnificativ în piele și nu prezintă un risc de inhalare. - Noile noastre formule nu mai conțin metoxicinamat de etilhexil (EMC), considerat a fi un perturbator endocrin. 1- Autorizat de Regulamentul european privind produsele cosmetice (13) ca filtru solar la o concentrație maximă de 25%. 2- Aplicăm marje de siguranță importante: dioxidul nostru de titan [NANO] este, prin urmare, sigur chiar și sub formă de spray: picăturile sunt mai mari de 100 µm (nu există riscul de a ajunge la plămâni) și nu prezintă un risc de inhalare.

- Uleiurile minerale pe care le folosim (parafină, ceară microcristalină etc.) sunt de calitatea stabilită de Farmacopeea Europeană și, prin urmare, sunt purificate fără niciun risc pentru sănătate. - Uleiurile nu sunt folosite în niciun caz în scopuri industriale. - Le folosim pentru toleranța lor excelentă și pentru proprietățile lor protectoare și hidratante.

- Pentru a răspunde mai bine așteptărilor consumatorilor noștri, am decis să nu mai folosim parabeni în noile noastre produse. - În mod similar, nu mai folosim metilizotiazolinon (MIT) și fenoxietanol în noile noastre produse.

- Antioxidanții împiedică râncezirea formulelor, în special a celor care conțin grăsimi. - Atunci când formula o cere, folosim hidroxitoluen butilat (BHT), care s-a dovedit a nu fi nici iritant, nici perturbator endocrin. - Spre deosebire de butilhidroxianisolul butilat (BHA), pe care nu îl mai includem în formulele noastre. - Ca parte a eforturilor noastre continue de a ne îmbunătăți formulele, căutăm alternative, dar pentru moment există puțini înlocuitori.

- Nu toți siliconii sunt controversați. - În unele dintre formulele noastre, includem dimeticona, un agent hidratant și hrănitor. Acesta este adesea confundat cu ciclotetrasiloxanul (D4), un silicon interzis, pe care nu îl folosim. - În anumite cazuri, cum ar fi masajul cicatricilor, siliconii sunt ingrediente foarte eficiente și sunt recomandate de experți. - Aceștia sunt bine tolerați de piele, non-comedogeni, neiritanți și nealergenici. Aceștia îmbunătățesc senzația și aspectul final al unui produs. - Nu folosim ciclotetrasiloxan (D4).

Sus